Kınalar elde kaldı

Kınalar elde kaldı
 Korona virüs nedeniyle Eskişehir’deki kına satışlarında büyük azalma yaşandı. İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan virüs dünyanın birçok ülkesine yayıldığı gibi Türkiye’ye de yayılınca getirilen sokağa...

 


Korona virüs nedeniyle Eskişehir'deki kına satışlarında büyük azalma yaşandı. İlk olarak çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan virüs dünyanın birçok ülkesine yayıldığı gibi Türkiye’ye de yayılınca getirilen sokağa çıkma yasağı ile düğünler de iptal oldu. 1 Hazirandan itibaren başlayan yeni normal düzende düğünler başlasa da sokak veya düğün salonlarında düzenlenen toplu düğünlerine olan yasaklar kaldırılmadı. Yasaklar gelince düğünlerin vazgeçilmezi olan kına yakma etkinliği de neredeyse durma noktasına geldi. Eskiden bir düğüne gelen tüm misafirlere dağıtmak için 10-15 kilo kına satın alınırken şimdilerde ise sadece gelin için 200-300 gramlık kına alınıyor. Bu dürüm kına satıcılarını oldukça olumsuz etkilerken, tüm dönem için yılbaşında ithal edilen kınalar da satıcıların ellerinde kaldı.

15 KİLOLUK SATIŞ 300 GRAMA İNDİ
Yaklaşık 30 yıldır Eskişehir kent merkezinde aktarcı esnafı olarak çalışan Sebahattin Küçük, “ Eskiden düğünlerde kutlanan kına gecesinde; kınalar herkese dağıttığı için bir düğün için 10-15 kilo kına alınıyordu, ama şuan düğün için alan pek yok. Alınsa da sadece gelin için alınıyor. O da 200 gram, 300 gramlık alınıyor. O yüzden satışlarda ciddi bir şekilde düşüş yaşandı. Kınayı alan kalan yüzde 20’si ise saçını veya elini yakmak için alanlardan oluşuyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.