"Sağlıkta emekçi sayısı arttırılmalı"

“Sağlıkta emekçi sayısı arttırılmalı"
 Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Dr. Birtürk Özkavak, sendikalarının ‘Güvenceli İş, Güvenli Gelecek Kampanyası’ yürüttüğünü söyledi.Şube Başkanı Dr. Birtürk Özkavak, Eskişehir’de...

 


Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Dr. Birtürk özkavak, sendikalarının ‘Güvenceli İş, Güvenli Gelecek Kampanyası’ yürüttüğünü söyledi.


Şube Başkanı Dr. Birtürk özkavak, Eskişehir’de 1000 üzerinde sağlık ve sosyal hizmet emekçisinin desteğinin alındığını da kaydederek, toplanan bu imzaların ve kanun teklifi metninin Eylül ayı sonunda kentin milletvekillerine teslim edileceğini vurguladı.


“SAĞLIK EMEKçİ SAYISI ARTTIRILMALI”


Sağlık alanındaki hizmetlerin sağlık emekçilerinin olağanüstü çalışmaları ile her ihmale ve tedbirsizliğe rağmen devam ettiğini vurgulayan özkavak, “Siyasi rant elde etme amaçlı bu söylemlere rağmen sağlık emekçileri ek ödemelerini hak ettiği gibi alamamış, söz verilen 3600 ek göstergeden yararlandırılmamış, artarak şiddet gösterilerinin odağı ve hedefi haline gelmeye devam etmiş, güvenceli çalışmadan uzak istihdam şekilleri ile yoksulluğa ve gelecek güvencesinden yoksun bırakılmaya devam etmiştir. Salgının ilk gününden itibaren sağlık emekçi sayısının artırılması gerektiğini ifade ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.