Trafik kazasının ardından bunları yapmayı unutmayın

Trafik kazasının ardından bunları yapmayı unutmayın
Trafik kazalarının ardından yapılan işlemler hakkında dikkatli olunması gerektiğini belirten Eskişehir Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Canan Özçamur Karataş, “Vatandaşların trafik kazasına karıştıkları zaman gerekli...






Trafik kazalarının ardından yapılan işlemler hakkında dikkatli olunması gerektiğini belirten Eskişehir Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Canan özçamur Karataş, “Vatandaşların trafik kazasına karıştıkları zaman gerekli olan en önemli şey, araçları yerinden kımıldatmayıp geniş açılardan fotoğraf çekmek olacaktır” dedi.


Trafiğe çıkan her araç çevresel veya bireysel faktörlerden dolayı kazayla karşılaşabiliyor. Maddi hasarla biten kazaların ardından araç masraflarının karşılanması için gerekli belge ve işlemler eksiksiz bir şekilde olay yerinde tamamlanması gerekiyor. Kaza sonrasında işlemlerin detaylı olarak belgelenmesi gerektiğini ifade eden Eskişehir Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Canan özçamur Karataş, sürücülerin ilk olarak olay yerinin fotoğrafını çekmesi gerektiğini vurguladı. Kaza tespit tutanağının dikkatlice doldurulması gerektiğinin altını çizen Karataş, “Vatandaşların trafik kazasına karıştıklarında yapmaları gereken en önemli şey, araçları yerinden kımıldatmayıp geniş açılardan fotoğraflarını çekmek olacaktır. Kazaya karışan tüm araçların bu şekilde fotoğraflarının çekilmesi ve aynı zamanda da çevrenin fotoğrafı çekilmesi gerekiyor. Bu işlemin sonrasında kazaya konu tarafların birbirlerinden trafik sigortalarının, ehliyetlerinin, ruhsatlarının ve hatta mümkünse kimlik fotokopilerini almaları gerekiyor. Kaza tespit tutanağı doldurma aşaması çok önemli. Kazada geçiş öncelikleri çok önemli” şeklinde konuştu.

“Şema kısmındaki çizimlerin açıklayıcı ve net olması gerekiyor”
Kaza anını tutanağa aktarırken detaylı olarak açıklanması gerektiğini söyleyen Başkan Canan özçamur Karataş, tutanakların vatandaşların kendi el yazısı ve ıslak imzasıyla teslim edilmesi gerektiğini belirtti. Kazanın gerçekleşme şeklinin de tutanağa aktarılması gerektiğini aktaran Karataş, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Yaralamalı, ölümlü ya da kamu malına zarar verilmeyen bir kazadan sonra emniyet mensupları kaza yerlerine gelmiyorlar. Bu sebepten dolayı da tutanaklar büyük bir önem taşıyor. Tutanağı doldururken kazanın gerçekleşme şekli şemaya çok iyi çizilmeli. Açıklamalar kısmının detaylı bir şekilde doldurulması lazım. Açıklamalar yapıldıktan sonra şema kısmındaki çizimlerin açıklayıcı ve net olması gerekiyor. Aracın hangi kısmından vurulduğunun şeklinin çizilmesi ve plakaların da yazılması gerekiyor. En önemli konulardan birisi de kaza tutanaklarını kişilerin kendi el yazılarıyla doldurup kendi ıslak imzalarıyla vermeleri gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.