Ateş: "Eskişehir'in Deva'ya ihtiyacı var"

Ateş: “Eskişehir’in Deva’ya ihtiyacı var”
Eskişehir’de örgütlenmesini tamamlayan Deva Partisi, ilk kongresini gerçekleştirdi. Hasan Polatkan Kültür Merkezinde sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde yapılan Odupazarı İlçe Başkanlığı’nda göreve Gökmen Göksel...

Eskişehir’de örgütlenmesini tamamlayan Deva Partisi, ilk kongresini gerçekleştirdi. Hasan Polatkan Kültür Merkezinde sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde yapılan Odupazarı İlçe Başkanlığı’nda göreve Gökmen Göksel getirildi.


Yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı’nı okuyan partililer ardından genel kurula geçti.


“DEVA OLMAYA GELDİK”


Açılış konuşmasını Deva Partisi Odunpazarı İlçe Başkanı Gökmen Göksel yaptı.


Göksel, genel başkanlarıAli Babacan’ın mesajında değindiği gibi Demokrasi ve Atılım Partisi’nin Türkiye’nin içinde bulunduğu çıkmazlara deva olmak için kurulduğunu söyledi.


Bu amacın, partinin her kademesindeki her bireyin özverili ve inançlı şekilde çalışmasıyla gerçek olabileceğini vurgulayan Göksel, “Bizler; sorumluluğumuzun farkındayız. üstümüze düşen bu kutsal görevi en iyi biçimde yerine getirmek için tüm gayretimizle çalışacağız. Demokrasimizin gelişmesi, ekonomimizin kalkınması, vatandaşlarımızın dünya standartlarında yaşayan mutlu insanlar olması gerekiyor. ülkemiz; Ulu önder Atatürk’ün bizlere işaret ettiği “muasır medeniyet” seviyesine ulaşana kadar bu mücadelemiz kararlılıkla sürecektir. Bizler, yaşadığımız kentin, her mahallesinde, her sokağında, her bir Eskişehirli vatandaşımızı kucaklayacak, ötekileştirmeden, öfke dilinden uzak, kardeşçe, farklılıklarımızdan beslenerek, Eskişehir’i hak ettiği konuma getireceğiz” dedi.


“OLASI SEçİME HAZIR OLMAYA çALIŞIYORUZ”


Göksel’in konuşmalarının ardından DEVA Partisi İl Başkanı İsmail Haşim Ateş söz aldı.


Daha büyük salonlarda çok büyük kalabalıklara hitap etmek istediklerini ancak şartların uygun olmadığını söyleyerek sözlerine başlayan İsmail Haşim Ateş, “Biliyorsunuz bir pandemi süreci yaşıyoruz. Her şeye dikkat etmeye çalışıyorsunuz. Salon 400 kişilik ama 100 kişi ile sınırlı. Ancak 100 misafir çağırmamız isteniyor. Haklı olarak bunu sağlamaya çalıştık. Kalpler bir, gönüller bir. Biz beraberiz. Bundan sonra da Eskişehir’de çok güzel çalışmalar yapacağız” diye belirtti.


‘Kongreyi acele etmemizin sebebi bir baskın seçim söz konusu’ diyen Ateş, “özellikle Deva Partisi’nin de bu baskın seçime katılmasının engellenmeye çalışıldığı düşünülüyor. Buna dönük hazırlıklar var. Bu engellemeyi aşabilmek ve olası bir seçime katılabilmek için bütün kentlerde olduğu gibi Eskişehir’de de derhal bütün ilçelerimiz de örgütlenmeye çalıştık ve bugün de inşallah Odunpazarı’nı teşkilatlandıracağız, onun seçimini yapacağız. Biz olası bir seçime hazır olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.


“KENTTE BİRçOK SORUN VAR”


Eskişehir’in şu an da belediye olarak da yaklaşık 20 yıldır CHP’li belediyeler de olduğunu vurgulayan Ateş, “Ve AKP’li milletvekilleri ve CHP’li milletvekilleriyle 15- 20 yıldır yönetilmeye çalışılıyor. Kentin alıp alamadığı hizmetleri hep beraber takip ediyoruz. Hala bir ikinci, üçüncü, dördüncü Organize sanayi bölgelerimiz inşa edilemedi. Kentimizde birçok sorunlar var. Bir Kuzey çevre yolu da bulamadı. Bundan başka kentimize ait donanımlı bir hava alanımız yok. Bunlar Eskişehir’e gelmeyen yatırımlar. Buna karşılık Eskişehir’den başka illere götürülen yatırımlarımız var. Birçok genel müdürlük, TüLOMSAŞ başta sayılabilir, başka illere kaydırılıyor. Eskişehir maalesef yatırım alamıyor, dışarıdan destek alamıyor, merkezi otoritenin kaynaklarından yeteri kadar istifade edemiyor” şeklinde konuştu.


“ESKİŞEHİR’İN BU KADROLARA İHTİYACI VAR”


Deva Partisi olarak Eskişehir’de hem belediyelerde hem de genel seçimlerde başarı sağlayacaklarını aktaran Ateş, “Eskişehir’in buna ihtiyacı var.  Eskişehir’in bu kadrolara ihtiyacı var. Biz seçime hazır olacağız. Bu yapılacak ilk seçimde de kentte çok büyük bir başarı elde edeceğimizi şimdiden kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Bunun için çalışıyoruz. Bunun için çözüm üretmeye gayret ediyoruz” diye konuştu.


Konuşmaların ardından seçime geçildi.


“YENİ YöNETİM”


Gökmen Göksel başkanlığındaki yeni Odunpazarı teşkilatı şu isimlerden oluştu: “Selin Demirci, Figen Kurt, İsmail Gökçe, çağlar Soy, Oğuzhan Yücesan, Ayfer Gürcan, Mehmet Alp Ağartan, Adem Aslan, Bilal Kalkan, Raşit Banlı, Serhat özdil, Süleyman Kılıç, Fahrettin özkan, Sefa Turgut Altınkok, Mesut çıtak, Selim Avcı, Hatice Kara, Mehmet Salih Turgut, çelik Erimez.”özge Zaim Sarıoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.