İYİ Parti İl Başkanı'ndan Kayıt dışı tepkisi

İYİ Parti İl Başkanı’ndan  Kayıt dışı tepkisi
 İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş, işsizlik rakamları ve kayıt dışı istihdam ile ilgili basın açıklaması yaptı.Türkiye’de kayıt dışı istihdam oranının yüzde 31 olduğunu belirten Ektaş, “Yani her üç...

 


İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş, işsizlik rakamları ve kayıt dışı istihdam ile ilgili basın açıklaması yaptı.


Türkiye’de kayıt dışı istihdam oranının yüzde 31 olduğunu belirten Ektaş, “Yani her üç çalışanımızdan biri kayıt dışı çalıştırılmaktadır. Kayıt dışı istihdamın ekonomik ve sosyal açıdan birçok olumsuz sonucu, çalışanlarımıza, işverenlerimize ve devletimize büyük zararları bulunmaktadır. Kayıt dışı istihdam emeğin en kolay sömürü yoludur. Gelir adaletsizliğini büyüten nedenlerden biri olan kayıt dışı istihdam, haksız rekabete neden olarak ve piyasa dengesinin bozulmasına zemin hazırlayarak dürüst işverenlerimizi de yıldırmaktadır. Bugün 50 milyar lirayı aşan sosyal güvenlik açığımızın bir nedeni de kayıt dışı istihdamdır. Ne yazık ki ülkenin sorunlarını çözmekte muktedir olamayan AK Parti, kayıt dışı istihdamı da engelleyememiştir. İktidardan sahiplerinden beklenen, işsizlikle yoksullukla ve yolsuzlukla mücadele, istihdam, verimlilik ve üretimi artırma, refah seviyesini yükseltmedir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.