Emirdağ müziği Belçika ders kitaplarına girdi

Emirdağ müziği Belçika ders kitaplarına girdi
Belçika’nın Gent şehrinden Eskişehir’e gelen Gent Üniversitesi öğretim üyeleri, Emirdağlılar Vakfı’nı ziyaret etti. Emirdağlılar Vakfında başkan Opr.Dr.Orhan Özkır’la görüşen öğretim üyeleri, Emirdağ müziği...

Belçika'nın Gent şehrinden Eskişehir'e gelen Gent Üniversitesi öğretim üyeleri, Emirdağlılar Vakfı'nı ziyaret etti. Emirdağlılar Vakfında başkan Opr.Dr.Orhan Özkır'la görüşen öğretim üyeleri, Emirdağ müziği hakkında gerekli bilgi ve belgeleri aldılar. Emirdağlılar Vakfında Halis Erenoğlu ile görüşen öğretim üyeleri, Halis Erenoğlu ile Emirdağ Müziği hakkında röportaj yaptılar. Emirdağlı ses sanatçısı Halis Erenoğlu, Emirdağ Müziği hakkında derinlemesine ve detaylı olarak bilgi verdi.
Belçika'nın Gent şehrindeki üniversitelerinde görev yapan öğretim görevlisi Sohrab jabbari ve Liselotte Sels '' Bizler Belçika'nın Gent Yüksek Okulu- Sanat Okulu'nda araştırma görevlisi olarak görev yapmaktayız. Emirdağ müziğini Belçika'da yaşayan Emirdağlılar arasında çok yaygın olarak her yerde dinledik ve çok hoşumuza gitti. Bunun için Eskişehir'de yoğun yaşayan Emirdağlılar arasında araştırma yapmak istedik. Bu araştırma için Belçika'dan Eskişehir'e geldik. Gent Üniversitesinde ders kitabı olarak okutacağız. Emirdağ müziğini Belçika'daki üniversite öğrencileri öğrenerek ve söyleyerek Belçika toplumuna malolacak ''dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.