MMA HIZLA BÜYÜYOR

MMA HIZLA BÜYÜYOR
MMA (Mixed Martial Arts) diğer adıyla Kafes Dövüşü hızla büyüyor. Bu sporu öğrenmek için başta BJJ (Brazilian Jiu-Jitsu), Muay Thai, Güreş, Wushu Sanda, Sambo gibi branşlar öğretiliyor. Özellikle Brazilian Jiu-Jitsu bu sporun...

MMA (Mixed Martial Arts) diğer adıyla Kafes Dövüşü hızla büyüyor. Bu sporu öğrenmek için başta BJJ (Brazilian Jiu-Jitsu), Muay Thai, Güreş, Wushu Sanda, Sambo gibi branşlar öğretiliyor. Özellikle Brazilian Jiu-Jitsu bu sporun olmazsa olmazı olarak göze çarpıyor.
Profesyonel antrenör Yüksel Çotuk 2011 den beri ilimizde ve Türkiye'de pek çok şehirde bunun eğitimini veriyor. Eskişehir'deki çalışmalara bu eğitim için gelen çeşitli ülke ve illerden sporcularda katılıyor.
MMA'de Dünya şampiyonu ve pek çok derece alan sporcular yetiştiren Yüksel Çotuk, BJJ'de de başarılı sporcular yetiştirdi.
Çocuklarında bu sporu öğrenmeye ve büyük zevkle yapmaya başladılar. Roof Garden Sport Center'da Neşe içinde geçen çalışmalarda tekniklerin inceliklerini öğreniyor.
Yüksel Çotuk "MMA geleceğin dövüş sanatı. Yakın zamanda herkes bu sporu çalışmak isteyecek. İnsanın komple bir dövüşçü olmasını sağlıyor. Mesela boksta tekme ve boğuşmak yok. Kickboksta yakalama atma ve yerde dövüş yok. Bunlardaki eksiklik ve açıklıkları MMA kapatıyor. Bu nedenle en iyi savunma ve en iyi saldırıyı bünyesinde topluyor. MMA tanındıkça vazgeçilmez bir spor olacak. Özellikle çocuklar ve gençler bu sporu araştırıp geliyor. Bizde onlara en iyi eğitimi vermek için çabalıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.