"İNANCIMIZI KAYBETMEYELİM"

“İNANCIMIZI KAYBETMEYELİM”
 Es TV’de yayınlanan  90+3 programına katılan Eskişehirspor teknik direktörü Fuat Çapa önemli açıklamalarda bulundu. Takımı, transfer tahtasını ve alt yapıyı değerlendiren Fuat hoca gelecek için de konuştu.“BÜYÜK...

 


Es TV’de yayınlanan  90+3 programına katılan Eskişehirspor teknik direktörü Fuat çapa önemli açıklamalarda bulundu. 


Takımı, transfer tahtasını ve alt yapıyı değerlendiren Fuat hoca gelecek için de konuştu.


“BüYüK FARK VAR”


“Eskişehirspor’u dışarıdan görmekle içerden görmek arasında çok büyük bir fark var. Geçtiğimiz hafta Afyon’a gittik. Bu borç Eskişehirspor için bir şey diyorlar. Eskişehir bu borcun altından kalkar diyorlar. Ama dışarıdan bakış açısı bu. Biz Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi ekipleri vitrin olarak görüyorsak, Anadolu takımları da Eskişehirspor’u vitrin olarak görüyor. Biz gelmeden önce stadyumun isim hakkı gelişmeleri, verilen sözler vardı.. ETİ ile ilgili stadyumun isim hakkı yazıldı söylendi. Bunlar yerine gelmediği zaman böyle sıkıntılar yaşıyoruz. Stadyumun isim hakkı verilseydi şu an bambaşka bir ortam oluşurdu ve çok farkı şeyler konuşuyor olurduk”


“BEN İNANIYORDUM”


“31 Ağustos’a kadar transferin açılacağına inandım. Başkan ve yöneticilerin büyük emeklerini gördüm. Futbolcuyu aradık sonra avukatı devreye girdi. Böyle çok dosyalar çıktı karşımıza. Transferin açılması için çok büyük bir uğraş verildiğini gördüm. 1 Eylül’den itibaren ruh halimiz çok değişikti. O akşam kalıp devam etme nedenlerimden birisi o gün gördüklerimdir. Bebekleriyle tesislere gelen taraftar, lisansı çıkması için uğraşan futbolcular gördüm. Eğer o gün bırakıp gitseydim bundan daha kötü bir tablo oluşacaktı. Bizim devam etmemiz oyuncuları da takımda tuttu”


“FUTBOLDA AHDE VEFA YOKTUR”


“Eskişehirspor 3 yıldır hasta. Eskişehirspor küme düştüğünden beri acile yattı. A ve B planı olabilirdi. Belki de o planları isim hakkı ve verilen sözler vardı. O sözler yerine gelmediği için bu planlar devreye giremedi. Eskişehirspor kongre sürecinde birçok oyuncuyu kaybetti. Futbolda ahtı vefa yoktur. Bizdeki futbolcuların çoğu Süper Lig’e gitti. Bugün bu formayı öper yarın başka formayı öper. Bu işler böyledir”.


“GENçLERBİRLİ Ğİ GİBİ OLURDUK”


“Eğer transfer tahtamız açılsaydı şu an Gençlerbirliği’nin olduğu yerde biz olurduk. Kayıpsız giderdik. Görevi bırakmadığım için pişman değilim. İnanılmaz bir zor süreç yaşıyoruz. Ama şunu biliyorum bazı kişiler Eskişehirspor’a yardım etmek zorunda”.


“GERçEĞİ SAKLAMININ ANLAMI OLMAZ”


“Bizim çok acı çekeceğimizi söylemiştim. Kimsenin kaldırmayacağı sonuçlar alacağımızı söylemiştim. Bu gayet normal çünkü 17-18 yaşındaki oyuncuları 30 yaşındaki oyuncularla rekabet ettiriyorsunuz. Bizim ilk devre 14 puan alırsak ve transferi açarsak ligde kalırız dedim. 14’ün üstünde olursa ise ilk 6’ya kalırız demiştim. Transfer tahtasını açamazsak küme düşeriz. Ligin ikinci yarısına başlamasının ne anlamı kalır. Burada gerçeği kimseden saklamanın anlamı olmaz”.


“4-5 GOL YEMEMEMİZ LAZIM”


“Geride kalan 8 haftada deplasman performansımız iyi olabilirdi. Onla ilgili hayal kırıklığı yaşadım. Bizim 4-5 gol yemememiz lazım. Her deplasmanda bu sonuçlar alıyoruz. Hep bireysel hatalardan gol yiyoruz. Bireysel hatayı azaltabilirsek iyi sonuçlar alabiliriz. Hatay maçında pozisyona giremedik. çalışarak gelişebileceğimiz durumlar var. 9 haftada bu eksiklerimizi kapatabilirsek daha iyi sonuçlar alabiliriz”.


“ALTERNATİFİMİZ YOK”


“Kadromuz kısıtlı. Bugün Feyzi ve Fıratcan’ın alternatifi yok. Onlar sakatlanmasın diye dua ediyorum. Aynı şekilde İbrahim Halil  ve İsmail Oykun için de  geçerli. Alternatifsiz bir kadro ile yola devam ediyoruz. 15 tane oyuncu ile mücadele ediyoruz. Altyapımız da çok kötü. Hocaları eleştirmiyorum. Ne yazık ki hiç üstüne düşülmemiş.  Oyuncularımızın üzerindeki yükü çok fazla. 2 maç kazanınca Modric, Rakitic yapılıyor, yenildiğimiz zaman yerle bir ediliyor. Herkesin bu çocuklara destek çıkması lazım. Gereğinden fazla çalışıyorlar bunu herkesin bilmesini istiyorum. Topu aldığı zaman çalım atmak zorunda hissediyorlar kendilerini. İşte bu altyapından gelme bir alışkanlık. Biz onlara Avrupa’daki maçları dahi izlettiriyoruz. Takım oyununu aşılamaya devam edeceğiz”.


“YöNETİM İŞİNİ YAPIYOR”


“Yönetim maç primleriyle ilgili neyin sözünü verdiyse tuttu. Yöneticiler gayret göstermiyor dersek yanlış olur. 3 aydır buradayım. Halil ünal ile 2 defa deplasman yaşadım. Masrafları kendi şirketinden ödediğine şahit oldum. Federasyona gittik 3-4 kişi olarak, oradaki bütün masrafları kendi şirketine fatura kestirdi”.


“TRANSFER TAHTASINI AçMALIYIZ”


“Biz öyle bir takımız ki beklenmedik bir şekilde puan alabiliriz. Beklenmedik bir maçta puan kaybederiz. Hatayspor maçından en az 1 puan bekliyordum olmadı. Gazişehir maçından puan beklenmiyordu puan aldık. Takım dediğim gibi gelişimini sürdürüyor. Bizim biraz daha topla oynamayı öğrenmemiz lazım. Biz bunu gerçekleştirirsek daha iddialı oluruz. Eskişehirspor transfer tahtasını açarsa küme düşme tehlikesi yaşamaz. İnancımızı kaybetmeyelim”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.