ŞAMPİYONA KUTLAMA

ŞAMPİYONA KUTLAMA
Fransa ve Benelux şampiyonluklarıyla sezonu 2 kupayla kapatan 20 yaşındaki pilot Ayhancan Güven, basınla buluştu. Porsche Carrera Cup’ı Fransa’da kazanan ilk yabancı pilot olarak İstiklal Marşı’nı okutan Güven, hedefinin...

Fransa ve Benelux şampiyonluklarıyla sezonu 2 kupayla kapatan 20 yaşındaki pilot Ayhancan Güven, basınla buluştu. Porsche Carrera Cup’ı Fransa’da kazanan ilk yabancı pilot olarak İstiklal Marşı'nı okutan Güven, hedefinin de daha üst seviyelere çıkmak olduğunu söyledi. TOSFED Başkan Vekili Eren üçlertoprağı ve TOSFED Başkan Yardımcısı Nisa Bozkurt Ersoy’un da hazır bulunduğu toplantıda, Ayhancan Güven’in şampiyonluk hikayesi konuşuldu.


“MUTLUYUM”


Otomobil sporuna 5 yaşında bilgisayar önünde simülasyonda oyun oynayarak başladığını söyleyen Ayhancan Güven, “Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Federasyon Başkanımız Serkan Yazıcı, bu işin başından bu yana yanımdalar. Babamın desteğiyle başladığım bir spor dalı bu. çok küçük yaşlarda bilgisayar simülasyonuyla başladım, sonrasında da 16-17 yaşına kadar carting yarışlarında mücadele ettim. Simülasyon beni çok geliştirdi. Ama asıl kırılma noktası 2016 yılında şampiyonlar şampiyonasını kazanmak oldu. Bu başarının ardından Serkan Yazıcı bana bu şansı verdi. Ben de bu şansı en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. Bu sene hem Fransa hem de Benelux şampiyonluğu yaşadım. Fransa’daki şampiyona, kendi pilotlarını kazandırdıkları bir şampiyona ama 32 yılda ilk kez bir yabancı olarak bunu kazanmak bana nasip oldu. Sezon biraz geç başladı ve bazı belirsizlikler vardı. Bu belirsizliklerini iyi yönettik. Testsiz şekilde yarışmaya başladık. Hedefimizde antrenmansız dönemde en iyi puanları alarak sezon sonuna doğru şampiyonluk yarışı vermekti. Fransa ve Benelux yarışları ortak oluyor. 5 farklı ülkede 12 yarış yaptık. Son turda şampiyonluğu elde ettik. 20 yaşında dünyanın en iyi pilotlarıyla yarışmak gurur verici” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.