ESKİŞEHİRSPOR'DAN MADDİ BEKLENTİM YOK

ESKİŞEHİRSPOR’DAN MADDİ BEKLENTİM YOK
 Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa Bein Sport Haber’de yayınlanan Bein1 programının konuğu oldu. Yaş Ortalaması 18Çapa programda, "Lisansların çıkmayacağının kesinleştiği dakika başımıza gelecekleri anlamış...

 


Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat çapa Bein Sport Haber'de yayınlanan Bein1 programının konuğu oldu.


 


Yaş Ortalaması 18


çapa programda, "Lisansların çıkmayacağının kesinleştiği dakika başımıza gelecekleri anlamış olduk. Hazırlık dönemi geçirmemiş bir kadro ile 14 maça çıktık. Bu oyuncuların büyük kısmı lig öncesi kampta A takımla birlikte kamp yapmıyordu. Sezon öncesi bu oyuncular ile kamp geçirmiş olsaydık muhtemelen 20 puan barajını geçmiş olurduk. Şuanda 35 oyuncu ile antrenmana çıkıyoruz. 12 oyuncumuzun lisansları çıkartılamadığı için ligde oynayamıyorlar. Sürekli altyapıdan 4-5 oyuncu alıyoruz ki ihtiyaç halinde elimizde bir alternatifimiz olsun.  Takımızda ilk 11 olarak oynayan oyuncuların yaş ortalaması 20 küsur. Elimizdeki oynayan, oynamayan oyuncuların yaş ortalaması ise 18 civarlarında.


 


Hedefimiz 15 Puandı


Kalan maçlara konsantre olmamız gerekiyor. Hedefimizi lige başlarken 15 puan olarak belirlemiştik ancak iç sahada alınan galibiyetler kamuoyunda beklentinin artmasına neden oldu. Bizde elimizden geleni yapıp alabildiğimiz en fazla puanı almak istiyoruz. Ligin ilk yarısı ile ikinci yarısı aynı olmaz. Takımlar eksiklerine göre takviye yapacak ve daha da güçlenecekler. Bu ligde her zaman acımasız bir ikinci devre oynanır. Bizim de mutlaka transfer tahtasını açmamız gerekiyor. Aksi takdirde istemediğimiz tablolar ile yüzleşmek zorunda kalırız. Şu an ikinci yarıyı konsantre olursak kalan maçlarımızın motivasyonunu düşürmüş oluruz. İkisi iç dahada bir de deplasmanda maçımız kaldı. En az 4-5 puan daha alarak devre arasına girmek istiyoruz.


 


Müthiş Bir Taraftarımız Var


İç sahada taraftarlarımızın vermiş olduğu olumlu motivasyon sayesinde ligde iç sahada en çok puan toplayan ilk 5 takım arasındayız. Sağ olsunlar deplasman maçlarında da bizi yalnız bırakmıyorlar ama biz istediğimiz sonuçları alamıyoruz. Bu zamana kadar iç saha maçlarında taraftarlarımız hep itici güç oldular. Bende futbolcularımıza artık bizimde onları arkamıza çekmemiz lazım. Müthiş bir taraftarımız var. Sahadaki sonuç ne olursa olsun vefalarında ve desteklerinde en ufak bir azalma yok. Hiç bir zaman protesto veya isyan sahaya yansımadı. Eskişehir'de görev yaptığım için onur ve gurur duyuyorum.


 


Tribün Sadece Tribün Değilmiş


Tribün sadece tribün değilmiş ben bunu orada daha net anladım. Eskişehirspor taraftarı bambaşka. Tribünün sadece maça gelip tezahürat yapmaktan ibaret olmadığının bir numaralı örneği durumundalar. Gerçekten yaş ortalaması çok genç insanlardan oluşan bir kitleden bahsediyoruz. Eskişehir'in sokaklarında oluşabilecek bütün kötü alışkanlıklardan bu tribün sayesinde uzaklaşıyorlar. Bunu sağlayan Eskişehirspor aşkı. Kötü alışkanlıklara hiç maruz kalmadan uzaklaşıp Eskişehirspor'a bağlanıyorlar. Oraya her maç 10 bin civarında taraftar geliyor. Benim tahminin en az 7 bini 16-20 yaş civarı bir kitle.


 


Taraftar Takımı Sahiplenmiş Durumda


Milli arada bir hazırlık maçı oynadık ve o maça bile 8-9 bin taraftar geldi. Bugün Süper Lig maçlarında bu rakamlara ulaşamayan takımlar var. Eskişehirspor'un sadece Eskişehir'de değil dünyanın her yerinde taraftarı var. Ben bunu sosyal medyada aldığım mesajlardan çok net bir şekilde görebiliyorum.


 


Eskişehirspor'da bir icra kurulu oluşturduk. Gerçekten mesai isteyen bir iş. Günlük ihtiyaçların karşılanması konusunda başarılı bir şekilde görevlerine devam ediyorlar. Bu kurul sayesinde kulüp başkanı mesaisinin tamamını transfer tahtası açmak için kullanabiliyor. İcra kurulunda yöneticilerimiz var, tribün liderleri var, ben varım. Bu kurul sayesinde deplasmanlara sıkıntısız bir şekilde gidebildik. Bu kuruldan önce hep sıkıntılı bir süreçle gidiyorduk. Taraftarlarımız Eskişehirspor'u sahiplenmiş durumda.


 


Eskişehirspor Yok Olmamalı


Eskişehir bir futbol kenti. Taraftarlar kulübün ayakta durabilmesi için ellerinden gelen herşeyi yapmaya çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde Eskişehirspor'un eski futbolcuların katıldığı bir panele bende davetliydim. Orada Eskişehirspor'un mazisinin ne kadar güçlü olduğunu, camianın ne kadar büyük olduğunu, Eskişehirspor'un yok olmaması gerektiğini bir kez daha anladım.


 


İki Tane Daha Oyuncu Ayrılabilir


Sezon öncesinde transferler yapmıştık ancak lisansların çıkartılamaması nedeniyle oynatamamıştık. Bu oyunculardan üç tanesi artık bizimle değil. Cristian Tanase ve Marko Milinkovic geçtiğimiz günlerde ayrılmıştı bugün de Kamal Issah ayrıldı. Bir kaç sonra bir iki tane daha arkadaşımız ayrılabilir.


 


Milyon Liralar Elde Edilmedi


Eskişehirspor taraftarının çok ateşli olması onlar güçlü bir camia nasıl olsa para bulurlar ve paramızı verirler nedeniyle çok sayıda isim son güne kadar imza vermiyor. Düzenlediğimiz kampanyalardan milyon liralar kazanılıyormuş gibi de bir algı var. Bunların hepsi yanlış düşünceler. Ben size gelirleri söyleyeyim. Şu ana kadar ESES yaz 7979'a gönder kampanyasından aylık 22 bin lira gelir sağlamış durumdayız. Forma satışları var. 550 forma satılmış o da 55 bin liralık bir gelir sağlamış. Şehri Sevda grubu gibi oluşum var onların topladığı paralarda 21 bin civarlarında. İmza vereceklerin düşündükleri ile gerçekler arasında çok çok farklar var.


Belediyeler bize yardım etmiyor dersek yalan olur. Ama bu destekler eksiklerimizi gidermek için yeterli değil. Altyapı takımlarımızın deplasman  masraflarını karşılamak gibi destekler bunlar.


 


Anlayış Bekliyoruz


İmza vermeyen arkadaşlarda zamanında bir takım sorunlar yaşamışlar. Doğrudur. Ama şuan bizimle olan genç meslektaşları onların yaşadıkları sıkıntıların en az 10 katını yaşıyor. Bizim oyuncularımız bir başarı elde edecek ki bu kulüp gelir sağlasın ve o alacaklılarda alacaklarını alabilsinler. Süper Lig'de boy gösterip amatör liglere giden çok sayıda takım var. Böyle bir senaryo gerçekleşirse hiç alamayacaklarını da bilmeleri lazım. Onlardan sadece anlayış bekliyoruz.


 


İnanılmaz Fırsat


Mevcut kadroda oynayan futbolcularımız için şu an inanılmaz bir fırsat var. İlk 11'de oynayan oyunculardan sadece bir iki tanesi ilk 18'e girebiliyorlardı. Ama şu an hepsi ilk 11 oynuyorlar. öğrenmeye çok açıklar. Her gün gelişim gösteriyorlar. Her gün yeni bir fırsat doğuyor. 18 yaşında Furkan Balaban isminde bir stoper oynattık. Bu oyuncu daha 1 ay önce profesyonel sözleşme imzaladı. Performansından da memnunum. Zor bir mevkii de oynamasına rağmen hiç sırıtmadı. Transfer tahtasının ne olacağı belli değil. Ben bu oyuncular ile devam edecekmişim gibi hareket etmeye çalışıyorum. Bu hafta Afyonspor ile oynadık. Bizim yaş ortalamız 20 iken rakibimizin yaş ortalaması 31.7 idi.


 


İlk yarıda 18 puanı bulur ve transfer tahtasını açarsak hedefimiz şüphesiz ilk 6 olacak. çok farklı bir Eskişehirspor ile bambaşka bir ikinci devre izlersiniz. Elimizde çok güzel bir oyuncu grubu var. Lisansı çıkmayan isimlere bir kaç takviye ile çok iyi hedefler kovalayabiliriz.


 


çok Güzel bir kentte yaşıyoruz


Lisansı çıkmayan oyuncular bize karşı olumsuz bir harekette bulunmuyor. Forma giyen oyunculara bir şeyler öğretmeye çalışıp, ağabeylik yapıyorlar. Hepsi ile ağabey kardeş gibi oldum. Benimle her türlü sıkıntılarını paylaşıyorlar. çok güzel bir kentte yaşıyoruz. Forma giyememek dışında hiç bir sorunları yok.


 


31 Ağustos’ta aldığım kararın arkasında duracağım


Benim Fuat çapa olarak Eskişehirspor'dan bu sezon için maddi anlamda hiç bir beklentim yok. Hiç bir zaman nereye kadar dayanabilirim diye düşünmedim. 31 Ağustos tarihinde bir karar aldım ve arkasında da duracağım. Bunun sebebini anlayabilmek için orada yaşamanız gerekiyor. Biz bu şartlarda ligde kalmayı başarırsak bu başarı sadece bana mal edilmesin. İcra kurulunu vermiş olduğu, Eskişehirspor taraftarının vermiş olduğu mücadele ligde tutmuş olur. Kapı kapı gidip makbuz karşılığında para toplayan insanları mı anlatayım size. Video yayınlayarak destek çağrısında bulunan ünlüleri mi anlatayım.


 


Eskişehir Bir Proje Kenti Olabilir


Eskişehir'de üniversitelerin, Eskişehirspor'un ve bürokrasin tek bir amaç altında birleşmesi sağlanırsa Türkiye'ye örnek olacak bir oluşum sağlanmış olur. Eskişehirspor'un tarihte bir çok ilki var. Bana göre Eskişehirspor ilklerin takımı. Bu üç faktörü bir araya getirebilirsek Eskişehirspor'a yeniden güneş doğacaktır. üniversitelerin imkanlarından doğru faydalanabilirsek, Bürokrasi ile iyi ilişkiler kurulabilirse bu konuda Eskişehir bir proje kenti olabilir. Amigo Orhan gibi, Bando Es Es gibi daha sayamadığım bir çok ilklere imza atan Eskişehir neden bir ilke daha imza atmasın.


 


Kent Ekonomisine Katkısı Var


Eskişehirspor'un kent ekonomisine kattığı katkıları anlatmaya gerek yoktu. Bildiğim kadarıyla Eskişehirspor Süper Lig'e çıkmadan önce kentte sadece 2 tane otel vardı. Ben şu anda kentteki otel sayısını sayamyıyorum. O kadar çok ki. O kent Süper Lig'i gördüğü için yeni stadyum yapıldı. Milli maçlar Eskişehir'de orada yaratılan ambiyans nedeniyle verildi" ifadelerini kullandı.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.