KROSÇULARI TARİH YAZDI...

KROSÇULARI TARİH YAZDI…
  Şehit Hasan Önal Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Genç Kız Kros takımı Antalya’da yapılan şampiyonada tüm rakiplerini geride bırakarak Türkiye birincisi olmuştu. Şampiyon krosçu kızları Okul Müdiresi Ebru Dedeoğlu ödüllendirirken,...

 


 Şehit Hasan önal Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Genç Kız Kros takımı Antalya’da yapılan şampiyonada tüm rakiplerini geride bırakarak Türkiye birincisi olmuştu. Şampiyon krosçu kızları Okul Müdiresi Ebru Dedeoğlu ödüllendirirken, antrenör ve aynı zamanda beden eğitimi öğretmenleri Nurettin Dağlığıoğlu ve Kemal Kuşlar sporcularıyla gurur duyduklarını ifade etti…


 


İnandılar…


Onların hikayesi Kasım ayında başladı aslında…


Okullar arası Liseli genç kızlar kros il birinciliğinde şampiyon olurken, Türkiye çapında başarılara imza atacaklarının sinyallerini vermişlerdi.


22 Aralık tarihinde Ankara’da yapılan Bölge şampiyonasında ikinci olmaları onları daha da hırslandırdı.


 


Şampiyonluk Geldi


15 Ocak’ta Antalya’da yapılacak müsabakalarda hedef Türkiye Şampiyonluğuydu.


Nitekim  18 takım, 118 sporcu arasında Şehit Hasan önal Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi krosçuları tarih yazarak mutlu sona ulaştı.


 


özel Tören


Şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşayan okullu krosçular için özel tören düzenlendi. Şehit Hasan önal Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdiresi  Ebru Dedeoğlu sporcularını tek tek tebrik etti. Esmanur Sipahioğlu, Elif Pek, Bahar Murat, Eda çetin, İrem Kula ve Yeliz Kalava’ya spor ayakkabı hediye eden Müdire Dedeoğlu beden eğitimi öğretmenleri Nurettin Dağlığıoğlu ve Kemal Kuşlar’ı verdikleri emeklerden dolayı kutladı


 


Kutladı


Müdüre Dedeoğlu “Elde edilen başarının çok büyük emekler istediğini belirterek, Türkiye şampiyonluğu getire ekibini ve beden eğitimi öğretmenlerini can-ı gönülden kutladığını dile getirdi.


 


ŞEHİT HASAN öNAL KİMDİR?


Şehit Jandarma Astsubay çavuş Hasan önal 15 Aralık 1986 tarihinde Eskişehir – Alpu ilçesi Karacaören köyünde ailenin ilk evladı olarak doğdu. Eskişehir Merkezinde 24 Kasım ilköğretim Okulu’ndan mezun olduktan sonra Yunus Emre Lisesine devam etti. 2004 yılında Liseden mezun olunca Beytepe Jandarma Meslek Yüksekokulu’nu 2006 yılında Astsubay çavuş olarak okuldan mezun olan şehidimiz, ilk görev yeri olan Edirne İl Jandarma Komutanlığı’na atandı. Burada görev yaparken özel Kuvvetler Komutanlığı’na geçmek için başvurdu. Foça Jandarma Komando Okulu’nu başarıyla tamamlayınca özel Kuvvetler Komutanlığı’na kabul edilen şehidimiz, Jandarma Komando özel Harekât Tabur Komutanlığı emrine atandı.


Jandarma Astsubay çavuş Hasan önal; 3 Ekim 2008 tarihinde Yüksekova’da terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit olmuştur. Naaşı 4 Ekim 2008 tarihinde Eskişehirlilerin büyük katılımı ile Kanlıpınar Şehitliği’ne defnedilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.