3 OYUNCUYA ALMANYA'DAN TALİP VAR

3 OYUNCUYA ALMANYA’DAN TALİP VAR
  Eskişehirspor teknik direktörü Fuat Çapa Mehmet Özcan’ın yanı sıra Mevlüt Çelik ve Mehmet Feyzi Yıldırım’a Almanya’dan taliplerin olduğunu söylediDün Radyospor programcısı Salim Manav’a açıklamalarda bulunan Eskişehirspor...

 


 Eskişehirspor teknik direktörü Fuat çapa Mehmet özcan’ın yanı sıra Mevlüt çelik ve Mehmet Feyzi Yıldırım’a Almanya’dan taliplerin olduğunu söyledi


Dün Radyospor programcısı Salim Manav'a açıklamalarda bulunan Eskişehirspor teknik patronu Fuat çapa takımı ve oyuncuları değerlendirip taraftara da övgüler yağdırdı.


 


“öDüL ALIRIZ DİYE YAPMADIK”


çapa centilmenli olayı ile ilgili açıklama yaparak “Maçın gidişatında bizim adımına güzel bir skor vardı. Maçtan önce de oyuncularımıza bu maçta rakibe saygı duyarak mücadele edin. Bizde 2-3 hafta öncesine kadar onların durumundaydık. Gereksiz faullerden kaçının, sert müdahalelerden kaçının demiştim. Karabükspor'un neler yaşadığını çok iyi biliyoruz. 3 oyuncu değişiklik haklarını kullanmışlardı. Maçın bitimine 10 dakika civarında bir süre varken bir oyuncuları sakatlandı. Gidip durumunu öğrendim ve kesinlikle devam edemez dediler. Ben de kulübeye dönüp İbrahim'i oyundan alacağız dedim. Bunun nasıl bir duygu olduğunu yaşamayan bilemez. Biz bu sene deplasman maçlarında çok kaybettik. Rakip takım taraftarları kümeye diye tezahürat yaptıklarında oyuncularım hıçkıra hıçkıra soyunma odasına gidiyordu. Biz sadece olması gerekeni yaptık. Biz ödül falan alırız diye düşünerek bu hareketi yapmadık. Yapmamız gerekiyordu, yaptık.”


“İSTEMESEK DE SAKATLIKLAR OLUYOR”


Oyuncuların sakatlıkları ile ilgili de konuşan çapa “Ferhat Kiraz arka adalesinde çekme hissetmişti. Oyuna da devam edebilirdi ancak kendisini riske etmek istemedik. Uzun süre resmi maça çıkmadılar. Bu tarz sıkıntıların yaşanması normal. Fıratcan'da aynı dertten müzdarip. İğne ile maçlara çıkıyordu. Bu hafta kendisini dinlendirdik. Fırat'ı Cuma gününe kadar da dinlendireceğiz. Gençlerimize çok yüklendik. Tecrübelilerinde maç eksiği var. Güzel bir harmanlama yaparak en doğru şekilde mücadelemize devam edeceğiz.Mevlüt 3 hafta daha takımdan uzak kalacak. çok yoğun tempoda maçlar oynadık. Genç oyuncularımızdaki etkilileri de ortaya çıkmaya başladı. Bunları engellemek adına çalışıyoruz. Gerekli önlemleri alıyoruz. Mevlüt içinde önlem alıyorduk ama başaramadı. En geç milli arada tekrar bizimle olacak.”


“5 MAç HEDFİMİZİ çİZECEK”


Fuat hoca 5 maçın önemine değinerek “Milli aradan önce çok zor bir 5 maça çıkacağız. Bu 5 maç bizim hedeflerimizi belirleyeceğimiz süreç olacak. Bizim Denizli'ye, Gazişehir'e, Hatay'a, Adana Demirspor'a ve Altınordu'ya karşı alacağımız skor kadar bu takımların birbirileri ile oynayacağı maçlarda önemli. Bu süreci iyi bir şekilde geçmeyi başarırsak çok güzel şeyler konuşabiliriz. Genç futbolcular Eskişehirspor'un geleceği. Bu oyunculardan da ligin geri kalan kısmında olabildiğince faydalanmaya çalışacağız”


“JESSE öNEMLİ OYUNCU”


“Jesse çok önemli bir yetenek. Sağ açık, sol açık ve forvet arkasında oynayabilen 22 yaşında bir dostumuz. Biz kendisine bu hafta sol açık pozisyonunda görev verdik. çok katkısını da gördük. Türkiye'deki futbol yapısına müsait bir yapısı var. Kendisini sezon başında kadromuza katmıştık ancak lisans problemine takılmıştı”.


“TARAFTARIMIZ öRNET OLUYOR”


Eskişehirspor taraftarları beklentilerin çok çok üzerine çıktı. Bu sezon yaptıklarıyla yine herkesi kendilerine hayran bırakıyorlar. Bunu Karabükspor deplasmanında bir kez daha yaptılar. Maç öncesinde, maç esnasında ve sonrasın da hem bize hem de Karabükspor'a çok güzel moral verdiler. Eskişehirspor taraftarı diğer illere ve camialara da örnek oluyorlar. İnşallah böyle güzellikler artarak devam eder”.


“ERDAL’A çOK GüVENİYORUM”


“Erdal Aktari daha önce Türkiye'ye gelmiş bir oyuncu. Kayserispor'da oynamış ama Türkiye'ye adapte olamadığı için başarılı olamamış. Adaptasyon sürecini Eskişehir'de çok kolay atlattı. Kendisi saha içinde çok başarılı bir isim. Saha dışında da tam bir beyefendi. Eskişehirspor ve Türk futboluna çok şeyler katıyor. Bir stoper olmasına rağmen gol de atması güzel şey. Daha önceden duran toptan gol atamadığımıza dair eleştiriler alıyorduk. Erdal'da iki golünü de duran toptan buldu. Ben kendisine inanıyor ve güveniyorum”.


“MEHMET çOK İYİ BİR PROFESYONEL”


“Mehmet özcan sezon başından bu yana çok ama çok gelişti. çok iyi bir profesyonel. Ne zaman neyi yapacağını en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Kendisini geliştirmek adına kitaplar okuyor. Kendi mevkiinde oynayan oyuncuları izliyor ve onlardan bir şeyler kapmaya çalışıyor. Ben kendisi ile sık sık görüşüyorum. Doğrularını ve hatalarını sık sık iletiyorum. Lisans problemi çözüldükten sonra tecrübeli oyuncular ile beraber oynaması da Mehmet'e katkı sağladı. Daha gelişeceğini düşünüyorum. Sezon sonuna kadar mevcut futbolunun üzerine yüzde 35-40 civarı daha ekleyebilir diye düşünüyorum. Mehmet özcan bizi yurt dışında başarı ile temsil edecektir. Ben buna canı gönülden inanıyorum”


“EMRE HAZIR OLSUN OYNAYACAK”


“Emre Güral sahalara dönmeyi çok istiyor. Alanyaspor'dan ayrıldıktan sonra sadece bireysel idmanlar yapmış. Hazır hale gelmesini bekliyoruz. Devamlı kendisi ile görüşüp son durumlara bakıyoruz. Doğru zamanlama ile kendisine forma vereceğiz. Hazır olmayan bir oyuncuyu sahaya sürerseniz sakatlık yaşayabilir”.


“çOK İYİ OYUNCULAR”


Başakşehir'den kiralanan iki oyuncu Mete Kaan Demir ve Harun Kahraman genel olarak değerlendirecek olursak bizim altyapımızdaki oyuncuların önünde. Başakşehir'i tebrik etmek lazım. 1,5 yıl bizimle olacaklar. çok iyi oyuncular. Hazır olunca bizde forma verip sahaya süreceğiz”.


“ALMANYA’DAN TEKLİFLER VAR”


Son alarak 3 oyuncuya Almanya’dan teklif olduğun da belirten çapa “Lille yetkilileri bizimle temasa geçti. Mehmet özcan hakkında bilgi aldılar. Ancak şunu söylemeliyim ki Mehmet özcan, Mevlüt çelik ve Mehmet Feyzi Yıldırım için Almanya'dan teklifler var. Sadece bir takımda değil. Oyuncularımızı takip ediyorlar. İzliyorlar. Almanya Bundesliga takımlarının oyuncularımız ile ciddi şekilde ilgileniyor. 15 Nisan tarihinden sonra bu oyuncular için girişim yapacaklarını da söylediler. Biz oyuncularımız için en doğru ne ise oturup ona birlikte karar vereceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.