ÇAYLAK'DAN YENİ REKORLAR

ÇAYLAK’DAN YENİ REKORLAR
 Atletizm’de Salon sezonunu iki U18 Türkiye rekoruyla tamamlayan Eskişehirli sporcu Zeynep Çaylak, Mersin’deki Komple Atlet’in ilk etabında da hayatında ilk kez yedili branş yarışmasına rağmen U18’de Türkiye tarihinin en...

 


Atletizm’de Salon sezonunu iki U18 Türkiye rekoruyla tamamlayan Eskişehirli sporcu Zeynep çaylak, Mersin’deki Komple Atlet’in ilk etabında da hayatında ilk kez yedili branş yarışmasına rağmen U18’de Türkiye tarihinin en iyi üçüncü derecesini yaptı.


Komple Atlet çoklu Branşlar Serisi’nin ilk açık saha mücadelesi Mersin’de gerçekleşti. İlk etaptaki en dikkat çekici dereceyi 17 yaşındaki Zeynep çaylak yaptı. Salon sezonunda iki kez pentatlon rekoru kıran çaylak, hayatında ilk kez yedili branş heptatlonda yarışmasına karşın, elde ettiği 4543 puanla u18 yaş altında bugüne kadar yapılmış en iyi üçüncü puana imza attı. Milli Takım antrenörü Gökhan Dede “Heptatlonda 7 branş ( 100m Engelli – Yüksek Atlama – Gülle Atma – 200m – Uzun Atlama – Cirit Atma – 800m ) hepsini en iyi şekilde yapmak çok zor. Biz çok çalışarak yoğun mesai sonucunda güzel sonuçlar elde ediyoruz. Bize destek veren başta Gençlik Spor il Müdürümüze ve  herkese teşekkür ederiz. 2024 yılında olimpiyatlara giden ilk Türk heptotloncu olmak için mücadele veriyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.