"İŞTE ES-ES'İ KURTARACAK PROJELER"

“İŞTE ES-ES’İ KURTARACAK PROJELER”
  Uzun yıllar Eskişehirspor’da yönetici ve başkan vekilliği yapan tecrübeli yöneticilerinden İsmail Hakkı Gül, Gazeteniz İstikbal’e konuştu. Deneyimli isim Gül gelecek yönetimin uzun, orta ve kısa vadede hedefler belirleyerek...

 


 


Uzun yıllar Eskişehirspor'da yönetici ve başkan vekilliği yapan tecrübeli yöneticilerinden İsmail Hakkı Gül, Gazeteniz İstikbal'e konuştu. Deneyimli isim Gül gelecek yönetimin uzun, orta ve kısa vadede hedefler belirleyerek bu hedefleri kovalaması yönünde görüşler belirtti.


İsmail Hakkı Gül özetle şu ifadeleri kullandı.


“KALICI GELİR KAYNAKLARI ŞART”


"Eskişehirspor'a gelecek yeni yönetimin kısa, orta ve uzun vadeli planlar yapması gerekmektedir. Uzun vadede borçsuz ve kalıcı gelirler hedefleyen bir kulüp olunması hedefi belirlenmelidir. Eskişehirspor altyapısı ile Türkiye'ye ve dünyaya örnek olan, tesisleşme hamlesi ile il ve ilçeler genelinde en az 10 tane tesisi olan, Avrupa kupalarına sürekli katılan, muhasebe sistemi denetlenebilir, açık ve şeffaf olan bir kulüp haline gelmelidir. Eskişehirspor'un Türkiye Futbol Federasyonu ve Spor Toto gelirlerinin dışında sürekli ve kalıcı gelir kaynaklarına sahip olması gerekmektedir. Uzun vadeli planlamaların en önemli hedefi budur. Eskişehirspor'da görev alan Teknik Direktör, futbolcu, antrenör veya çalışan, yerli veya yabancı fark etmeksizin helalleşerek yollar ayrılmalı. Bu kulübün gelecekteki süreçte sıkıntı yaşamaması adına önemli bir detaydır”.


 “TüM TARAFTAR GRUPLARI İLE İSTİŞARE İçERİSİNDE OLUNMALIDIR”


“Orta vadede il ve ilçelerin tüm profesyonel amatör ve kulüpler ile işbirliği içinde çalışıp, her ay düzenli  toplantılar yapılarak kulübe oyuncu kazandırma ve diğer faydalı olacak her çalışmayı yapmak gerekmektedir. Tüm eğitim kurumları ile temas içerisinde olup kulübümüzü ileriye taşıyacak çeşitli çalışmalar yapmalıdır. Sporcu yetiştirmek, sporcuların eğitimini sağlamak, tüm oyunculara yabancı dil öğretmek, diksiyon ve davranış bozukluklarını giderecek çalışmalar yapılmalıdır. Sağlıklı ve başarılı bireyler her zaman Eskişehirspor'a katkı sağlayacaktır. Tüm taraftar grupları ile istişare içerisinde olunmalıdır. Sponsorlukları devamlı yükselen bir gelir ivmesi ile çoğaltmalı, sürekli hale getirmeli ve gelirini her yıl %100 ile büyütmeye çalışmalıdır.”


“ESKİŞEHİRSPOR' HALKA AçILMALIDIR”


“çok ciddi bir araştırma geliştirme takip birimi oluşturup bilgilerin kişiye dayalı olmayan, süreklilik arz eden ve arşivlenen bir yapı kurulması gerekmektedir. Kulübün, üzerinde çok iyi çalışılarak, görüşmeler yapılarak ciddi bir şirket değiştirmeye, dünya kulübü olmak için hazır hale gelmesi sağlanmalıdır. Bir sezonluk gelirin yüzde 10'u altyapıya harcanmalı kalan kısımlar o sezonun kadrosu ve çalışanlarına maaş ve prim olarak dağıtılması hedeflenmelidir. Giden paranın yıllık kazançtan fazla olmaması gerekmektedir. Gelirden fazla giderin olmaması için her türlü önlem alınmalıdır. Bu sayede kulübün ekonomik açıdan rahatlaması sağlanabilir. Kulübün 200 bin üyeye sahip olması ve Anadolu'nun bu konuda da en büyük takımı olması sağlanmalıdır. Her sınıftan, her dilden, her kesimden eşitlik sağlanarak 'halkın takımı Eskişehirspor' halka açılmalıdır. Eskişehirspor, Eskişehir'deki üç üniversite ile ortak çalışmalar yapıp nasıl dünya kulübü oluruzun altyapısı sağlanmalıdır.”


“KULüBA KATKI SAĞLACAKLARLA DAYANIŞMA GöSTERİLMELİ”


“Kulübümüze çeşitli kademelerinde profesyonel katkı sağlayacak insanlara, bu amaçla Türkiye'de ve dünyadaki ülke takımları ile federasyonları ile işbirliği yapıp gerekli eğitimlerin aldırılması sağlanmalıdır.  Kısa vadede şehrin tüm ileri gelenlerimiz olan başta sayın valimiz, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, rektörlerimiz, Muharip Hava Kuvveti Hava Kuvvetleri komutanımız, emniyet müdürümüz, İl Jandarma Alay komutanımız, Eskişehirspor'a hizmet etmiş tüm başkan ve yöneticilerimiz,  eski sporcularımız,  Tüfad başkanı,  Oda başkanlarımız, amatör kulüplerinin başkanları sivil toplum kuruluşlarımız ve taraftarlarımız ile görüşmeler yapılarak tüm fikirlere saygı duyularak büyük bir dayanışma örneği  göstermeliyiz.”


“öNCE OYUNCULARLA ANLAYMA YAPILMALI”


“Mevcut kadromuzda olan tüm sporculara yeni yıl için anlaşma yapılmalı, yeni sezon teknik heyeti ile şimdiden anlaşma yapılmalıdır  ve akabinde hemen kamp programı belirlenmelidir. Reklam ve sponsorluk anlaşmaları hemen yapılmalı, Loca kombine satışları başlatılmalı, Kredi çekilen banka ve diğer kurumlarla toplantılar yapılmalı, yeni gelecek federasyon yönetimi ile istişareler yapılmalı, puan silme cezasına neden olacak dosyaların öncelikli olarak da çözülmesi de gerekiyor.”


“TARAFTARIN 12 DEĞİL 1 NUMARA OLDUĞU ANLATILMALI”


“Kulübe ulusal lisans almak için çalışmalara hemen başlatılmalı. Taraftarın 12 numara değil kulübün bir numarası olduğunu anlatmak gerekiyor. Personele olan borcum hemen ödenmesi gerekiyor. çok sıkı tasarruf tedbirleri almamız, altyapının tüm eksiklerini çözmemiz, kulübün tüm borçları ödeyebilecek, kulübü rahatlatacak doğru planlamalar yapıp takipçisi olmalıyız.”


“FEDEKARLIK GöRüŞMELERİ YAPILMALI”


“Eskişehirspor'dan alacağı olan başkan, yönetici, sporcu, antrenör, kulüp, tüm şahıs ve şirketler ile ciddi bir kampanya başlatılarak alacaklarından fedakarlık etmelerinin sağlanması gerekiyor.Mevcut kadro ile başarıya ulaşmanın planlamasını yapmalıyız. Kaynak arayışlarına sürekli ve sıkı takip eden bir oluşum yapı kurulmalı. Genç ve yetenekli oyuncuları takıma kazandırmak için birim oluşturmalı. Yeni sezonda en az 15 bin kombine satışını sağlayacak kampanyalar düzenlemekte gerekmektedir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.