ARTIK LAFTA KALMASIN!

ARTIK LAFTA KALMASIN!
 Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 5. Başkanlar kurulu toplantısını dün 3.kez Antalya’da gerçekleşti. Sırma Otel’de yapılan toplantıda 85 kulüp idarecisinin, yanı sıra Spor Taban Birlik Başkanları hazır bulundu....

 


Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 5. Başkanlar kurulu toplantısını dün 3.kez Antalya’da gerçekleşti. Sırma Otel’de yapılan toplantıda 85 kulüp idarecisinin, yanı sıra Spor Taban Birlik Başkanları hazır bulundu. 5 yıl öncesinde olduğu gibi yine sıkıntılar dile getirilirken, en çarpıcı konular ise yine tesis eksikliği ve siyasi çekişmelerin Eskişehir sporuna zarar verdiği oldu…


 


SORUNLAR DİLE GETİRİLDİ


Başkanlar kurulu toplantısı oldukça keyifli bir ortamda yine oldukça kaliteli geçti…


Geleneksel hale gelen toplantıda EASKF Başkanı Sadri Atam’ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Fikret Kalaçay, ömer Türedi Cengiz Karapınar ve Futbol İl Temsilcisi Ethem üzer’den oluşan divan kurulu yöneticilerin dertlerini dinledi.


Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Neşet Arduç başta olmak üzere,  TüFAD Başkanı Ahmet Bingöl,  İl Hakem Kurulu Başkanı Nihat Karaca, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Varol ümit Uludağ,  Taban birlik başkanları ve yöneticileri tek tek konuşmalarını gerçekleştirdi.


 


ATAM “PROJELER HAYATA GEçİYOR”


Sadri Atam “Abdurrahman Temel Sahası yıl başına kadar tamamlanacak. Muttalıp’ta bir sentetik daha sahaya sahip olacağız. Bazı sahaların isimleri değişecek. Tahsin Tekmen adının Süper Amatör Küme’ye cumartesi günü çok güzel bir açılış yapacağız. Tekmen ailesi yer alacak. Muttalıp sahasının çevresine fidan dikimi yapılacak. 85 kulübün fidanı olacak. Projemiz hazır. Amatör Kulüplere futbolda ki yeni kurallar ile ilgili Cuma günü Taşbaşı Kırmızı salonda saat:18.00’da toplantı var. Herkesi bekliyoruz” dedi.


 


ARDUç “HİZMETTE YALNIZ KALDIĞIMIZI HİSSEDİYORUZ”


Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Neşet Arduç “Büyükşehir Belediyesi olarak amatör spora hizmette yalnız kaldığımızı hissediyoruz. Amatör Spor Kulübüne destek vermesi gereken kurumlar bir araya gelmediği için tüm yük Büyükşehir Belediyesi’ne kalıyor. İmkanlar doğrultusunda hiç kimseye geri çevirmedik. Bundan sonra da geri çevirmeyeceğiz. Sadece 85 kulüp değil, biz okul sporlarına da destek veriyoruz. Bunun içinde tüm branşlar var. Varın sayıyı siz düşünün. Amatör futbolda ilçe takımlarına ilçe belediyelerinin de destek vermesi gerekiyor. Amatör Spor yöneticilerinin işinin çok zor olduğunu bilenlerdeniz. Fedakarca ve özveriyle mücadele ediyorsunuz. Yılmaz Büyükerşen hocamızın talimatlarıyla tüm amatör spor kulüplerine destek vermeyi sürdüreceğiz. özellikle özel sporculara katkılarımız bundan da sonra artarak devam edecek. Saha konusunda da girişimlerimiz var. Kırka sahası için Belediyemiz çalışmalara başladı. Sultandere için sıkıntılar var ama programımız dahilinde çalışmalarımız sürecek. Herkesin spor yapması adına her mahalleye spor merkez kazandırıyoruz. Büyükşehir spor yaptırma konusunda üzerine düşeni her daim yerine getirmeye devam ediyor” şeklinde konuştu.


 


BİNGöL “İŞİ EHLİNE VERİN”


Toplantı da söz alan Ahmet Bingöl ise “Odunpazarı Belediyesi ve TüFAD Eskişehir Şubesi adına konuşuyorum. İşin her daim ehline verilmesi taraftarıyım. Her takımın bir antrenörü olsun. Bazı arkadaşlar kulüplerinde hem yönetici, hem de antrenör olarak sahaya çıkıyor. Bu şekilde işler ne yazık ki sağlıklı yürümüyor. Her kulübede  teknik kartı olan bir antrenör olmalıdır. Futbol sahası konusunda Odunpazarı Belediyemiz daha çok halı saha türünde sahaları şehrimize kazandıracak. Bu anlamda çalışmalar olacak. Bizlerde kulüplerimize imkanlarımız doğrultusunda her türlü desteği veriyoruz” dedi.   


 


 


KARACA “BİZE HAKEMLERİ SEçEREK BULUYORUZ”


İl Hakem Kurulu başkanı Nihat Karaca “Amatör Futbolun iyi yerlere gelmesi için bizde mücadele veriyoruz. İki gündür konuşmalara bakınca her kulübün hakemlerde şikayetçi olduğunu görüyorum. Ama hakemlerin işinin zor olduğu gerçek…


Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık… Hiç bir hakemimiz art niyetli değil. Emin olan çok yetenekli ve gelecek vadeden hakemlerimiz var. Biz seçerek hakemleri buluyoruz.


 


ULUDAĞ “ SAHADA SAĞDUYULU OLALIM”


Saha komiserleri dernek başkanı Varol ümit Uludağ “Burada ne güzel dostluk ve kardeşlik ortamını görüyorum. Ama saha içinde ne yazık ki kulübeler arasında dahi gerginliklere şahitlik ediyoruz. Bizi zor durumda bırakmamaları adına daha sağ duyulu olmaya davet ediyoruz.  


 


LAF DEĞİL ARTIK İCRAAT LAZIM


Ortak sorunlar noktasında yapılan açıklamalarda “Bu sorunları 5 yıl önce dile getirmiştik. Maalesef aynı şekilde devam ediyor. Tesisler amatör futbol kulüplerine yetmiyor. Antrenman konusunda saha sıkıntısı yaşıyoruz. Akşam saatlerinde yapılan çalışmalarda ışıklandırmalar tüm tesislerde yetersiz. Sahalarda malzemelerimizi koyabileceğimiz kulüp odalarına ihtiyaç var. çeşitli şehirlerde bunun örneklerini görüyoruz. Eskişehir’de de Spor İl Müdürlüğü’nden bunu istiyoruz. Hakemlerimizin biraz daha dikkatli ve amatör maçlara daha konsantre olarak gelmelerini rica ediyoruz.  Artık malzeme ihtiyacından çok nakdi yardıma ihtiyaç var.  Artık bu kısır tartışmaları aşmalıyız. Bu konuşulanlar burada kalmamalı. Laf değil icraat zamanıdır” ifadelerine yer verildi. Spor İl Müdürlüğü’nden herhangi yetkili bir müdürün olmaması dikkat çekti.


 


MAKAMLARA SUNULACAK


Tesis eksikliği, nakdi yardım yetersizliği ve kulüplerin yaşadığı sıkıntıların masaya yatırıldığı ve çözüm önerilerinin sunulduğu toplantı oldukça verimli geçti. Bu toplantı sonunda oluşturulan bildirge EASKF yönetimi tarafından Spor İl Müdürlüğü ile tüm belediyelere verilecek. Ve beklentiler maddeler halinde ilgili makamlara sunulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.