"ÇOK ZOR GÜNLER GEÇİRİYORUZ"

"ÇOK ZOR GÜNLER GEÇİRİYORUZ"
  Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri yazlı açıklamaya yaparak şu ifadeleri kullandı “Kongre sürecine girdik. Çok zor günler geçiriyoruz. Bir yanda puan silmeler, bir yanda küme düşürülme riski, bir yanda...

 


 


Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri yazlı açıklamaya yaparak şu ifadeleri kullandı “Kongre sürecine girdik. çok zor günler geçiriyoruz. Bir yanda puan silmeler, bir yanda küme düşürülme riski, bir yanda maddi olumsuzluklar ve bunlara bir de manevi olumsuzluklar ekleniyor. Vefasızlık içerisine bulunan birçok insan görüyoruz. Onlarca sıkıntıya rağmen sahada mücadele eden bir oyuncu topluluğu var”


 


VAATLER VERİLDİ


Murat Diri yaptığı açıklama da “Sezon başında tüm taraftarımıza verilen vaatlerin on katı oyuncu arkadaşlarımıza verildi. Hepsine büyük sözler verildi ve onlar da inandı. Kimisi kredi çekip araba aldı. Kimisi daha iyi bir eve taşındı. Kimisi maddi olarak farklı beklenti içine girdi. Tabi bunun tek suçlusu geçtiğimiz yönetim değil. Kaan Ay döneminden gelen futbolcu alacaklarını ödeyeceği sözünü veren Osman Taş da bu süreçte en az suçludur. Osman Taş eğer geldiği zaman takıma para dağıtmasaydı zaten 31 Mayıs 2019 itibariyle takımın neredeyse tamamı serbest kalıyordu. Bu oyuncuların Osman Taş döneminden önce alacaklarının hiç ödenmemesi sebebiyle işler buraya kadar geldi. Ancak taraftarımız tek suçlu Osman Taş bildi. Evet çok büyük suçlu ama en azından bu süreçte 3 milyona yakın para verdi. Kaan Ay dönemi de böyle bir para vermiş olsaydı bu oyuncuların alacakları da olmazdı. 31 Mart 2019 tarihinde gelen Pinto dosyasına da 20 bin Avro yatırsalardı bugün -6 puanımız da silinmezdi, şu an küme düşürülme yazısıyla da uğraşmazdık”.


“BU SüRECİ EN OLUMLU ŞEKİLDE ATLATMAMIZ GEREKMEKTEDİR”


“Ancak olan oldu. önümüzdeki bu süreci en olumlu şekilde atlatmamız gerekmektedir. Sosyal medyada yazılanlara çok dikkat edilmelidir. Bazı taraftarlarımızın şuursuzca oyuncu arkadaşlarımıza hakaret ettiğini ve haksız yere eleştirdiğini görmekteyiz. Değerli arkadaşlar, bu oyuncuların hepsi şampiyonluk parolasıyla yola çıktı. Ancak bütün hayalleri alt üst oldu. Verilen sözlerin hiç biri tutulmadı ama onlarda çekip gitmedi”


“OYUNCULARIN HEPSİNE İHTİYACIMIZ VAR”


 “üzerine -9 puanla lige başlamışsın, parasız pulsuz kamplara katılmışsın, ev sahibi her gün kapına dayanmış, tesisten çarşıya 2.75 lira dolmuş paran yok… Tesiste sıcak su yok. Yemek çıkmıyor. Doğalgaz ve elektrik kesik, otelde mahsur kalıyorsun, otobüse mazot alamıyor, uçağa binemiyorsun, antrenman yaparken icra memurları gelip spor aletlerini kaldırıyor. Kulüpte 3 ayda bir yönetim değişiyor, her gelen başka bir vaat veriyor, hatta sahaya çıkacak forman bile yok, bunca olumsuzluk içinde üzerine bir de sosyal medyada iftiralar atıp hakaretler ediliyor. Bu oyuncuların hepsine ihtiyacımız var. Bu devre arası en büyük transfer oyuncularımızı elimizde tutmak olacaktır. Bu bağlamda sosyal medyada oyuncularımızı kıyaslamak veya her şeyi eleştirmek yerine daha fazla destekleyelim. Onlara ihtiyacımız var. Eğer bazı kişilerin bu tutumları devam ederse çoğu oyuncumuz devre arasında serbest kalmak için elinden geleni yapacaktır”


DURUM çOK KİRİTİK


“Durumumuz çok kritik. Artık çok daha ciddi ve daha sıkı kenetlenerek hareket edelim. Erzurum maçına kadar lütfen herkes yazıp söyleyeceğine dikkat etsin. Kongre sürecindeyiz ve kırıcı değil, yapıcı olmakta fayda var. Bir hava yakaladık. Bu arma hepimizin lütfen bu konuya dikkat edelim ve çevremizdeki herkesi uyaralım. Son olarak, kongre sürecinde Eskişehirspor için reklam yapacak değil reklam toplayacak bu armayı yaşatmak için mücadele edecek bir ekip oluşması tek temennimizdir. Şehrin idarecilerinin vekillerimizin ve taraftarın medet umduğu bu işe el atması gerekenlerin kör sağır dilsiz olduğu bir dönemde inadına daha da çok kenetleneceğiz…”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.