"30 PUAN KAYBETSEK DAHİ LİGDE KALIRIZ"

“30 PUAN KAYBETSEK DAHİ LİGDE KALIRIZ”
 TSYD Eskişehir şubesi ile sabah kahvaltısı yapan ve burada açıklamalarda bulunan  Eskişehirspor teknik direktörü Coşkun Demirbakan “80 puanlık bir sistemde 9-12 puan hiçbir şey değil. Rahat rahat üstesinden gelirsiniz. Tabi...

 TSYD Eskişehir şubesi ile sabah kahvaltısı yapan ve burada açıklamalarda bulunan  Eskişehirspor teknik direktörü Coşkun Demirbakan “80 puanlık bir sistemde 9-12 puan hiçbir şey değil. Rahat rahat üstesinden gelirsiniz. Tabi işi bilirseniz başarırsınız. Yaşam felsefemde mazeret ve bahane yok. 69 puan var. 30 puanı kaybetsek dahi biz bu ligde kalırız. Herkesin içi rahat olsun” dedi.


 


 Genel kurul hakkında da yorumda bulunan Demirbakan “Bu kongrede yeni bir başkan ve yönetim seçilecek. Eskişehirspor’un geleceği açısından bence kırılma noktası bir kongre. Bundan sonra Eskişehir’e yakışan, güvenilir, sözü geçen ve lobisi olan bir yönetimin göreve gelmesini istiyorum. öyle adamlar çıkıyor ki amatör spor kulübü idare edemeyecek düzeydeler kalkıp Eskişehirspor’a talip oluyorlar” ifadelerini kullandı.


 


 


Klavye delikanlıları var


Aslında bu toplantının yapılması gecikti. Daha önce yapılmalıydı. Genç nesil bizleri tanımıyor. Kanıtlanmış başarılarımız var. Ben Eskişehirspor’a geldiğimde rahmetli Ahmet Sezer başkandı. Takım sondan ikinciydi. Ama son maça Konya’ya biz lider gittik. Genç nesil bunları bilmiyor. Takımı Play-Off’ta oynattık. Sosyal medya klavye delikanlıları var. Bunları bilmiyorlar ne yazık ki.


 


-12’ye de razıydım


Bu sezonda ise yine zor bir durumda göreve geldik. Ben -12’ye de razıyım dedim Osman Başkan’a. 80 puanlık bir sistemde 9-12 puan hiçbir şey değil. Rahat rahat üstesinden gelirsiniz. Tabi işi bilirseniz başarırsınız. Yaşam felsefemde mazeret ve bahane yok. Eskişehirspor’a layık olmaya çalışacağım.


 


“Lobisi olan güvenilir yönetim”


Bundan sonra Eskişehir’e yakışan, güvenilir, sözü geçen ve lobisi olan bir yönetimin göreve gelmesini istiyorum. öyle adamlar çıkıyor ki amatör spor kulübü idare edemeyecek düzeydeler kalkıp Eskişehirspor’a talip oluyorlar. Eskişehirspor’un ismine zarar veriyorlar. Eskişehirspor’u dürüst kişiler yönetsin. Gerçekleri açıklasınlar, tutarlı olsunlar. Eskişehirspor büyük bir camiadır. Ama şimdi seviye düşmüş. önce Eskişehirspor’un itibarını yerine getirmemiz gerekiyor.


 


“Lale devri yaşandı”


Ama geçmişi unutmayalım. Geçmişte çok hata yapılmış. Ama bunları unutmayalım. Yarın yine yükselişe geçersek geçmişteki hatalar gözümüzün önüne gelsin ona göre adımımızı atalım. Eskişehirspor tombaladan para kazanıyordu. O günlerden bir yere gelindi. Sonra lale devri yaşandı. Lale devrinde de yapılan hatalar yüzünden şimdi bu haldeyiz. Süper Lig’deyken maç primi 500 bin liraydı. Adam başı 100 bin lira primleri dahi duyduk. Böyle olmamalıydı.


 


“Futbolcuların istemesi önemli”


Ben maç kazanmayı ne kadar istersem isteyim takımın ne yapmak istediği önemli. Eğer onlar yapmak istemezse benim isteğim havada kalır. Şimdiye kadar bizim takımımızda futbolcularımız büyük özveriyle mücadele ettiler ve ediyorlar da. Antrenman ve maç disiplinleri üst seviyede. Mesleklerine duydukları saygıya minnettarım. Eskişehirspor’un ismine, büyüklüğünü göz önünde bulundurarak mücadele ediyorlar.


 


“30 puan kaybetsek de ligde kalırız”


69 puanlık bir maç maratonumuz var. Biz bir 30 puanı dahi kaybetsek ligde kalabiliriz. 25 puan dahi kaybetsek rahat bir şekilde bu ligde kalabiliriz. Yani 1-2 maç kaybıyla kimse telaş yapmasın. Ligde kalabilecek sezon sonunda başarıya ulaşabilecek bir kadroya sahibiz. Başarı zor şartlarda elde edilir. İnsanlar Jurgen Klopp’ü örnek gösteriyor. Klopp’ün çalıştırdığı takımda futbolcu, personeli parasını tam zamanında alıyor. Orada tabi başarı gelir.


Ama bizim şartlarımıza bakın. Benim futbolcum sabah 6’da yatıyor. Ne yapacağım nasıl geçineceğim diye. Bu şartlarda sahaya çıkıp mücadele ediyor. Şartlar bir değil. Bunu benle aynı kaderi paylaşan antrenör arkadaşlarım içinde söylüyorum. Sırf ben yaşamıyorum bu sıkıntıları. Almanya’yı Fransa’yı örnek gösteriyorlar. Onların yapabildiklerini yapmak için senin futbolcunun gece kafasını rahatça yastığa koyması lazım.


 


önce huzur


Bizim futbolcumuz benim alacağım bugün gelir mi, gelmez mi diye gece yatarken düşünüyor. Benim futbolcum sorunlu yatıyor. Takımın primi maçtan sonra düzenli bir şekilde yatsın biz bu işi nisan ayında bitiririz. Bundan sonra gelecek yönetim buna dikkat etmeli. Bu prim sisteminin ne olduğunu ben iyi biliyorum. Daha önce böyle şeyleri yaşadığım için bunları rahatça söyleyebiliyorum. Daha önce Süper Lig’e çıkarttığım takımda 34 hafta sadece prim aldık ve şampiyon olduk. Yeter ki huzur olsun. Sistemin adı huzurdur. Futbolcu geceleyin kafası rahat bir şekilde yatsın yeter.


 


Kurtuluş savaşı yaşanıyor


Artık herkes birleşsin. Burada artık kurtuluş savaşı gibi bir şey yaşanıyor. Artık bu parti şu parti demeyelim. Herkes Eskişehirspor etrafında birleşsin. Bu kulübe sahip çıkalım. Bu şehrin göz bebeği Eskişehirspor’dur.


 


“Baskıdan kurtulduk”


Eskişehirspor'un eksi puandan artıya geçişini değerlendirdi ve "Eksi puan psikolojik baskıyı üzerimizden attık. Artıya geçmenin mutluluğu var topçularda. özgüvenleri geldi biraz da… O eksi puan bizim için gelecek adına endişe ve kaygı vericiydi. Baskıdan kurtulduk. Bundan sonraki maçlarımıza daha özgüvenli çıkacağız" dedi.


 


Gelecek açısından kırılma noktası kongre


Pazar günü gerçekleştirilecek kongre ile ilgili de konuşan Demirbakan "Pazar günü kongremiz var. Bu kongrede yeni bir başkan ve yönetim seçilecek. Eskişehirspor’un geleceği açısından bence kırılma noktası bir kongre. Eskişehirspor’a layık olan üstüne basa basa devamlı söylüyorum layık olan paradan ziyade güven veren bir yönetim olur. çünkü bunun sürekli olması lazım. Bildiğiniz gibi defalardır kongre yapılıyor, iki ayda bir, bir ayda bir, üç ayda bir. Artık bunlar geride kalmalı. Eskişehirspor kendine yakışan bir yönetimle bir başkanla yoluna devam etmeli. Sağ olsun burada Emniyet Müdürümüz desteklerini esirgemediler, kendi imkanlarıyla elinden geldiği kadar. Belediyelerimiz hepsi devam ediyorlar ve devam edeceklerini zannediyorum.


 


Bu arayı yönetimsiz geçirdik


Son iki üç haftayı böyle atlattık. Son maçlarda sevindirici futbol oynadık. önce futbola bakıyorum. İnşallah ekonomik sorun da çözülürse yeni gelen yönetimle daha iyi neticeler alacağımızı zannediyorum. Ben de buraya zaten kendimle yarışmak için geldim. Benden sondan ikinci üç takımı lider yaptım. üç dört maç galibiyetle farkı rahat rahat kapatırız. 23 maç var, 69 puan var. Bunu rahat rahat göğüsleriz. Herkes rahat olsun. Kulüp disiplini, devamlı ve sürekliliği olan bir yönetim önemli. üç senelik beş senelik bir yönetim. Yani ayda bir kongre olan bir yer olsun istemiyorum" diye konuştu.


 


“Basın olarak hocamızın yanındayız”


Sadi Seda: Eskişehirspor sezon başından bu yana çok zor günlerden geçiyor. Coşkun hocamız bu zor günde başına geçti. Futbolcu kardeşlerimizle bir şeyler yapmaya çalışıyor. +1 puana geçtik. İnşallah devre arasına kadar 12-13 puan daha toplayıp ikinci yarıya daha umutlu bakacağız. Biz hocamıza güveniyoruz. Bugünkü toplantıya katıldığı için ona teşekkür ediyorum. Ayrıca bize kapılarını açan Osmanlı 1453 cafenin sahibi Kamil Eder’e teşekkür ediyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.