BU İŞİN ÇİVİSİ ÇIKTI

BU İŞİN ÇİVİSİ ÇIKTI
Çok güzel sözler vardır… ‘Makam mevki bir şeydir… Adamlık her şey… Ve bir mevkie ulaşmak ne kadar zor olursa olsun, o mevkie layık olmak daha zordur… Eskişehirspor’da başkanlık üzerinden oluşan ortamın ne yazık ki...

çok güzel sözler vardır… ‘Makam mevki bir şeydir… Adamlık her şey… Ve bir mevkie ulaşmak ne kadar zor olursa olsun, o mevkie layık olmak daha zordur… Eskişehirspor’da başkanlık üzerinden oluşan ortamın ne yazık ki çivisi çıkmıştır.


 Osman Taş’ın görevi bırakmasının ardından başkan kim olur konusunda beklentiler ve arayışlar vardı. Düne kadar Rıza Soydaş isminin ön plana çıktığı başkanlık meselesinde bir anda açıklamalar ve iddialar art arda geldi.


  öne çıkan isimler ise taraftarı memnun etmedi. Yönetime talip olduklarını söyleyenler için söz konusu Eskişehirspor’un menfaatleri ise bu boşlukta takıma neden sahip çıkılmadığı sorusu akıllara geldi.


 Sosyal medya üzerinden de “Madem bu kadar Eskişehirspor aşığıydınız; Büyükşehir Erzurum maçı öncesi yönetim boşluğunda oyunculara ve personele prim bulamaz mıydınız” sorusu soruldu.


 


Eskişehirspor’da geçtiğimiz hafta sonu yapılması planlanan olağanüstü seçimli genel kurul, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelenmişti. Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde yapılması planlanan kongreye, 998 delegeden sadece 66'sı katılmıştı. Ertelenen genel kurul, 24 Kasım Pazar günü çoğunluğa bakılmaksızın yapılacak. Seçime sayılı günler kala siyah kırmızılı camia da kimin başkan olacağı merak ediliyor…


 


TöRENCİ ADAY


öte yandan işadamı Talat Törenci, Eskişehirspor’un başkanlığına aday olduğunu duyurdu. Sebahattin Tetik, Lütfü Acet'in başı çektiği ekipte yer alan ve Eskişehirspor’u yalnız bırakmayacaklarını belirten Törenci, "Eskişehirspor’u hak ettiği yerlere getirmek istiyoruz. Ligde üst sıralara çıkıp kümede kalacağız. Kulübümüzü yaşatmak için elimizden geleni yapacağız. Seçim öncesinde yönetim kurulu listem hazır" diye açıklamada bulundu.


 


BEGİTER çALIŞACAK


Bunun üzerine çok geçmeden Eskişehirspor’un eski başkanlarından Aydın Begiter’in liste hazırlığı içinde olduğu iddia edildi. Halil ünal ile birlikte bir liste hazırlığı içinde olduğu ifade edilen Begiter, destek bulması halinde Halil ünal ile birlikte ortak bir listeyle kongreye çıkabilecekleri konuşuldu. İşin özeti şu ki, yeterli destek ve ışık bulması halinde ünal ve Begiter'in desteğini vereceği bir liste ile kongreye çıkacakları ileri sürüldü.


 


 


RIZA SOYDAŞ RAHATSIZ


Odunpazarı Belediye Başkanı desteklediği isim olarak ön plana çıkan Rıza Soydaş dün yaşanan gelişmelerden ötürü rahatsız olduğu gelen haberler arasında. Kimsenin aday olmaması halinde Eskişehirspor’u sahipsiz bırakmayacaklarını son kongrede dile getiren Soydaş, hafta boyunca İstanbul’da Aktif Bank ile görüşmeler yapmış ve yol haritası belirlemeye çalışmıştı.  özellikle sosyal medyada kendisine sürekli eleştiriler ve ithamlarda bulunanların ardından Talat Törenci’nin de adaylığı konusunda Soydaş’ın nasıl bir reaksiyon vereceği ise merak konusu oldu.


 


 


VEBAL ALTINA NEDEN GİREYİM


Bu gelişmelerin yaşandığı saatlerde Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt www.esgazete.com'a konuştu. Eskişehirspor'un Pazar günü yapılacak kongre öncesi grupların bir araya gelmemesine tepki gösteren Kurt, "Gelinen aşamada hiç bir listeye destek vermiyorum.  3 gruptan bahsediliyor. Ben birçok kişi ile görüştüm. Tek liste oluşması için çaba sarf ettim. Uzlaşmalarını istedim. Hem olmuyorlar, hem de oldurmuyorlar. Ben gelinen aşamada tarafsızım. Beni kimse dinlemedi. Kendi çizgilerine getirmeye çalışıyorlar. Vebal altına neden gireyim" dedi. Kazım Kurt hafta sonu İzmir'de toplantıda olacağını kongreye de katılamama ihtimalinin olduğunu belirtti.


 


ESKİ BAŞKANLAR SESSİZ KALMAMALI


öte yandan Kazım Kurt’un eski başkan Aydın Begiter’e kulübün bir büyüğü olarak bu durum karşısında bir çalışma yapmasını istediği, Begiter’in de başta Halil ünal olmak üzere eski başkanlarla bir kez daha görüşerek kongre öncesinde bir oluşum yaratılabilir mi düşüncesi üzerinden fikir yürüteceği gelen haber arasında. Kulübün geldiği bu noktada eski yönetici ve başkanların sessizliği Eskişehirspor’u sahipsiz hale getirirken, daha da vahim bir tabloya gidilmesine de vesile oluyor.


 


TARAFTAR HUZURSUZ


Kongreye saatler kala yaşanan bu gelişmeler taraftarın huzuruz etti. Belirsizlik üzerine yaşanan gelişmeler, Eskişehirspor’u yaşanan bu sıkıntılardan çıkartabilecek güçlü bir oluşumun şu saate kadar oluşmaması sabırları zorlar hale geldi. ETB Lideri Murat Diri sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Geçen kongrede söyledik yine söylüyoruz. Sağlıklı bir yönetim oluşmadığı sürece hiç kimse ortaya böyle cahilce çıkmamalıdır. Eğer düzgün bir yönetim oluşmuyorsa düzgün bir divan oluşturulup kongreye ara verilmelidir. Aksi halde saçma sapan listelerinde karşısında duracağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.