"ACİL OLARAK 2 MİLYON EURO LAZIM"

“ACİL OLARAK 2 MİLYON EURO LAZIM”
 Eskişehirspor kulüp başkanı Mustafa Akgören İstanbulspor karşılaşması öncesinde Es TV mikrofonlarına konuştu. Akgören mali tablo ile gerçekleri de konuşarak  “Bu kulüp hepimiz kulübü. Eskişehirspor hepimizin ortak sevdası....

 Eskişehirspor kulüp başkanı Mustafa Akgören İstanbulspor karşılaşması öncesinde Es TV mikrofonlarına konuştu. Akgören mali tablo ile gerçekleri de konuşarak  “Bu kulüp hepimiz kulübü. Eskişehirspor hepimizin ortak sevdası. Bu kulübü hep beraber kurtarmak zorundayız. Biz Eskişehirspor yönetimi olarak kendi gücümüzle günlerdir bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. 3 haftadır çevirmeye çalıştığımız bir ekonomi var ve artık maddi destekler bulmamız gerekiyor” dedi.


 


 


“HAVA YAKALADIK”


“Şehirde uzun zamandır olmayan birlik beraberlik havasını yakalamayı başardık. Şehrin tüm önde gelenlerinin bize çok olumlu bir bakışı var. Eski yöneticilerimiz de bize yardımcı olmaya çalışıyor. özellikle Halil ünal ve Aydın Begiter başkanlarımız bize destek olmaya çalışıyor. Eski yöneticilerin de çoğu bu şekilde bize maddi manevi destek oluyor.


Eskişehirspor’un iyi bir kadrosu var. Eksi 9 puanı almasaydık ve yönetimsel problemler yaşanmasaydı bu takımın hedefi üst sıralar olurdu. Ama nasip böyleymiş. Yapacak bir şey yok. Biz göreve geleli 3 hafta oldu ve inanılmaz bir mesai harcıyoruz. Eskişehirspor bizim için çok büyük bir sevda. Bu sevdayı üzerimize düşen fedakarlıkları yaparak yaşatmaya çalışıyoruz”.


“TüM PRİMLERİ öDEDİK”


“Bütün futbolcularımızla tek tek görüşüyoruz. Futbolcularımıza uzun zamandır sözler verilip tutulmamış. Biz Eskişehirspor yönetimi olarak bu konudan dolayı kendilerinden özür diledik ve yılbaşına kadar süre istedik. Onlara ‘Yılbaşına kadar olan sürede de maddi manevi desteklerimiz devam edecek. Size tutamayacağımız sözler vermeyeceğiz’ dedim. Bugüne kadar da verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Tüm prim ödemeleri yapıldı. Bizden önce verilen sözleri de yerine getirdik. Futbolcularımızın şu an 1 lira prim alacağı yok”


“MARKO BİZİ üZDü”


“Futbolcularımıza sözleşmelerinde yazan bedelleri de ödeyeceğiz. İnşallah üretmiş olduğumuz çözümler ile şehirde oluşan sinerjiyi birleştirip futbolcularımıza ödemeleri yapmaya başlayacağız. Bu bağlamda görüştüğümüz futbolculardan bir tanesi de Marko Milinkoviç’ti. Kendisine biz göreve geldikten sonra bir değişimin farkında olup olmadığını sordum. O da bana ‘farkındayım’ cevabını verdi. Bize güven, sözleşmede yazan rakamları veremesek de seni tatmin edecek ödemeler yapacağız dedim. Kendisinden bir hafta 10 gün süre istedim. Sezon sonunda kimsenin alacağı kalmayacak için rahat olsun dedim. Kendisi de bana ‘tamam başkanım, size güveniyorum” dedi ve oda da bize sarılarak ayrıldı. Marko konusunda 3 gün önce durum buydu. 3 günde ne değişti ben de bilmiyorum. Hakkı vardı ve kullandı. üzdü bizi. Konu farklı yerlere gitmesin diye hemen resmi sitemizden de açıklama yayınladık. Kendisine bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz. Bir Marko gider ama çok Marko’lar gelir. Altyapımızda çok kaliteli gençler var. Biz Marko’lara bağlı bir kulüp değiliz, Marko’lar bize bağımlı. Altyapıdaki kardeşlerimiz güveniyoruz. Olmadı B planına, C planına geçeriz. Biz her şeye hazırlıklıyız”.


“HEDEF LİGDE KALMAK”


“Bizim en öncelikle hedefimiz bu takımı, bu sezon ligde bırakmak. Bunun için önemli bir finansal güce ihtiyacımız var. ümit beslediğimiz şehrin önde gelenlerine sesleniyorum. 2 hafta içerisinde 2 milyon Avro gibi bir parayı bulamazsak bütün çabalarımız boşa gider. Bu takıma FIFA’dan küme düşürme cezaları, yeni puan silme cezaları gelebilir. Bu takımın dağılma ihtimali de var. Bu durumları engelleyebilmek için şehrin tüm önde gelenlerine ihtiyacımız var. Bu kulüp hepimiz kulübü. Eskişehirspor hepimizin ortak sevdası. Bu kulübü hep beraber kurtarmak zorundayız. Biz Eskişehirspor yönetimi olarak kendi gücümüzle günlerdir bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. 3 haftadır çevirmeye çalıştığımız bir ekonomi var ve artık maddi destekler bulmamız gerekiyor. İnanan bir camiayız. Umarım herşey istediğimiz gibi olur. Bu para bize 2 aylık bir süreçte lazım olsa biz bu parayı buluruz. Ama bize 2 hafta içerisinde lazım”


“3 PUANI GERİ ALAMIYORUZ”


“öncelikle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat özdemir'le yaptığımız görüşmelerde sezon başında silinen 3 puanımızın geri alınamayacağını öğrendik. Ne yazık ki, böyle bir şey mümkün değilmiş. Bizim yaptığımız ziyaret bir nezaket ziyaretiydi. Eskişehirspor’un içerisinde bulunduğu durumu anlattık. Federasyondan herhangi bir destek alıp alamayacağımızı görüştük. Verimli bir görüşmeydi. İnşallah bu görüşmelerin faydalarını gelecek zamanda göreceğiz”.


“CİDDİ BİR ŞEKİLDE çALIŞIYORUZ”


“Sponsorluk konusunda çok ciddi bir şekilde çalışıyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor. Henüz netleşen veya ciddi bir gelişme yok. Bu konuda netleşen bir durum olduğunda camiamıza açıklayacağız. Şu an sadece olumsuz bir durum yok onu söyleyebilirim. ülkemizdeki ekonomik problemler hepimizin malumu. Bu biraz zorluyor ama inşallah üstesinden geleceğiz” dedi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.