TÜRKİYE-RUSYA MAÇI ESKİŞEHİR'DE

TÜRKİYE-RUSYA MAÇI ESKİŞEHİR’DE
PATLANGAÇ: A Milli Hentbolcular özellikle istedi.  Mısır’da düzenlenecek olan 2021 Dünya Şampiyonası için Play-Off 1. turunda mücadele edecek olan A Milli Erkek Hentbol takımımızın rakibi bilindiği gibi Rusya oldu.  A Milli...

PATLANGAç: A Milli Hentbolcular özellikle istedi.


 


 Mısır'da düzenlenecek olan 2021 Dünya Şampiyonası için Play-Off 1. turunda mücadele edecek olan A Milli Erkek Hentbol takımımızın rakibi bilindiği gibi Rusya oldu.


  A Milli Erkek Hentbol takımı teknik heyeti ve oyuncular bu karşılaşmayı daha önce çok başarılı müsabakalar çıkarttıkları Eskişehir’de oynamak isteyince,  iki müsabaka üzerinden oynanacak turun ilk ayağı şehrimizde..


  15 Nisan’da Porsuk Spor salonunda oynanacak karşılaşmada Eskişehir halkına büyük iş düşecek. O tarihe kadar Milli maçın havasına girecek kentte karşılaşmaya büyük ilgi gösterilmesi bekleniyor. 


 


A Milli Erkek Hentbol Takımımız 2021 Dünya Şampiyonası için en kritik sınavlarından birini yine Eskişehir’de verecek. 15 Nisan’da şehrimizde yine milli gurur ve onur yaşanacak.


Avrupa Hentbol Federasyonu'nun (EHF) Viyana'daki merkezinde gerçekleştirilen kura çekimine 2. torbadan katılan Milli takımımız, Rusya ile eşleşti.


Play-Off birinci turunda ilk maç 15 Nisan'da Türkiye'de yani Eskişehir’de, rövanşı ise 19 Nisan 2020 tarihinde Rusya'da oynanacak. Millilerimiz bu turu geçmesi durumunda play-off 2. turunda mücadele edecek.


Play-Off 1. Turundaki eşleşmeler şu şekilde oluştu:


Romanya - Bosna-Hersek


Polonya-Litvanya


İsrail - Letonya


 


RUSYA'YI TANIYALIM


A milli erkek hentbol takımımızın 2021 Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası Play-Off 1. Turundaki rakibi Rusya oldu.


Eski günlerini arayan Rusya, Avrupa Şampiyonalarında bir kez altın (1996), iki kez gümüş (1994, 2000) ve bir kez de 4.’lük (1998) kazandı. 1993 ve 1997'de kazanılan iki Dünya Şampiyonası unvanı bulunan Rusya, 2000 Sydney Olimpiyatlarında altın madalya kazandı.


Ancak son yıllarda eski performansını arayan Rusya, EHF EURO 2018'e katılamazken,  2019'daki Dünya Şampiyonasını 14. sırada bitirdi. Rusya son olarak yapılan EHF Euro 2020 finallerini ise 22. sırada bitirdi.


2000 yılında Sydney Olimpiyatlarında altın madalya kazanan takımda oyuncu olarak rol alan baş antrenör Eduard Koksarov, 2017 yılından beri takımda görev yapıyor. En önemli oyuncuları Daniil Shishkarev ve Dmitrii Zhitnikov.


 


 PATLANGAç: Eskişehir taraftarı özel bir sınav daha verecek.


 


ŞENTüRK “RUSYA'YI ESKİŞEHİR’DE DEVİRECEĞİZ”


Mısır'da düzenlenecek olan 2021 Dünya Şampiyonası için play-off 1. Turunda Rusya ile eşleşen A Milli Erkek Hentbol takımımızın Baş Antrenörü İlker Şentürk kurayı değerlendirdi.


Şentürk, Rusya’nın Letonya ile birlikte aklından geçen rakiplerden biri olduğunu belirterek, rakipten çekinmediklerini söyledi. Şentürk kuradaki her takımın güçlü olduğunu söylerken, kim gelirse gelsin hedeflerinin turu geçmek olduğunu belirtti.


Milli takımdaki sporcularına güveninin tam olduğunu ifade eden İlker Şentürk, en iyi hentbolumuzu oynayarak Rusya’yı elemek istediklerini kaydetti.


Şentürk ayrıca Eskişehir’de çok kritik maçlar oynayarak önemli işler başardıklarının da altını çizerek “15 Nisan’da Porsuk Spor salonunda muhteşem bir atmosfer olacağından hiç şüphem yok. Eskişehir her zaman bize sahip çıktı ve destek verdi. Yine onlarla birlikte rövanş için en avantajlı skora imza atıp zafer kazanmak istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.