BU ARTIK TÜM ŞEHRİN SORUNUDUR

BU ARTIK TÜM ŞEHRİN SORUNUDUR
 Eski kalecimiz Ruud Boffin 430 bin Euro’luk alacağı için Eskişehirspor’u FIFA’ya başvurarak şikayet etmişti. Belçikalı kalecinin borcunun ödenmesi için Eskişehirspor’a yazı gelmiş ve yönetimde dosyayı CAS’a taşımıştı....

 Eski kalecimiz Ruud Boffin 430 bin Euro’luk alacağı için Eskişehirspor’u FIFA'ya başvurarak şikayet etmişti. Belçikalı kalecinin borcunun ödenmesi için Eskişehirspor’a yazı gelmiş ve yönetimde dosyayı CAS’a taşımıştı. CAS süreci de tamamlandı. Eskişehirspor 6 Mart 2020 tarihine kadar bu ödemeyi yapamazsa -6 puan silme cezası ile karşı karşıya kalabilir. 


 


SPOT : Başkan Mustafa  Akgören “Bunca sıkıntılar ile uğraşıp takımı ligde tutmak adına savaş verirken, geçmişin günahları önümüze çıkıyor. Eskişehirspor yaşanılan bu süreçte bu kadar basit şekilde küme düşerse bunun vebalini kimse ödeyemez. Artık şehrimizin önde gelenleri bu konuda bizlere yardım etmelidir. Yoksa bunun faturası geçmişe göre çok daha ağır olacak” dedi.   


 


 


BOFFİN’E 430 BİN EURO PARA öDENMEK ZORUNDA


2012 yılında Eskişehirspor’a gelen ve 5 yıl boyunca Siyah Kırmızılı formayı giyen Ruud Boffin’e 15 gün içerisinde 430 bin Euro para ödenmesi gerekiyor.


 


Ruud Boffin 430 bin Euro’luk alacağı için Eskişehirspor’u FIFA'ya başvurarak şikayet etmişti. Belçikalı kalecinin borcunun ödenmesi için Eskişehirspor’a yazı gelmiş ve yönetimde dosyayı CAS’a taşımıştı. CAS süreci de tamamlandı. Eskişehirspor 6 Mart 2020 tarihine kadar bu ödemeyi yapamazsa -6 puan silme cezası ile karşı karşıya kalabilir. 


Elinde maddi imkanlar bulunmayan Eskişehirspor yönetimi oyuncu ile pazarlık dahi yapabilecek durumda değil. Pinto, Ben Khalifa, Toko ve Funes Mori dosyaları da acil ödeme beklerken Boffin dosyası da yaraya tuz oldu. 


Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören katıldığı bir programda, “FIFA’da bulunan 4 dosya için 10 milyon TL gibi bir para lazım demişti. Yaklaşık 3 milyon TL’de Boffin dosyasından eklenince bu para 13 milyon TL’leri buldu. 


Eskişehirspor yönetiminin bu paraları nasıl bulacağı merakla beklenirken, taraftarlar bir an önce bir kampanyanın başlatılmasını istediklerini dile getiren paylaşımlar yapıyorlar.


“BUNUN VEBALİNİ KİMSE öDEYEMEZ”


öte yandan başkan Mustafa  Akgören “Bunca sakıntılar ile uğraşıp takımı ligde tutmak adına savaş verirken, geçmişin günahları önümüze çıkıyor. Boffin, Pinto, Toko, ve diğerleri isimleri fark etmez bizleri sürekli tehdit ediyor. 15 gün içerisinde ne yazık ki süre dolacak. Ve bu arkadaşlar ne yazık ki koca Eskişehirspor kulübünün kaderini tayin etme gücüne sahip olacaklar. Artık bıçak kemiğe dayandı. Bu genç futbolcu gurubu böylesine bir süreçte adeta kurtuluş savaşı verirken, bu dosyalar nedeni ile puanımız silinir, yada küme düşürülürsek, çok yazık olur. Bu nedenle bu sezon artık sadece Eskişehirspor’un değil, tüm şehrin sorunudur. Eskişehirspor yaşanılan bu süreçte bu kadar basit şekilde küme düşerse bunun vebalini kimse ödeyemez. Artık şehrimizin önde gelenleri bu konuda bizlere yardım etmelidir. Mevcut yönetimimizin inanın 1 milyon EURO’yu bulan bu meblağı bulma şansı yoktur. Es-Es bir kez daha kaderine terk edilmesin. Yoksa bunun faturası geçmişe göre çok daha ağır olacak” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.