ONLINE SAĞLIK EĞİTİMİ

ONLINE SAĞLIK EĞİTİMİ
  Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulları’nın online buluşmalarda ilk konuğu  “Sporcu Sağlığı ve Spor Yaralanmaları” konusunda bilgilerini paylaşan Spor Hekimi Uzm.Dr. Halil İbrahim Kaya oldu. Kaya gün içerisinde velilerden,...

 


 


Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulları’nın online buluşmalarda ilk konuğu  “Sporcu Sağlığı ve Spor Yaralanmaları” konusunda bilgilerini paylaşan Spor Hekimi Uzm.Dr. Halil İbrahim Kaya oldu.


 


Kaya gün içerisinde velilerden, sporculardan ve sosyal medya takipçilerinden toplanan sorulara yaklaşık 1 saatlik yayında yanıt verdi.


Basketbolda sıkça karşılaşılan sakatlıklardan bahsedilirken; bilek burkulması ile karşılaşıldığında uygulanacak protokolü, sakatlığa karşı yapılacak egzersizleri ve basketbol oynarken kullanılacak ayakkabı seçimi ile ilgili de görüşlerini paylaştı.


Basketbola kaç yaşında başlanılmalı sorusuna “Spor anne karnında başlıyor. Spor yapan annelerin çocukları daha sağlıklı oluyor. Biz yaşam boyu spor tavsiye ediyoruz, fakat tabii ki basketbola başlama yaşını 5-6 gibi görüyoruz.” dedi.


Farklı spor dallarını yapmak isteyen çocukların velilerinden sıkça aldığı bir soruya da değinen Uzman Doktor Halil İbrahim Kaya, “çocuklar arzu ettiği sporu yapabilir. Basketbol ile yüzme de, bisiklet de yapılabilir. Aileler sadece şunlara dikkat etmeli: çocuğumun beslenme düzeni bozuluyor mu? Uyku düzeni bozuluyor mu? Dersleri etkileniyor mu? Bunlarda sıkıntı yoksa çocuklarımız istediği sporu yapabilir.”


Koronavirüs nedeniyle verilen arayı en verimli şekilde değerlendirmek isteyen Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulları’nın instagram canlı yayınında bir sonraki konuğunun ise eski basketbolcu Alper Saruhan olacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.