SADECE BAL VE SÜPER AMATÖR OYNANACAK

SADECE BAL VE SÜPER AMATÖR OYNANACAK
EASKF Başkanı Sadri Atam “U-19 ve alt yaş gruplarında tamamlanmayan ligler iptal edilmiştir.  İlimizde 5 hafta oynanan ve ilk yarısının bitmesine iki hafta kalan 2. Amatör lig oynanmamış kabul edilecek ve bir üst lige takım...


EASKF Başkanı Sadri Atam “U-19 ve alt yaş gruplarında tamamlanmayan ligler iptal edilmiştir.  İlimizde 5 hafta oynanan ve ilk yarısının bitmesine iki hafta kalan 2. Amatör lig oynanmamış kabul edilecek ve bir üst lige takım çıkarılmayacaktır. Daha önce oynatılıp bitirilen İlimiz 1. Amatör liginde Şekerspor, Eğitimspor ve DSİ Bent Spor Süper Amatör Lige yükselmiş olup, gruplarında son iki sırayı alan Günyüzü Belediye Spor, 2 Eylül Spor, Sütlüce Spor ve Dere Spor 2. Amatör Lige düşmüşlerdir.  Bitimine 3 hafta kalan İlimiz Süper Amatör Ligin ise; 18 Temmuz da başlayacak BAL’a bağlı olarak 25 Temmuz da başlaması planlanmaktadır. Süper Amatör Lig de şampiyon olan takımla İlimizi BAL da temsilen eden iki takımdan altta bitiren takıma 7 gün içinde BAL Baraj müsabakası oynatılacaktır” dedi.  



TFF ülkemizde devam eden korona virüs salgını sebebiyle ara verilen liglerle ilgili açıklama yaptı. TASKK Genel Başkanı, TFF Başkan Vekili Ali Düşmez yaptığı açıklamada; “Bildiğiniz üzere 19 Mart 2020 tarihinde korona virüs salgınına karşı alınan kararlar doğrusunda 2019-2020 sezonu U17 kategorisi ve daha altındaki yaş kategorilerinde liglere devam edilmemesi, Bölgesel Amatör Lig, 1. ve 2. Amatör ligler ile U19 kategori müsabakaları ileri bir tarihe ertelenmişti.    Pandemi sürecinde gelinen bu noktada tüm illerimizde müsabakaları devam eden U19 1. ve 2. kümelerde sezonun sonlandırılmasına, Büyükler kategorisinde il’de Süper Amatör lig varsa 1. ve 2.amatör liglerin, il’de en üst büyükler ligi 1. Amatör ise 2.Amatör liglerin sonlandırılmasına, bu liglerle ilgili yükselme ve küme düşme kararlarının Futbol İl Tertip Komitelerince ASKFlerin bilgisi dahilinde verilip, Amatör İşler Kurulu’nun onayına sunulmasına karar verildi.     İllerin büyükler kategorisindeki en üst liginin, 18 Temmuz 2020 tarihinde başlatılacağı duyurulan BAL Ligi ile aynı takvim süresinde başlayacakTFF tarafından yapılan bu açıklama doğrultusunda; EASKF başkanı Sadri Atam “U-19 ve alt yaş gruplarında tamamlanmayan ligler iptal edilmiştir.  İlimizde 5 hafta oynanan ve ilk yarısının bitmesine iki hafta kalan 2. Amatör lig oynanmamış kabul edilecek ve bir üst lige takım çıkarılmayacaktır. Daha önce oynatılıp bitirilen İlimiz 1. Amatör liginde Şekerspor, Eğitimspor ve DSİ Bent Spor Süper Amatör Lige yükselmiş olup, gruplarında son iki sırayı alan Günyüzü Belediye Spor, 2 Eylül Spor, Sütlüce Spor ve Dere Spor 2. Amatör Lige düşmüşlerdir. Bitimine 3 hafta kalan İlimiz Süper Amatör Ligin ise; 18 Temmuz da başlayacak BAL’a bağlı olarak 25 Temmuz da başlaması planlanmaktadır. Süper Amatör Lig de şampiyon olan takımla İlimizi BAL da temsilen eden iki takımdan altta bitiren takıma 7 gün içinde BAL Baraj müsabakası oynatılacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.