"2.AMATÖR'E ÜVEY EVLAT MUAMELESİ Mİ YAPILIYOR?"

“2.AMATÖR’E ÜVEY EVLAT MUAMELESİ Mİ YAPILIYOR?”
  2.Amatör Küme kulüpleri isyanda. Bölgesel Amatör ve Süper Amatör Küme maçlarının Temmuz ayında başlatılacağının açıklanması ve 2.Amatör Küme liglerinin iptal edilmesi kulüplerinin tepkinsi çekti. Yetkililer  “2...

 


 2.Amatör Küme kulüpleri isyanda. Bölgesel Amatör ve Süper Amatör Küme maçlarının Temmuz ayında başlatılacağının açıklanması ve 2.Amatör Küme liglerinin iptal edilmesi kulüplerinin tepkinsi çekti.


 Yetkililer  “2 amatöre her zamanki gibi üvey evlat muamelesi devam ediyor. Oynanmayacak deyip kestirip atmak bu kadar kolay olmamalı. Onca yapılan masraflar, oyunculara verilen sözler, onca yapılan transferler 5 maç oynayıp şimdi elini kolunu sallayarak 1 amatöre geri dönecek. Bu kadar adam ve masraf 5 maç için miydi? Tek kelimeyle rezalet” açıklamasında bulundu.


 


EASKF Başkanı Sadri Atam TFF’nin aldığı son kararların ardından dün yaptığı açıklamada “U-19 ve alt yaş gruplarında tamamlanmayan ligler iptal edilmiştir.  İlimizde 5 hafta oynanan ve ilk yarısının bitmesine iki hafta kalan 2. Amatör lig oynanmamış kabul edilecek ve bir üst lige takım çıkarılmayacaktır. Daha önce oynatılıp bitirilen İlimiz 1. Amatör liginde Şekerspor, Eğitimspor ve DSİ Bent Spor Süper Amatör Lige yükselmiş olup, gruplarında son iki sırayı alan Günyüzü Belediye Spor, 2 Eylül Spor, Sütlüce Spor ve Dere Spor 2. Amatör Lige düşmüşlerdir.  Bitimine 3 hafta kalan İlimiz Süper Amatör Ligin ise; 18 Temmuz da başlayacak BAL’a bağlı olarak 25 Temmuz da başlaması planlanmaktadır. Süper Amatör Lig de şampiyon olan takımla İlimizi BAL da temsilen eden iki takımdan altta bitiren takıma 7 gün içinde BAL Baraj müsabakası oynatılacaktır” demişti.


 


ONCA MASRAF 5 MAç İçİN MİYDİ?


Bunun üzerine 2.Amatör Küme kulüpleri sosyal medya üzerinden isyan bayrağını açtı. Yetkililer “2 Amatör’e her zamanki gibi üvey evlat muamelesi devam ediyor. Oynanmayacak deyip kestirip atmak bu kadar kolay olmamalı. Bu takımlar kar kış demen malûm kış aylarında oynanan bir lig ne şartlarda hazırlandılar. Onca yapılan masraflar var. Oyunculara verilen sözler, onca yapılan transferler 5 maç oynayıp şimdi elini kolunu sallayarak 1 amatöre geri dönecek. Bu kadar adam ve masraf 5 maç için miydi? Şimdi federasyon ‘Tüm masrafları yaparken bize mi sordunuz?’ deyip işin içinden sıyrılabilir. Ama bu kadar kolay olmamalı. Bura da 1-2 kulüp değil 30 kulüp mağdur durumda. Umarız EASKF kulüpleri en az mağduriyetle geçecek bir karar alır” dedi.


 


HEDEFİ OLAN KULüPLER MAĞDUR


2.amatör oynanması ile ilgili kararın hedefi olan kulüpler için büyük sorun oluşturduğu fikrinde birleşen idareciler “Her yere girip çıkıyoruz. Futbol oynayınca mı sadece risk altındayız. 3 ay sonra yeni sezon başlayacak.  Şimdi oynama ile 3 ay sonra oynama arasında bir fark yok. Kaldı ki Temmuz ayı içinde 2.Amatör Küme adına da bir planlama yapılabilirdi. Bu salgının aşısı bulunmadan maç oynamak her zaman riskli. O zaman Bölgesel Amatör ve Süper Amatör’ü de oynatmayacaksın. Süper amatör ve BAL’ın oynandığı yerde 2. Amatör oynanmaması da mantık dışı bir karar” ifadelerini kulandılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.