ALT YAPIDA ANTRENÖR KADROSU NETLEŞTİ

ALT YAPIDA ANTRENÖR KADROSU NETLEŞTİ
 Alt yapıya artık büyük önem vermeyi düşünen Eskişehirspor yönetimi Koordinatör Serdal Eroy ile el sıkıştı. Eroy geçen sezondan bir antrenör dışında Akademi Ligi takımlarının antrenörleriyle yola devam etme kararı alırken,...

 


Alt yapıya artık büyük önem vermeyi düşünen Eskişehirspor yönetimi Koordinatör Serdal Eroy ile el sıkıştı. Eroy geçen sezondan bir antrenör dışında Akademi Ligi takımlarının antrenörleriyle yola devam etme kararı alırken, yalnızca Yasin Söğüt ile tekrar prensip anlaşmasına vardı.


 ‘Taşıma suyuyla değirmen dönmez’ diyen Eroy iddialı konuşarak “Şuan A takımda oynayan genç oyuncularımız ile alttan gelecek genç yetenekler görecesiniz 2-3 yıl içersinde doğru planlamayla hem kulübün borcu kapatılır, hem de şampiyonluğa oynayacak takımın iskeleti oluşturulur” dedi.


 A takıma olduğu gibi alt yapıya da 2 dönem transfer yasağı geldiğinin altını çizen Serdal Eroy “Biz geçen sezondan hazırlığımızı bugünler için yaptık. Planlamalarımızda bu da vardı. Yeni sezonda alt yapıda sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Biz işimize bakıyoruz. üretmeye ve yetiştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


 Alt yapı koordinatörü Eroy son olarak “Şuan ailelerin merakla bekleyişi olduğunu biliyoruz. Ancak yasaklar devam ediyor. Spor ve Sağlık Bakanlıklarımızdan iznin çıkmasının hemen ardından çalışmalara başlayacağız. Şuan yaz okulu dahi açamıyoruz. Yoksa tüm hazırlıklar tamam” dedi.


 


Eskişehirspor alt yapısında beklenen oldu. Yeni sezonda yeni projeleri alt yapıda hayata geçirmeyi planlayan Eskişehirspor yönetimi Alt Yapı Koordinatörlüğü görevi için Serdal Eroy ile tekrar el sıkıştı. Gerekli raporları ve çalışmak istediği antrenör kadrosunu da yönetim ile paylaşan Serdal Eroy prensipte anlaşmaya vardı.


Eroy’un antrenör kadrosu geçen sezon ki Akademi Ligi takımlarını çalıştıran isimlerden oluşuyor. Bir tek dışarıdan Yasin Söğüt bu yıl bir kez daha aileye dahil olacak.


 


Antrenör sayısı 9’a düştü


Eskişehirspor başkanı Mustafa Akgören’işn isteği üzerine antrenör sayısı 9’a düştü. Alt yapıdan sorumlu yöneticiler Ulaş Entok, Anıl Koçhan ve Zafer Baykul’un antrenör kadrosunun ödemeleri konusunda aksaklık yaşanmaması adına bütçeyi hazırladıkları da gelen haberler arasında.


 


Her antrenör 2 takım çalıştıracak


Bu sezon iki ayrı kategoride yapılacak alt yapı çalışmaları Akademi Ligi takımları ve eğitim gruplarından oluşacak.


Akademi ligi takımlarında görev yapan antrenörler eğitim grubundan da bir takımla da çalışacak. Yani her antrenör yeni sezonda 2 takım çalıştıracak. Akademi Ligi’nde yarışmacı gruplarda çalışan antrenörler böylece eğitim grubunda yeni ekipler oluşturarak bu takımları Akademi Liglerine hazırlamış olacak.  öte yandan Eğitim gruplarının başına koordinatörü sağlayacak isim olarak Aytaç Hokkaömeroğlu getirildi.


 


Sistem Değişiyor


Eskişehirspor yönetimi alt yapıya yeni sistem getiriyor. Oyuncular hakkında bilgi bankası oluşturmak adına data sistemini hayata geçirecek yönetim burada oyuncuların gelişimlerini de takip edecek. Koordinatör Serdal Eroy oyuncular hakkında bilgileri düzenli olarak bilgisayar ortamında hazırlayarak, kendilerinden sonra göreve geleceklere de güzel bir miras bırakacaklarını ifade etti.


 


Prensipte anlaşma tamam


Alt Yapı Koordinatörü Serdal Eroy’un belirlediği antrenör kadrosu yönetim ile bir araya geldi. Prensipte anlaşmaya varılsa da antrenörlerin bazı istekleri var. 15 gün içerisinde resmi imzaların atılması bekleniyor. Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Eroy “Geçen sezon antrenör kadrom bana göre çok başarılıydı. Mevcut yapı içerisinde hep fedakarlık yaparak çalıştılar. Aynı ekiple yola devam edeceğiz. çalışan sayımız 9’a kadar düştü. Hedefimiz yeni sezonda daha başarılı olmak” dedi.


 


“Taşıma suyuyla değirmen dönmez”


Yıllardır tek kurtuluşun alt yapı olduğunu söylediğini ifade eden Eroy “Geçmişte ne konuştuysak hepsi çıktı. Eskişehirspor alt yapısı onca sıkıntıya rağmen yine üretmeye devam etmiştir. çocuklarımız çıkıp aslanlar gibi mücadelesini veriyor. Biraz zamana ihtiyacımız var. 2-3 yıl içerisinde bu çocuklar bizi çok farklı yerlere taşıyacaktır. Yeter ki onlara güvenilsin. Bakın yok yere elimizden giden Dorukhan nerede? Hasan Hüseyin Acar neler yapıyor!” dedi.


 


“Pilot takım uygulaması önemli”


Alt yapıda 2 dönem transfer yasağı ile karşı karşıya olduklarını ifade eden Eroy “Biz geçen sezondan hazırlığımızı yaptık. Oyuncu havuzumuzu oluşturduk. Fakat U19 takımımızda bu sezon 2001 doğumlu en fazla 3 oyuncu oynatabileceğiz. 2002 ve 2003 doğumlular U19 takımımızla Profesyonel oyuncu adayları olarak ter dökecekler. Bizden ayrılacak arkadaşları da pilot takım uygulamasıyla Bölgesel Amatör Ligde bir kulüpte toplayabilirsek, oradan da 2-3 yıl içerisinde bir profesyonel takım çıkartmamız hayal olmaz” ifadelerini kullandı.


 


“Yasağın kalkmasını bekliyoruz”


Eroy son  olarak ülkemiz bilindiği üzere şuanda bir pandemi sürecinden geçiyor. Ailelerimizin merakını ve heyecanını anlayabiliyorum. Sağlık ve Spor Bakanlıklarımızdan izin çıkması halinde idmanlara hemen start vereceğiz. Şuan yaz okulu dahi açamıyoruz. Yoksa hazırlıklarımız tamam” şeklinde konuştu.


 


İşte Serdal Eroy’un antrenör kadrosunun çalıştıracağı takımlar


Orhan Kamacı- U19


Yasin Söğüt-U17


Serkan özdemir-U16


Tayfun Solak-U15


Aytaç Hokkaömeroğlu-U14


Yiğit Cumalı-U13

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.