BAL İÇİN 4. TAKIM ZORLANIYOR

BAL İÇİN 4. TAKIM ZORLANIYOR
 Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Ligden 11 grubun liderini 3.Lige aldı. BAL’da ise düşe yok! Hal böyle olunca Eskişehir’den 2 takımın Bölgesel Amatör Lige alınması tehlikeye girdi. Sağlıkspor’un yeni sezonda...

 


Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Ligden 11 grubun liderini 3.Lige aldı. BAL’da ise düşe yok! Hal böyle olunca Eskişehir’den 2 takımın Bölgesel Amatör Lige alınması tehlikeye girdi. Sağlıkspor’un yeni sezonda Bölgesel Amatör Ligde mücadele etmesi kesin. Ancak Demirspor için başvuruda bulunan EASKF’nin mücadelesi sürüyor.


 


Şampiyonlar belli oldu


Türkiye Futbol Federasyonu birçok kesim tarafından büyük tepkilere yol açan bir karar daha imza attı.


TFF 2. Lig Beyaz Grup lideri Yılport Samsunspor, TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Bandırmaspor şampiyon ilan edilerek TFF 1. Lig'e, TFF 3. Lig 1. Grup lideri Serik Belediyespor, TFF 3. Lig 2. Grup lideri Kocaelispor, TFF 3. Lig 3. Grup lideri Karacabey Belediye Spor A. Ş. şampiyon ilan edilerek TFF 2. Lig'e terfi etti.


 


Play –Off var


TFF 2. Lig'de Beyaz ve Kırmızı grupta ikinci sıra ile beşinci sıra arasında yer alan, TFF 3. Lig'de gruplarında ikinci sıra ile beşinci sıra arasında yer alan takımlar Play-off oynayacak. Tek maç eleminasyon sistemine göre Antalya'da 20-28 Temmuz tarihleri arasında oynanacak gece maçları sonucunda, TFF 1. Lig'e yükselecek 1 takım ile TFF 2. Lig'e yükselecek 3 takım belirlenecek. Play-off eşleşmeleri lig ikincisi ile lig beşincisi, lig üçüncüsü ile de lig dördüncüsü olacak şekilde gerçekleşecek.


 


Girişimler Sürüyor


TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta Şanlıurfaspor, Kırmızı Grup'ta Kardemir Karabükspor, TFF 3. Lig 1. Grup'ta Tokatspor A.Ş. ve Manisaspor takımları matematiksel olarak küme düştüler.


Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'den TFF 3. Lig'e ise 11 grubun lideri terfi etti. Grup ikinci ve üçüncülerinin büyük tepkisini çeken bu olay oldukça ses getirdi.


BAL’dan Yerel Lige düşme, Yerel Ligden BAL’a çıkma ve BAL Baraj müsabakaları ile ilgili alınacak kararlar Amatör İşler Kurulunun yapacağı çalışmalar sonrası açıklanacak. Ancak Play Out oynanmasına pek ihtimal verilmiyor. Play Out oynanmazsa Sağlıkspor’un direkt olarak Bölgesel Amatör Lige yükselmesi kesinleşti. Daha önce Demirspor için de yazı gönderen EASKF yeni sezonda bu ligde 4 takımla mücadele etmek adına girişimlerini sürdürüyor.  Süper Amatör Küme’den hangi takımların BAL’a alınacağı ise önümüzde ki hafta netlik kazanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.