1.LİGDE EN KÖTÜ SEZONUMUZ

1.LİGDE EN KÖTÜ SEZONUMUZ
4 yıldır TFF 1.ligde mücadele veren Eskişehirspor en kötü bu sezonu geçirdi.  İlk yıl finalde kaybeden ve şampiyonluğu kaçıran Şimşekler ikinci sezon ise ligi 13. Sırada tamamladı.Son iki sezondur ise büyük sıkıntılar...

4 yıldır TFF 1.ligde mücadele veren Eskişehirspor en kötü bu sezonu geçirdi.  İlk yıl finalde kaybeden ve şampiyonluğu kaçıran Şimşekler ikinci sezon ise ligi 13. Sırada tamamladı.


Son iki sezondur ise büyük sıkıntılar yaşayan Kırmızı Şimşekler geçtiğimiz sezon son anda ligde kalırken, bu sezon ise 15 puanı da silinince 30. Hafta da lige veda etti. 


İLK YIL FİNAL OYNADIK


Eskişehirspor 2015-2016 sezonunda 30 puanla Süper Lig’e veda ederek  TFF 1. Lige düştü. 1.ligde ilk yılında şampiyonluğa oynayan  Kırmızı Şimşekler Yeni Malatya ve Sivasspor’u n ardından 56 puanla ligi üçüncü sırada bitirdi ve play-off maçlarına kaldı. Kırmızı Şimşekler, play-off’ta ilk rakibi Giresunspor’u eledi. Final maçında penaltı atışlarında Göztepe ekibine yenilerek o yıl Süper Lig kapısından döndü.


13. SIRADA LİGİ BİTİRDİK


2017-2018 sezonu Eskişehirspor için zorlu günlerin başlangıcı oldu. Kulüp lisansın alınamadığı için 3 puan silinen Eskişehirspor ilk 5 maçta kazanamadı.  Daha sonra toparlanan Şimşekler sezonunu 41 puanla 13. Sırada tamamladı.   


SON ANDA KALDIK


Geçtiğimiz sezonda transfer yasağı ile başlayan Eskişehirspor ekonomik anlamda da büyük sıkıntılar yaşadı. Gençlerle mücadele eden Es-Es, devre arasında transfer tahtasını açarken,  ikinci yarıda kurtuluş mücadelesi içine girdi. Ve zorlu sezon sonunda Eskişehirspor, ligi 35 puanla 14. Sırada tamamladı.


EN KöTü SEZONU YAŞADIK


Bu sezon ise yönetim yanlışları ile başlayan Eskişehirspor ‘da önce kulüp lisanlı alamadığı için -3 puan geldi. Yine Pinto’dan -6  puan gelirken, ardından daha ilk yarı bitmeden tecrübeli oyuncular takımdan ayrıldı. İkinci yarıda çok genç bir ekip ile tutunma mücadelesi veren Eskişehirspor bu sefer Boffin dosyasından da 6 puan ceza gelirken, bu sezon toplam 15 puanı silindi. Genç oyuncularla verilen mücadelede 30. Hafta ligden düşmemiz kesinleşti…


4 YIL SONRA DüŞTüK


Eskişehirspor tam 4 yıl aradan sonra TFF 1. Lige veda etti. Pazar günü Bolu maçı ile TFF 1.ligdeki son maçına çıkacak olan Kırmızı Şimşekler yaklaşık 250 Milyon TL borçla yeni sezonda 2.ligde yer alacak.


RESİM 1 Şimşekler bu yıl TFF 1.ligde çok kötü bir sezon geçirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.