DEV YARIŞ İÇİN NEFESLER TUTULDU

DEV YARIŞ İÇİN NEFESLER TUTULDU
Dünyanın en hızlı ralli pilotlarının katılacağı Türkiye Rallisi için nefesler tutuldu. Marmaris’deki müsabakalar yarın yapılacak olan deneme yarışları ile start alacak. Eskişehir’i Buğra Banaz,  Demir Berberoğlu ve ESOK...

Dünyanın en hızlı ralli pilotlarının katılacağı Türkiye Rallisi için nefesler tutuldu. Marmaris’deki müsabakalar yarın yapılacak olan deneme yarışları ile start alacak. Eskişehir’i Buğra Banaz,  Demir Berberoğlu ve ESOK üyesi Erkan Güral temsil edecek.


19 üLKEDEN SPORCULAR KATILACAK


Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Himayelerine alınan, 2020 FIA Dünya Ralli Şampiyonası 5. yarışı Türkiye Rallisi, 19 ülkeden 130 sporcu ve 65 otomobilin katılımıyla 18-20 Eylül tarihleri arasında Marmaris’te düzenlenecek.


Son iki yıldır ‘Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı en büyük spor organizasyonu’ olan Türkiye Rallisi, 18 Eylül Cuma günü Marmaris Atatürk Meydanı’ndaki start seremonisi ile başlayacak. 707 kilometre uzunluğundaki zorlu ralli, 3 gün boyunca Marmaris ve Datça bölgelerindeki 12 özel etapta yaşanacak mücadelenin ardından 20 Eylül Pazar günü Asparan’da yer alan servis parkta ödül töreni ile son bulacak.


SEYİRCİ ALANI OLUŞTURULMAYACAK


Aynı zamanda Türkiye Ralli Şampiyonası’nın da ilk iki yarışına ev sahipliği yapacak olan ralli, 155 televizyon kanalından canlı yayınlarla tüm Dünya’ya ulaştırılacak.


Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisi nedeni ile Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün seyircisiz olarak izin verdiği organizasyonda, geçtiğimiz yıllardaki gibi seyirci alanları oluşturulmayacak.


MADALYA ALMAK İSTİYORLAR


Dev yarışta ilimizi Rallici Buğra Banaz ve Demir Berberoğlu’nun yanı sıra ESOK üyesi Erkan Güral’da katılacak. Bu 3 isim de madalya almayı hedefliyor.


Eskişehirli olan Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) başkan yardımcısı Onur Sürmeli zorlu yarış için hazırlıkların tamamlandığını  belirtip tüm sporcular başarılar diledi. Dünya Ralli Şampiyonasında organizasyon kurulunda yer alan Eskişehir Otomobil sporları il temsilcisi Nevzat Aslan ise 2020 FIA Dünya Ralli Şampiyonası 5.yarışı Türkiye Rallisinde ilimizden de görevlilerin katılacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.