MİNİK ŞİMŞEKLERDE SEÇME ZAMANI

MİNİK ŞİMŞEKLERDE SEÇME ZAMANI
İl Milli Eğitim Müdürlüğü sorumluluğunda yürütülen Minik Şimşekler Futbol Projesi yetenekli olan bireylerin belirlenmesi adına devam ediyor.İlimizdeki 6-10 yaş grubu öğrenim gören öğrencilere yönelik olan bu proje 36 ay...

İl Milli Eğitim Müdürlüğü sorumluluğunda yürütülen Minik Şimşekler Futbol Projesi yetenekli olan bireylerin belirlenmesi adına devam ediyor.


İlimizdeki 6-10 yaş grubu öğrenim gören öğrencilere yönelik olan bu proje 36 ay sürecek. Okullarda atanamayan Beden Eğitimi öğretmenleri Halk Eğitim Merkezleri tarafından istihdam edilerek eğitici olarak görev yapıyor. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında başlatılan Minik Şimşekler Ligi'ne 77 ilkokulun katılımıyla 1.400 öğrenciye spor yaptırılarak ilgi ve yetenekleri ortaya çıkarıldı. Dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 salgını sebebiyle oluşturulan karma takımların müsabakalarına mart ayında ara verilmişti. Tepebaşı ve Odunpazarı ilçelerinde karma takımlar oluşturulana kadar toplam 438 müsabaka oynatılırken, tam 2.190 gol atıldı.


Karma takımların müsabakaları 12 Ekim 2020 tarihinde Orhangazi Ortaokulunda başladı. Tepebaşı ve Odunpazarı ilçelerindeki okullardan belirlenen yetenekli öğrencilerden oluşturulan karmalarda bir kez daha tarama yapılıyor. Belirlenen yetenekli öğrencilerin yönlendirmeleri yapılacak ve öncelikle Eskişehirspor kulübüne önerilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.