"ESKİŞEHİRSPOR ALT YAPISI DEVRİM YAPACAK"

“ESKİŞEHİRSPOR ALT YAPISI DEVRİM YAPACAK”
Eskişehirspor Alt Yapı Koordinatörü Serdal Eroy Es TV’de yayınlanan 90+3 programında önemli açıklamalarda bulundu. “Eskişehirspor’un altyapısı olmasaydı şimdi Karabük, Mersin gibi olurdu” diyen Eroy İnsanlar bizi eleştirirken...

Eskişehirspor Alt Yapı Koordinatörü Serdal Eroy Es TV’de yayınlanan 90+3 programında önemli açıklamalarda bulundu. “Eskişehirspor’un altyapısı olmasaydı şimdi Karabük, Mersin gibi olurdu” diyen Eroy İnsanlar bizi eleştirirken bunları göz önünde bulundursun. Biz veliye ve futbolcuya dayalı olan düzeni yıktık. Antrenörlerin çok yer değiştirmesini bitirdik” dedi.


 


“Eskişehirspor’un altyapısında artık torpilli futbolcu yok” diyen teknik adam Eoy “Yetenekli oyuncular var. Herkes gelip izleyebilir, bakabilir. Eskişehirspor’a para verip oğlunu profesyonel yapanlar oldu. Benim zamanımda böyle bir şey olursa Eskişehir’i terk ederim. Son olarak 2 oyuncu A takıma gitti. Onur ve Kaan hak ederek A takıma yükseldi. Bize Eskişehirspor camiası inansın. Gelin hep beraber bir model yaratalım” ifadelerini kullandı.


 


Eskişehirspor Alt Yapı Koordinatörü Serdal Eroy gündeme dair yine çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Alt yapıdan A takıma ve yönetime kadar tüm içtenliğiyle konuşan Eskişehirspor alt yapısının devrim yapmaya çok yaklaştığını ifade ederken, oldukça iddialı ifadelerde de bulundu.


İşte Serdal Eroy’un o konuşmaları:


 


“Veliye ve futbolcuya dayalı düzeni yıktık”


Geçen sezon Osman Taş döneminde yeniden altyapı koordinatörlüğüne geldim. Daha önce 5 yıl yapmıştım bu görevi. Geldiğimizde bazı yanlış olan şeyleri yıktık. Veliye ve futbolcuya dayalı olan düzeni yıktık. Antrenörlerin çok yer değiştirmesini bitirdik. İlk senemizde çok çalıştık ve zorlandık. Osman Taş’ın vaat ettiği paralar olmadığı için lig başlamadan sıkıntılar başladı. Lig başlamadan önce -9 puanla başlamak çok zor bir döneme girdik.


Fuat çapa’dan sonra Coşkun Demirbakan göreve geldi. Coşkun hoca kendisine düşen görevi yaptı ve takımı bir yerlere kadar getirdi. Daha sonra futbolcuların paraları ödenmediği için düşüş başladı. Ardından Mustafa özer takımın başına getirildi. özer yönetiminde alınan galibiyetlerin ardından beklentiler arttı. Futbolcuların üzerinde bir baskı oluştu ve düşüşler başladı. 


 


“Mustafa özer’in antrenman programı bu çocuklara yaramadı”


Geçtiğimiz sezonun devre arasında biz 6 futbolcumuzu profesyonel yaptık. Fenerbahçe, Malatya, Göztepe, Kayseri altyapıdaki oyuncularımıza talip oldular. Hatta bir oyuncumuz Fenerbahçe ile anlaştı. Ve hatta yönetimde anlaştı ama benim ve futbolcunun annesinin ısrarıyla bu çocuğumuzu Eskişehirspor’da bıraktık. Ama bu futbolcularımız hazır olmadan A takıma yükseldi. Demek ki Mustafa özer’in antrenman programı bu çocuklara yaramadı. çünkü Mustafa özer, milli takımlarda seçicilik yaptı ve antrenörlük yapmadı. Daha çok büyük takımlarda çalıştı.


 


“Biz artık genç takım değiliz”


Biz artık genç takım değiliz. Şimdi biz Bursaspor ile kıyaslanıyoruz. Bursaspor’un şu an kadrosunda yer alan genç oyuncular bizim gibi U-17 takımından gelmedi. Bursaspor bu oyuncuları geçtiğimiz yıllarda kiralamıştı. Pilot takımlarında forma giymişti. Bizim camiada futbolcuyu bir anda göklere çıkartıyorlar sonra bir anda yere bırakıyorlar. Eskişehirspor’un bu sezon ki futbol takımı bu ligde son maça kadar düşmemeye oynayacak ve bunun için mücadele edecek bir ekip.


 


 


 


“İlhan Var müthiş dokunuşlar yaptı”


İlhan Var gelir gelmez takıma müthiş dokunuşlar yaptı. Daha önce rakip kaleye gidemeyen ve şut çekemeyen takım, Bandırma gibi bir takıma başa baş oynaması ve pozisyonlara girmesi hatta galibiyeti kaçırması çok önemli. Futbolcuların moral ve motivasyonunu yükseltti. İlhan hoca gelir gelmez altyapı oyuncularını izledi. öne çıkan futbolcuları bir havuz oluşturdu ve burada bu futbolcuların gelişimini sağlayacaklarını söyledi. Biz bunu Mustafa özer’e defalarca söyledik. özer’e 2-3 tane yardımcın var bu altyapı oyuncularına antrenman yaptır dedik. Geçen sezon çok şeylerle uğraştık. Babasının parasıyla profesyonel olmuş oyuncular dahi kulüp içinde vardı. Bunlarla da uğraştık.


 


“Bu takım küme düşmez”


Ben inanıyorum bu takıma. İlk yarıyı 12-13 puanla kapatırsak bu takım küme düşmez. Eskişehirspor’un altyapısı olmasaydı şimdi Karabük, Mersin gibi olurdu. İnsanlar bizi eleştirirken bunları göz önünde bulundursun. Altyapıdaki antrenör arkadaşlarım geçen sezon 2-3 maaşla çalıştılar ama altyapıyı bırakıp gitmediler. Bu sezon ise verilen sözler tutuldu hiçbir sıkıntımız yok. Eskişehirspor altyapısı yeniden devrim yapmaya çok yaklaşmış durumda. çocuklarını bizden önce Göztepe’ye, Altınordu’ya götüren veliler çocuklarını tekrar bize getirmeye başladı. 4-5 seneyi götürecek bir altyapı var elimizde.


 


“Akgören ve yönetimin sayesindedir”


Biz ne Altınordu ne Ajax modelini çıkartacağız. Biz Eskişehirspor modeli yaratacağız. Biz bunu yapmak zorundayız. Eskişehirspor düşer kalkar, ama bu arma asla düşmez. Eskişehir Futbol kulübü için maceralara gerek yok. Eskişehirspor halk takımıdır. Eskişehir halkı yeni kurulan bir takıma destek vermez. Yönetimine teşekkür ediyorum. Kulübü sahipsiz bırakmadılar. Yönetim Kurtuluş Savaşı’nı başlattı. Eskişehirspor Kulüp gibi yönetilmeye başlandı. Bu bayrak hala dalgalanıyor ve bu kulübe hala talip olmaya niyet oluşuyorsa Akgören ve yönetiminin sayesindedir.


 


“2 Oyuncumuz daha Avrupa’ya gidecek”


Eskişehirspor’un bu sezon 1 futbolcusu Avrupa’ya gitti. Metehan’ın ardından önümüzdeki senelerde 2 tane daha oyuncu Avrupa’ya gidecek. Ben buna inanıyorum. Eskişehirspor altyapıya yönelmek zorunda… Geçen seneki antrenör grubunu bozmadık. Şimdi iyi durumdayız. Bir istediğimiz olduğunda yönetim hemen ilgileniyor. Antrenörlerimiz çok çalışıyor. Sabahtan akşama kadar altyapıda görev yapan antrenörlerimiz var. Orhan Kamacı hocamız hem BESYO mezunu hem de eski futbolcu. Yasin Söğüt tekrar geri döndü onun yaptıklarını zaten herkes biliyor. Serkan özdemir adamın işi gücü futbol. Tayfun ve Aytaç Hokkaömeroğlu hocamız var. Hepsi çok iyi çalışıyor. Kaleci antrenörlerimiz Serkan ve Burak hocamız da çok iyi çalışıyor.


 


“Bu şehrin çocuklarından alt yapı modeli”


Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve kulübümüzün iş birliği ile bir turnuva düzenleniyor. Minik Şimşekler turnuvası bu. Şimdiden 80-90 tane minik oyuncuyu listemize yazdık. Milli Eğitim Müdürümüz bize çok destek oluyor. Eskişehir amatör takımlarıyla birlikte bir toplantı yapacağız. Pandemi nedeniyle şu an hiçbir amatör takım sezona başlayamadı. Biz sadece Eskişehir’de yaşayan çocuklardan oluşacak bir model yaratacağız. Anadolu üniversitesi, Eskişehirspor ve Odunpazarı Belediyesi ile elit takımlar oluşturacağız.


 


“Belediyelerimize ve üniversitelerimize teşekkür ediyorum”


Belediyelerimize çok teşekkür ediyorum. Bize her konuda yardımcı oluyorlar. Her gün Büyükşehir Belediyesi altyapımızda 100 kişiye yemek veriyor. Belediyelerimiz sayesinde deplasmanlara gidiyoruz. Eskişehir gençliğine hizmet ediliyor. Biz Eskişehir Teknik üniversitesi’ne gittik. Bize haftanın 3 günü için çim sahalarını verdiler. Mustafa Şenyel, Metin Argan, Veli Onur çelik, Kerem Yıldırım ve Ertuğrul beye desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Evrensel hoca bilimsel çalışmalar yaptırıyor. ESTü ile çok güzel iş birliği içine girdik. Anadolu üniversitesi ve Osmangazi üniversitesi bize çok büyük destekler veriyor.


 


“Eskişehir’i terk ederim”


Altyapıda bir Fabrika oluşturduk. Sporcu sayımız 80’i aştı. Fabrika’da baca tütüyor. Eskişehirspor altyapı modeli gümbür gümbür geliyor. Eskişehirspor, 2 tane Nijeryalı futbolcuyu şu an A takıma çıkardı. Şimdi 1 tane daha yabancı oyuncu geliyor. 6 ay sonra o da A takıma çıkacak. Kendisi sol bek. Kanlıkavak’ta yer alan derneğimizle iletişim halindeyiz hiçbir sıkıntımız yok. Biz Eskişehir’deki tüm kulüplerle görüşeceğiz. Amatör takımlarda beğendiğimiz oyuncuyu eğer bizim takımımızda oynayacaksa alacağız. Yedek kalmasını istemeyeceğiz. Aldığımız oyuncuyu oynatmazsak hem kendisine yazık ederiz hem de o amatör takımımıza yazık ederiz. Eskişehirspor’a para verip oğlunu profesyonel yapanlar oldu. Benim zamanımda böyle bir şey olursa Eskişehir’i terk ederim.


 


“Artık torpilli oyuncu yok”


Eskişehirspor’un altyapısında artık torpilli futbolcu yok. Yetenekli oyuncular var. Herkes gelip izleyebilir, bakabilir. çok iddialıyız ve hırslıyız. Son olarak 2 oyuncu A takıma gitti. Onur ve Kaan hak ederek A takıma yükseldi. Bize Eskişehirspor camiası inansın. Gelin hep beraber bir model yaratalım. Eskişehirspor modelinde herkesin emeği olsun. Bizlere güvenin Eskişehirspor altyapısını çok iyi yerlere getireceğiz.


 


 


EMİR’İ YANLIŞ YERDE OYNATTI


Serdal Eroy’dan Emir Yıldız yorumu da geldi. Altay maçında ilk 11’e giren daha sonra Teknik Direktör değişikliği ile rezerv kadroya gönderilen Emir Yıldız için Alt yapı koordinatörü Serdal Eroy, “Mustafa özer, Emir Yıldız’ı yanlış zamanda yanlış yerde oynattı. Emir bu durumdan dolayı gözden düştü. Bu futbolcunun sol bek pozisyonunda kesinlikle kullanılmaması gerekiyordu. Mustafa özer gelip bize ‘Bu adam sol bek oynayabilir mi’ diye sormadı. Emir’e sormuş, Emir de ilk 11’e girebilme heyecanı ile ‘Oynarım’ demiş. 18 yaşındaki bir oyuncu ne desin? Tecrübeli bir oyuncu olsa ‘Oynayamam’ diyebilirdi. Emir kesinlikle kötü bir futbolcu değil” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.