"ELİT FUTBOL KULÜBÜ AİLEDEN ÖTE"

“ELİT FUTBOL KULÜBÜ AİLEDEN ÖTE”
İlimizde 2016 yılından itibaren kulüp olarak çalışmalarına aralıksız devam eden Eskişehir Elit Futbol Kulübü her geçen gün büyüyor. Bu zamana kadar birçok zorluklarla karşılaşmalarına rağmen pes etmediklerini belirten...

İlimizde 2016 yılından itibaren kulüp olarak çalışmalarına aralıksız devam eden Eskişehir Elit Futbol Kulübü her geçen gün büyüyor. Bu zamana kadar birçok zorluklarla karşılaşmalarına rağmen pes etmediklerini belirten kulüp başkanı ve aynı zamanda antrenör ümit İlyas özkan hizmetlerinin devam edeceğini söyledi.


 


“EFK futbol okulu yakında kapanır dediler. Kapanmadık, aksine daha da üzerine koyarak geliştik, çoğaldık ve bütün gruplarımız bir aile oldu” diyen özkan “Biz büyük bir aileyiz. Zaman kaybetmeden eğitimimizden çocuklarınız da faydalansın. Elit Futbol Kulübü aileden öte. Herkese kapımız açık” şeklinde konuştu.


 


Bu yola baş koydular


Eskişehir Elit Futbol Kulübü’nde aile olma olgusu ön plana çıktı. 2016 yılından bu yana Eskişehir futboluna hizmet veren ve geçen gün de büyüyen bu kulüp disiplinli çalışmalarıyla da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.


Bu yola baş koyduğunu ve Eskişehir’den birçok ismi Türk futboluna kazandırmanın hayali ile çalıştığını ifade eden kulüp sahibi ve aynı zamanda baş antrenörü ümit İlyas özkan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldık.


 


“Bizim için her çocuk değerli”


“Kulüp ile aileler arasında aileden de öte bir bağ kurduklarının altını çizen özkan şunları söyledi:


“Şevkle, azimle temel eğitimimizi, bilgilerimizi çocuklarımıza aktarıyoruz. Ortaya müthiş işler çıkıyor. Gece gündüz demeden düşünüyoruz, hazırlıyoruz ve yeni metotlar uyguluyoruz. Biz antrenörler, aileler ve çocuklarımız son derece istekli ve coşkusuyuz. Kulüp bünyesinde bizim seçme gibi lüksümüz olmadı. Bizimle beraber bu yola çıkan çocuklarımız yaz ve kış sezonlarında da temel eğitimi gördü. Vitrine çıkan oyuncularımız oldu. Dikkat çeken isimler diğer kulüplerin radarına girdi. Burada da baya yol kat ettiğimizi görüyoruz. çocuklarımız çok tekrarla ve yüksek tempoyla gelişiyorlar. Seçme yapmadan buna şahit oldum. O yüzden bizim gözümüzde her çocuk çok değerli. Diğer kulüpler gibi bir kenarda unutmuyoruz. çünkü o çocuğa verilecek değerle gözümüzün önünde değişime uğradığını bizler gördük ve biliyoruz”


 


“Başarılı olduğumuzu düşünüyorum”


“Pandemi sürecinde bazı zorluklar yaşadık ama yine de temel eğitimimizden ödün vermeyerek şimdi tekrar üretmeye ve çoğalmaya devam ediyoruz. Zor bir dönemden geçiyoruz ama bu zor süreçte bol tekrarlarla çocuklarımızın yerinde saymayıp, gelişmelerine katkıda bulunmak için en iyi temel eğitimimizi vermeye çalışıyoruz. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Sayımız her geçen gün artıyor. Bu artış işimizin doğru yaptığımızın bir göstergesidir. İlgilenmeye, bol bol tekrara, hoşgörülü, güler yüzlü şekilde çok çalışmaya devam edeceğiz”


 


“Bir tesis yapabilirsek her şey çok farklı olacak”


“Amacımız belli… Eskişehir ve ülkemize örnek ve başarılı sporcular çıkarmak. Yani üretmek. Bunu da yapmak için yeterli zaman ve yer gerekiyor. çok şükür bunu da bir nebze başardık. Bütün şartlarımızı zorlayarak EFK bünyesindeki çocuklarımıza bol tekrar yapabilecekleri sahaları ayarlayıp yoğun antrenman programı uyguluyoruz. Bizde ilimizde bulunan bazı kulüplerimiz gibi kendimize ait bir tesis yapabilirsek o zaman işler tamamen değişecek. Bu konuyla ilgili de baya ilerleme oldu ama bir yerde tıkandık. Aşabileceğimizi düşünüyorum. Sabırla bu konunun da peşinde olacağız. çünkü bir tesis bizim düşüncelerimizle, üretkenliğimizle ve tecrübemizle birleştiğinde inanılmaz sporcu portföyüne ulaşacağız. Ardından başarı kendiliğinden gelecektir”


 


“özel dersler veriliyor”


“Bunun yanında Elit Futbol kulübümüz bünyesinde çocuklarımıza İngilizce, Matematik, Fen Bilgisi, Türkçe, Sosyal Bilgiler dersleri vermekteyiz. Şuan katılım gösteren çocuklarımızın hepsinin ders ortalaması en iyi seviyede… İşte sahip olacağımız bir tesisle çocuklarımızın ilk önce eğitimleri olmak üzere her şeyleriyle ilgileneceğiz. önemli olan doğru zamanda doğru yerde olmak. Eğitimimizde öncelik çocuğun sahip olacağı onunla büyücek olan ahlaki değerlerinin yanında, saygı ve sevgi, takımdaşlık duygusunu öğretiyoruz. Bunu yaptığınızda zaten doğru antrenman metotlarıyla ortaya başarılı ve üretken bir sporcu çıkar. İşte önce bunu başarmalıyız”


 


“Biz günü kurtarmak için bu işi yapmıyoruz”


“Biz günü kurtarmak adına bu işi yapmıyoruz ve yapmayacağız da… Biz çocuklarımızdan çok zor olan bir şey istiyoruz 'Topa sahip ol.' Bunu çoğu zaman  başarıyorlar ve uyguluyorlar. Ama 15-16 yaşlarına geldiklerinde tamamen oyunun kontrolü EFK da olan bir oyun anlayışı kazanacaklar. O zaman çok farklı noktalara geleceğiz” şeklinde konuştu.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.