ALLAH'IM KURTAR BİZİ BU İŞKENCEDEN (0-2)

ALLAH’IM KURTAR BİZİ   BU İŞKENCEDEN   (0-2)
23 haftadır kazanamamasına rağmen, her hafta üzerine koyarak ilerlemesini beklediğimiz Eskişehirspor dün 9 eksikle sahaya çıkan Altınordu karşısında tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Pres ve üst üste 3 pas yapamayan, rakibe...





23 haftadır kazanamamasına rağmen, her hafta üzerine koyarak ilerlemesini beklediğimiz Eskişehirspor dün 9 eksikle sahaya çıkan Altınordu karşısında tam bir hayal kırıklığı yaşattı.


 


Pres ve üst üste 3 pas yapamayan, rakibe alanlar bırakan ve ilk 45 dakikada şut dahi atamayan Kırmızı Şimşekler penaltıdan da olsa golü kalesinde görünce soyunma odasına 1-0 geride gitti.


 


İkinci yarıda değişmesini beklediklerimiz, yine ne yaptığını bilemeyen görüntüdeydi. Kaleyi bulan tek bir şut var, ona da şut denirse… Şuursuzca rakibin üzerine giderken, ikinci golü yemekten kaçamadık.


 


Asıl can alıcı kısım ise rakip 10 kişi kaldıktan sonra dahi kalan uzatmalarla birlikte kalan 15 dakikada dahi pozisyon üretemeyen bir Eskişehirspor olmasıydı. Koskoca formanın canı çıktı da bazılarının gıgı çıkmadı gidişata… Sonuç galibiyet hasreti çıktı 24 maça…    


 


Beklemek en büyük hataydı


Eskişehirspor dün Altınordu karşısında ilk yarıda adeta yokları oynadı. Rakibi beklemek ve oyunu kendi yarı sahamızda kabullenmek en büyük hataydı. Sisteme bağlı olarak oynayan ligin en iyi ekiplerinden biri olan Altınordu bu ortamı da bulunca oyunu da istediği gibi yönlendirdi. 20’de kendisine yapılan geri pasta kaleci Ekrem Kılıçarslan topu arkadaşı Furkan Balaban’a nişanladı. Devamında Bedirhan da Ahmet İlhan özek’i yere indirince hakem penaltı noktasını gösterdi. Ekrem’in bireysel hatasıyla başlayan pozisyonda penaltıyı gole çeviren Ahmet İlhan özek konuk ekibi öne geçirdi(0-1)


 


Rakip kaleye gidemedik


Golden sonra kıpırdanması beklenen Eskişehirspor orta alanda bir türlü organize olamadı. Alan ve adam paylaşımında da sıkıntılar yaşayan Kırmızı Şimşekler deyim yerinde rakip kaleye gidemedi… İlk yarıda Altınordu kalesini zorlayamayan, korner kazanamamakla birlikte şut dahi atamayan Eskişehirspor kalesinde 4 gol gördüğü Adana Demirspor maçının dahi çok uzağında bir görüntü sergiledi.


 


Az olan umudu da bitirecek performans


İkinci yarıda Kırmızı Şimşeklerin oyuna ve skora ortak olmasını bekleyenler yanıldı. Şuursuzca yapılan ataklarda üretkenlikten uzak kalan Eskişehirspor kalesinde de rakibine pozisyonlar verdi. Nitekim ilk golü atan Ahmet İlhan özek 65’te bu kez Oğuzhan Akgün asisti yapınca skor 2-0’a geldi. 81’de Altınordu 10 kişi kaldıktan sora da pozisyona giremeyen Eskişehirspor İlhan Var’ın göreve gelmesinden bu yana ilk kez bu kadar yokları oynarken, şehirde gelecek adına umutlarda  azaldı.


 


“Bireysel hatalar yaptık”


Eskişehirspor Teknik Direktörü İlhan Var maç sonrasında şu açıklamalarda bulundu “295 gün sonra galip gelmek istiyorduk. Altınordu’yu 295 gün önce yenmiştik. O günden beri kupa maçları hariç takımımızın galibiyeti yok. İyi hazırlanıp iyi konsantre olmuştuk. Bugün en az hata yapanın maçı kazanacağı maç olarak düşünüyorduk öyle oldu. Bütün istatistikler bizi göstermesine rağmen 3 puanı Altınordu aldı. Kişisel iki hatamızdan goller yedik. İlk golü yemeden önce ortada giden maçtı. Bu şekilde de gideceğini tahmin ediyorduk. Ama hiç beklemediğimiz bir penaltı oyunu riske etmemizi sağladı” şeklinde konuştu…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.