AYÇA AVRUPA'NIN ZİRVESİNDE

AYÇA AVRUPA’NIN ZİRVESİNDE
Henüz 14 yaşında olmasına rağmen Türkiye rekorunu 4 saniye ile kaçıran Ayça Fidanoğlu 4 dakika 31 saniye ile kendi yaş grubunda Avrupa’nın en iyisi olmayı başardı. Eskişehirli atlet Aya Fidanoğlu tarihe geçti. 16-17 Ocak...

Henüz 14 yaşında olmasına rağmen Türkiye rekorunu 4 saniye ile kaçıran Ayça Fidanoğlu 4 dakika 31 saniye ile kendi yaş grubunda Avrupa’nın en iyisi olmayı başardı.


 


Eskişehirli atlet Aya Fidanoğlu tarihe geçti. 16-17 Ocak tarihlerinde İstanbul’da yapılan olimpik deneme yarışlarında henüz 14 yaşında olmasına rağmen koşan Ayça Fidanoğlu 1500 metrede 4dk 31 saniyelik derecesiyle Yıldız kızlar Türkiye rekorunu 4 saniye ile kaçırdı. Aynı zamanda Avrupa U18 şampiyonası 1500metre barajını geçen Ayça, yaşı küçük olduğundan dolayı müsabakaya katılamayacak. Önümüzdeki yıldan itibaren Dünya ve Avrupa arenasına çıkacak olan rüzgar kız Ayça şimdiden fırtınalar estirmiş oldu.


 Sporcunun antrenörü Bülent Uzun “1500metrenin yeni kraliçesi Ayça Fidanoğlu. Kendi yaşında Avrupa’nın şuan bir numarası. Destek veren Evrenay inşaata ve spor bursu ile eğitim gördüğü Şehir okullarına teşekkür ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.