İŞTAH VAR SONUÇ YOK!

İŞTAH VAR SONUÇ YOK!
Sezonun ikinci yarısını transfer tahtasının açılması ve bazı oyuncuların takımdan ayrılması konularının gölgesinde çıkan Eskişehirspor genç antrenör Yasin Söğüt nezaretinde oynadığı Ankaraspor müsabakasından golsüz...

Sezonun ikinci yarısını transfer tahtasının açılması ve bazı oyuncuların takımdan ayrılması konularının gölgesinde çıkan Eskişehirspor genç antrenör Yasin Söğüt nezaretinde oynadığı Ankaraspor müsabakasından golsüz beraberlikle ayrıldı.


 


Tolga Yakut, Alimi, Hamed, Sezgin gibi eksiklerin yanı sıra Bilal Ceylan’ın da kadroya alınmadığı müsabakada Buğra Çağlıyan, Alperen Kocabaş, Talha Erdoğan ve Kaan Gül gibi isimler kendilerine ilk 11’de şans buldu.


 


Transfer dönemini hızlı geçiren ve birçok oyuncuyu kadrosuna katarak güçlenen Ankaraspor karşısında iyi mücadele eden Kırmızı Şimşekler üretkenlikten uzak kalsa da tehlikeli sayılabilecek ataklarda final paslarını iyi yapsa 30 maç sonra galipte gelebilirdi. Ancak hasret 31 maç ve 357 güne çıktı…  


 


Hasret dinmedi


En son geçtiğimiz sezon 8 Şubat 2020’de Altınordu’nu yenen Kırmızı Şimşekler 350 günlük galibiyet hasretine son vermek istiyordu. Ligde geçtiğimiz sezonun son 13 maçı, bu sezon ise ilk 17 hafta hiç kazanamayan ve 3 puan hasreti çeken Eskişehirspor kötü gidişata son vermenin umuduyla Ankaraspor karşısına çıktı.


 


Takviyesiz kadro…
Devre arası Antalya’da kamp yapan Eskişehirspor transfer yasağı nedeniyle yine ilk yarıda olduğu gibi takviyesiz kadro ile Ankaraspor önünde mücadele etti.  Yasin Söğüt ve öğrencileri kazanarak kara talihi döndürmek ve 3 puan hasretine son vermek istiyordu ancak olmadı.


 


Kalite eksikliği vitrinde


Transfer tahtasının açılması konusu ve bazı oyuncuların takımdan ayrılma durumlarının gölgesinde kalan maçta Kırmızı Şimşekler mücadele anlamında iyi gözükse de yine üretkenlikten uzak kaldı. Oyuncu grubu ellerinden gelenin en iyisin sahaya yansıtmaya çalıştı fakat kalite eksiği yine vitrine çıktı.  


 


 


6 oyuncu oynamadı


Ankaraspor karşısında Eskişehirspor’da 6 oyuncu kadroda yoktu 


Son oynanan Bolu maçında kırmızı kart gören Tolga Yakut, sarı kart görerek cezalı duruma düşen Hamed’in yanı sıra kampta sakatlanan Alimi ve sakatlıkları bulanan kaptan Sezgin ve Muhammed Yahya’nın kadroda yer almayacağı biliniyordu. Ancak transferde sıkça adı geçen Bilal Ceylan’da Cumartesi günü oynatılmadı.


 


Önde baskı var üretkenlik yok


Ekrem Kılıçarslan, Bedirhan Altunbaş, Erdal Akdarı, Mevlüt Çelik, Talha Erdoğan, Kaan Gül, Alperen Kocabaş, Buğra Çağlıyan, Furkan Balaban, Mehmet Özcan ve Berkay Tanır ilk 11’i ile başlayan Eskişehirspor ön baskıyla rakibi çıkartmamaya çalıştı. İlk 20 dakika bunda başarılı olunsa da hücum anlamında üretkenlik sağlanamadı. Eskişehirspor adına en tehlikeli akın 31. dakikada yaşandı. Buğra’nın ara pasında ceza sahasında topla buluşan Berkay’ın dönerek vuruşu kalecide kaldı.


 


Final pası ve son vuruş eksikliği


İkinci yarıda özellikle 70’ten sonra boş alanlar yakalayan Eskişehirspor final pasları ve son vuruşlarda eksik kaldı. Özellikle 86’da Buğra’nın yarattığı atakta, ceza alanı içinde topu içeri çeviren Berkay’ın pasına ön direkte vuruşu yapan İbrahim Halil Öner kaleci Tomas Mejias Osorio’yu geçemedi. Savunmada sezon başından bu yana ilk defa bu kadar hatasız oynayan Eskişehirspor’da Kaleci Ekrem Kılıçarslan da özellikle ikinci yarıda yan toplarda ki ve uzaktan gelen bir şutta yaptığı kurtarışla rakibe geçit vermedi.


 


31 maç 357 gün oldu


Hal böyle olunca da Eskişehirspor kendi evinden 0-0 beraberlikle ve 1 puanla ayrıldı. Eskişehirspor’un puanı böylece 4’e yükseldi. Bu beraberliğin ardından bir basamak üzerimizde ki Ankaraspor puanını 10’a yükseltmiş oldu. Eskişehirspor kendi evinde beşinci beraberliğe imza atarken Ankaraspor deplasmanda bu sezon ilk puanını aldı. Galibiyet hasreti 31 maç ve 357 güne çıktı.


 


 


Yasin Söğüt: “Oyun ve mücadeleden memnunuz”


 


Eskişehirspor Teknik Sorumlusu Yasin Sögüt, Ankaraspor maçının ardından, "Bugünkü oyun ve mücadeleden memnunuz" dedi.



Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Eskişehirspor Teknik Sorumlusu Yasin Söğüt, “Maça önde basma planıyla çıktık. 15 dakika iyi yaptık. Üretmek istedik ama üretemedik. İkinci bölgedeki mücadele oyunuyla devam etti. Bu süreç içerisinde rakibimize pozisyon vermedik diyebiliriz. Bize maçı getirecek pozisyonlarımız oluştu. Kazanmak için çıktık ama olmadı. Uzun zamandır kazanamıyoruz ama ilerideki maçlarda bununda üstesinden geleceğiz. Bugünkü oyun ve mücadeleden memnunuz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.