"TORPİLLE FUTBOLCU OLUNMAZ"

“TORPİLLE FUTBOLCU OLUNMAZ”
 Eskişehirspor altyapı genel koordinatörü Özgür Gedik Eskişehirspor Futbol Akademisi ve Fabrika projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  Hayatını bu işe adayan Gedik, “Bizim en temel hedefimiz bu şehrin çocuklarını...

 Eskişehirspor altyapı genel koordinatörü Özgür Gedik Eskişehirspor Futbol Akademisi ve Fabrika projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  Hayatını bu işe adayan Gedik, “Bizim en temel hedefimiz bu şehrin çocuklarını Eskişehirspor’umuza ve Milli takımlarımıza kazandırabilmek” dedi.


 


 “ESKİŞEHİRSPOR’DA FUTBOL OYNADIM”


Özgür Gedik, “Eskişehirspor’dan yetişmiş eski bir Eskişehirspor futbolcusuyum. Türkiye’de farklı kulüplerde forma giydikten sonra futbolu bıraktım ve kendime yeni bir kariyer çizdim. Bucaspor’da 4 yıllık bir serüvenim oldu. Türkiye’de yetiştirdiği futbolcular ile isminden sıkça bahsettiren İzmir kulübünde 4 yıl görev yaptım. Hem altyapıda hem de A takımda başarılı işlere imza attık. Son iki yıldır da Bursaspor’da çalışıyordum. Bursaspor futbol akademisinin yapılanması ve Türkiye’deki futbol okullarının yapılanması konusunda çeşitli çalışmalar yaptık. Bursa’da merkezi bulunan futbol okulunu Türkiye’nin geneline yaymayı başardık. Çok şükür başarılı işlere imza attık” dedi.


“TURNUVALARIMIZ AVRUPA’DA SES GETİRDİ”


Gedik  “Danone Uluslar Kupası, Vodafone Cup gibi Türkiye’de ve Avrupa’da oldukça ses getirmiş turnuvaları düşünen ve organize eden kişiyim. Bayern Münih, Chelsea, Milan, Porto ve onlarca Avrupa kulübünü bu turnuvalar için Türkiye’ye getirdik. Bir Türk takımının Chelsea ile özel bir turnuva maçında da olsa oynaması çok özel bir anı. Enes Ünal, Cengiz Ünder, Okay Yokuşlu, Merih Demiral gibi bugün A Milli Takımımızda forma giyen bu oyuncular zamanında hep bu turnuvalarda boy gösterdi” dedi.


“KALİTELİ EĞİTMEN, KALİTELİ EĞİTİMİN ESASIDIR”


 “Yöneticiler benimle temasa geçti ve açıkçası kendilerinin bana yaklaşımı çok hoşuma gitti. Fabrikaismi ile yeni bir yapılanmaya gittiklerini söylediler. Genel koordinatörlük görevi ile Eskişehirspor’un geleceği için çalışmalara başladık. Sıfırdan başlanılan her şey zordur.


Planlamalarımızı yaptık. Hocalarımızı belirledik. Kaliteli eğitmen, kaliteli eğitimin esasıdır.”


“ESKİŞEHİRLİ ÇOCUKLAR ESKİŞEHİR’DE KALSIN”


 “Fabrika projemizin merkezi Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’dir. Ancak tesislerimizin de kapasitesi belli. Futbol okulumuzu tek bir yerde devam ettirmek hedeflerimize ulaşmamızı sağlamazdı. Eskişehir geneline yaymak olmazsa olmazdı. İnsanların rahatlıkla ulaşabileceği mahalleleri seçtik. 16 mahallede eğitim vermek istiyoruz. 5 mahalle ile başladık. 2007 ve 2015 yılları arasında doğan her çocuğa kapımız açık. Eskişehir’de faaliyet gösteren spor kulüpleri ile de işbirliği yapıyoruz. Amacımız amatör kulüplerin altyapılarını da diri tutmak. Anlaştığımız kulüpler var, görüştüğümüz kulüpler var. Başkanımız gerekli açıklamaları yapacaktır. Kazan, kazan modeli ile hareket edeceğiz. Gelirlerin yüzde 70’i o kulüplere bırakılacak. Hem kulüplerimiz finansal açıdan rahatlayacaklar, hem de futbol ile ilgilenen yetenekli çocuklar rahatlıkla bir spor kulübü bünyesine dahil olabilecekler. Eskişehirli çocukların olabildiğince Eskişehir’deki kulüplerde ve özellikle Eskişehirspor’da yer almasını istiyoruz” dedi.


“BU ŞEHİRDEN NİCE YETENEKLER ÇIKAR”


‘Eskişehir’den şüphesiz çok yetenekli oyuncular çıkacaktır’ diyen Gedik, “888 bin nüfuslu bir kentte işlenmeye hazır nice yetenekler vardır. Önemli olan doğru eğitimleri alabilmeleri. Bizim en temel hedefimiz bu çocukları Eskişehirsporumuza ve Milli takımlarımıza kazandırabilmek. Özgüveni yüksek, yetenekli, zeki, çalışkan futbolcular yetiştirmek istiyoruz” dedi.


“ESKİŞEHİRSPOR BİR EĞİTİM KURUMUDUR”


 “Eskişehirspor gençlik gelişim takımlarına akademi diyoruz. U9 - U13 arası eğitim gruplarıdır. U14, U15 ve U16 gelişim gruplarıdır. U17 ve U19 yarışmacı gruplardır. Futbolun temelinin öğrenilmeye başlandığı yaş grubu 13 yaş grubudur. Kurallı futbol ile 11’e 11 oynanan futbol ile gençlerimiz ilk kez bu yaşta tanışırlar. Futboldaki altın öğrenme çağı da bu diyebiliriz. U13 takımımızın başına Selçuk Güler ve Erol Kara hocalarımızı getirdik. Bu iki hocamız devam eden yıllarda da U13 takımını çalıştıracaklar. Gençlerimiz futbolun temel eğitimini bu iki hocamızdan alacak. Diğer yaş gruplarında hocaların yaş grupları değişiklik gösterecek. U13 öncesinin hocaları kendi arasında bir sirkülasyon, U14 ve U16 hocaları kendi


arasında bir sirkülasyon yaşayacaklar. U17 ve U19 hocaları da kendi arasında değişim yaşayacaklar. Yetiştirici hocalar ile, yarışmacı hocaları ayırdık. Biz altyapı eğitimlerinde en doğru sistemin bu olduğuna inanıyoruz. Sağ olsunlar yöneticilerimiz de bizimle aynı fikirde ve bize her türlü desteği sağlıyorlar”


 “YETENEKLİ OYUNCULAR ÇIKIYOR”


 “Yetenek bir nokta değil bir süreçtir. Orada öncelik çocukların spor yapması. Organizasyonun içerisinde yer alan faaliyetlerde yetenekli ve gelişime açık olanları Eskişehirspor gençlik gelişim takımlarına dahil edeceğiz. Bu sene Fabrika’ya gelen ve akademi takımlarımıza kazandırdığımız yetenekli oyuncular da oldu.”


“YAVAŞ YAVAŞ BÜYÜYECEĞİZ”


Gedik, “Eskişehir süreci tamamlandıktan sonra Eskişehir’e yakın ilçelerden başlayarak yavaş yavaş tarama ağımızı genişletmek istiyoruz. Emirdağ, Tavşanlı, Bozüyük gibi ilçeler ile başlama ihtimalimiz yüksek. Eskişehir’e yakın illerde yaşayan insanların Eskişehirspor’u ne kadar sevdiğini herkes bilir. Eskişehir’de uygulanan eğitim programının birebir aynısı oralarda da uygulanacak. Eğitimci tercihlerimizi çok dikkatli yapacağız” dedi.


“ESKİŞEHİRSPOR KÜLTÜRÜNÜ DE ÖĞRENECEKLER”


“Eskişehir çok farklı bir şehir. Milliyetçilik duygusu çok gelişmiş bir şehir. Eskişehirspor gibi çok büyük bir markaya sahip bir şehirden bahsediyoruz. Takım hangi ligde mücadele ederse etsin, kulüp büyüklüğünü devam ettirebiliyor. Eskişehirspor gibi mazisi kuvvetli, Türkiye’ye nam salmış çok az kulüp var. İnsanlar da bunun son derece farkında. Çocuklarını Eskişehirspor’a gönül rahatlığı ile getiriyorlar. Buraya gelen çocuklar sadece futbolu değil, aynı zamanda Eskişehirspor kültürünü de öğrenecekler. Pandemi sonrası için çok güzel düşüncelerimiz var. Fabrika projemize dahil olan çocuklarımızı maçlara götürmek istiyoruz. Onlar için tribünde özel bir alan oluşturup Eskişehirspor’u tribünden takip etmelerini ve hayaller kurmalarını sağlamak istiyoruz”


“TORPİLLE FUTBOLCU OLUNMAZ”


Son olarak futbolda torpil söylentileriyle ilgili konuşan Gedik, “Futbol yeteneğe dayalı bir spor dalı. Torpil genç bir oyuncuyu ufak yaşlarda bir yere kadar getirebilir ama sonrası inanın olmaz. Yapamaz. Herkes kendi çocuğunu veya yakınını çok yetenekli olarak görüyor ama kazın ayağı maalesef öyle değil. Özellikle 13 yaş grubundan sonra işlerin rengi çok değişiyor. Futbolcu olabilmenin çok fazla etkeni var. Gelişim göstermeyen, oynadığı futbolun üzerine koyamayan hiçbir oyuncu başarılı olamaz” dedi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.