"SADECE 10 SANİYE SÜRDÜ"

“SADECE 10 SANİYE SÜRDܔ
 Geçtiğimiz hafta yönetimin kararı ile görevinden alınan Eskişehirspor eski teknik direktörü Cengiz Seçsev önceki akşam Es TV’ye konuk oldu. Önemli açıklamalarda bulunan deneyimli teknik adam “Biz Eskişehirliyiz. Eskişehirspor...

 Geçtiğimiz hafta yönetimin kararı ile görevinden alınan Eskişehirspor eski teknik direktörü Cengiz Seçsev önceki akşam Es TV’ye konuk oldu. Önemli açıklamalarda bulunan deneyimli teknik adam “Biz Eskişehirliyiz. Eskişehirspor için canımızı veririz. Anlaşmamızı yaparken kendilerine bir kuruş para söylemedim. Herhangi bir tazminat yok. Ayrılırken de hiçbir para talep etmedim” dedi.


“BÖYLE BİR ORTAMDA BULUNMADIM”


“Başkan ve yöneticilerle ilk yaptığımız görüşmede bir buçuk yıllık bir anlaşma sağladık. Bu bir buçuk yılın içinde yapacaklarımızı konuştuk. Onlar bizden önümüzdeki sezonun takımının hazırlanmasını, genç futbolcuların piyasaya sürülmesini ve az gol yemek. Üçünü de aynı anda yapmak zor bir iş. Elimizdeki kadroya baktık 37 kişi. Kadro sayısını 23’e indirmeyi düşündük. U-19’da bile forma giymeyen futbolcular vardı. Bu isimlerin A Takım için yetersiz olduğunu düşündüm. Yeterli seviyeye gelebilmeleri için zamana ihtiyaçları vardı. Bu süreci bu şekilde geçirirken ister istemez çok gol yedik. Ben de bu güne kadar böyle bir ortamda bulunmadım”.


“10 SANİYE SÜRDÜ”


“Tuzlaspor maçı öncesi başkanımızla telefonla görüştük. Hiçbir sıkıntı gözükmedi. Kulübe döndük. O gün bir misafirim vardı. Sportif Direktör Murat Daldık’tan telefon geldi. ‘Başkan sizinle görüşmek istiyor” dedi. “Başkan Covid değil mi?” dedi. Başkan Yardımcısı Fatih Baturaygil’in benimle görüşmek istediğini söyledi. Misafirim var biraz bekler mi dedim. Acil hocam dedi. Bende odasına çıktım. Fatih Baturaygil, “Hocam akşam toplantı yaptık. Toplantının sonucunda da bir karar çıktı” dedi. Ben yıllardır bu işin içinde olduğum için kararın ne olduğunu sezinledim. Tamam başkan gerek yok teşekkür ederim dedim aşağı indim. 10 saniye sürdü bu anlar. Bu sigara dumanı gibi bir şey. Gerçek olan Fatih Baturaygil ile görüşmemiz. Dedi ki hocam çok gol yiyoruz. Bu yüzden böyle bir karar aldık. Onlar için gerçek buydu. Benim için ise daha farklı gözüküyor. Dedim ya sigara dumanı gibi. Elle tutamazsınız ama hissedebilirsiniz. Başka nedenler var. Bize hükmedemeyebilirler”


“ESKİŞEHİRSPOR İÇİN CANIMIZI VERİRİZ”


“Biz Eskişehirliyiz. Eskişehirspor için canımızı veririz. Anlaşmamızı yaparken kendilerine bir kuruş para söylemedim. Herhangi bir tazminat yok. Ayrılırken de hiçbir para talep etmedim. Belli bir süre geçtikten sonra maaş ödememi yaptılar sağ olsunlar. Ama öyle büyük paralar değil. Bu konuda da onlara rahatlık verdik. Ama sonuç, hep vermekle olmuyor. Biraz da karşı tarafın vermesi gerekiyor. Fedakarlık yaptım, işte karşılığı bu!”


“TARAFTAR O GÜN SAHAYA KİM ÇIKIYORSA ONU DESTEKLEMELİ”


“Elimizdeki kadronun hepsi genç. Sezgin Coşkun ve Onur Bayramoğlu vardı. Amacımız Eskişehirli çocukları bir yere getirmekti. Bizim de amacımız buydu. Bunu onlara da izah ettik. Ama şu var Eskişehirspor taraftarı demeyeceğim onlara şahısların taraftarı çıkan kadroyu beğenmiyorlar. İlla sizin dediğiniz olmak zorunda değil ki. Biz burada çalışıyoruz.


Kadroyu 37 kişiden 26 kişiye indirdiğimizde günde 4 antrenman yaptık. İnsanların bundan hiç haberi yok. Ayırdığımda bu çocukları da aynı antrenman temposunda tutmalıyız ki adaletsizlik olmasın dedik. Hepsine söyledim zannetmeyin ki hoca sizi bıraktı, bu şekilde düşünmeyin dedi. Sonra geliyorsunuz Ahmet oynasın Mehmet oynasın. Bu sözleri yönetimden duymadım ama dışarıdan geldi. Taraftar o gün sahaya kim çıkıyorsa onu desteklemeli. Adana Demirspor maçını hatırlıyorum geberttiler ya! Böyle kadro mu olur, 5’ten aşağı yemeyeceksiniz falan dediler. Maç 1-1 bitince neredesiniz, yoksunuz. Baktık dik duruyoruz bunlara rağmen bu sefer başka şeyler oluşmaya başladı”


 “MUCİZEMİ BEKLİYORDUNUZ”


“Gelişim Ligi’nde mücadele eden U-19 Takımı maçlara U-17 kadrosu ile çıkıyor. 5 gol yiyor.


“Biz U-19 kadrosu ile 1. Lig maçına çıktık. Bizden mucizemi bekliyordunuz. Eskişehirspor’daki sıkıntı her teknik direktörde kadro dağıla dağıla bu güne geldi. Bize hiçbir şey kalmadı. Kadro planlaması yaparken her mevkiye iki futbolcu yazarsın. Bizde orta saha yığılmış. Hani stoper, hani sağ bek… Bunları içerde yaratmaya çalıştık. Tam ortam düzene girdi derken bu kez Covid sorunu yaşadık. 11 eksikle maçlara çıktık.”


“KÜMEDE KALMASI BİLE SIKINTI”


 “Elimizdeki kadro önümüzdeki sezon 2. Lig’de başarılı olur mu?” sorusu üzerine Seçsev, “Bu kadro içinde takımda kalmayacaklar var. Takım biraz daha zayıflayacak. Transfer açılmadan, takviye yapılmadan 2. Lig’de bırakın şampiyonluğu kümede kalması bile sıkıntı. Futbolculara olan güvensizlikle alakalı değil, kapasiteyle alakalı. Zamana ihtiyaçları var. Belki 3 sene belki 4 sene. Bu kadronun kümede kalması çok büyük bir başarı” dedi.


“HEDEFE OYNATMAYI PLANLIYORDUK”


 “Yönetimle önümüzdeki sezon transferi açarız, iyi bir kadro yaparız tarzında bir konuşma oldu mu?” sorusunu Seçsev şöyle cevapladı, “Açılırsa, açılmazsa diye A ve B planları oluşturduk. Açılacakmış gibi davrandık. Bu futbolcuların içine takviye yapacaktık. Bunların içine abiler koyarak hedefe oynatmayı planlıyorduk. B planında şampiyonluk isteyemezsiniz. Kendimizi kandırmak olurdu. Transferi açamayıp böyle devam edeceğiz deseler de lig sonunda biz yönetime teşekkür edip ayrılacaktık ama onlar önce davrandı.”


“ÇOCUKLAR ÇABUK ETKİLENİR”


 “Bu kararın alınış şekli, sizin ayrılığınız gerek futbolcuları gerek taraftarı nasıl etkileyecek?” sorusu üzerine Seçsev, “Son Balıkesirspor maçında anlamışsınızdır. Oyuna başlamayla birlikte futbolculardaki farkı görmüşsünüzdür. Bu genç çocuklar çabuk etkilenir” dedi.


“BIRAKIN 5 MİLYON EURO’YU 1 MİLYON EURO BİLE ZOR”


“Eskişehirspor’umuzun en büyük sorunlarından biri şu, bu çocukları hazır değilken hazırmış gibi oynatmak istiyoruz. Ama iyi bir takımın içine hazır olduğuna inandığımız gençleri monte edebilsek tavan yaparlar. Bazı şeyler benim de kulağıma geliyor. Bu takımın içinde 3-5 futbolcu 5 milyon Euro’ya satılabilirmiş. Bırakın 5 milyon Euro’yu 1 milyon Euro bile zor. Bir kere transfer yapacak takım sizin bulunduğunuz lige bakıyor. U-19’lardan adını bilmedikleri 5 futbolcuyu A Takıma aldım. Ben şunu Eskişehir’e yakıştıramıyorum, illa senin oğlun oynayacak diye bir şey yok. Biz adalet olgusuyla hareket eden insanlarız. Hiçbir zaman ödün vermedim.”


“KORONAVİRÜS BİZİ ÇOK ETKİLEDİ”


“Hedefsiz olmak futbolcuyu çok etkiler. Eleştiri olmadan gerçekler bulunmaz. Siz bir futbolcuyu hiçbir şey vaat etmeden nasıl motive edebilirsiniz? Bu lig oyunculara çok ağır geliyor. U-19’daki futbolcuyu 1. Lig’de oynatıp iyi performans beklemek hayalcilik. Kazandığımız Bandırmaspor maçıyla berabere kaldığımız Adana Demirspor maçını bir tutmam. ADS maçında tam bir takım gibi oynadık. O maçta hayalimi gerçekleştirmeye başladığımı fark ettim. Önde basmaya başladık, topa hakim oluyorduk. Ancak daha sonra koronavirüs bizi çok etkiledi 11 futbolcudan yararlanamadık” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.