ESKİŞEHİR'E ARMAĞAN OLSUN

ESKİŞEHİR’E ARMAĞAN OLSUN
Eskişehir Ormanspor Antrenörü Mehmet Fatih Işık: “Bu başarıda en büyük etken çok iyi bir ekip ve bir aile olmamızdır. Şampiyonluk kupası Eskişehir’e armağan olsun. Yeni Süper Lig’in orta sıralardan inmeyip, Avrupa hedeflerimizi...

Eskişehir Ormanspor Antrenörü Mehmet Fatih Işık: “Bu başarıda en büyük etken çok iyi bir ekip ve bir aile olmamızdır. Şampiyonluk kupası Eskişehir’e armağan olsun. Yeni Süper Lig’in orta sıralardan inmeyip, Avrupa hedeflerimizi test edeceğiz” dedi.


 


“Şehrimizde çok ciddi bir hentbol kültürü ve deneyimi var”


Eskişehir’in hentbolda deneyimli bir kent olduğunu belirten Eskişehir Ormanspor Erkek Hentbol Takımı Antrenörü Mehmet Fatih Işık, “Biz Eskişehir Ormanspor Kulübü olarak yeni kurulan bir ekibiz. Kulübümüz daha geçen yıl ocak ayında spor kulübü derneği olarak kuruldu. Eskişehir’de daha önceden Kılıçoğlu Toprak, Polis Gücü, SELKA gibi takımlar vardı. Şehrimizde çok ciddi bir hentbol kültürü ve deneyimi var aslında. Son olarak SELKA’nın takımını kapatmasıyla burada kalan bir altyapı oldu. Biz buradaki arkadaşlarımızı toparlayarak ve Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel ile de temasa geçerek kalan gençlerle hentbol takımı kurmak istediğimizi söyledik. Onlar da bize destekçi oldular ve takımı kurduk” diye konuştu.


 


“Çok kısa zaman aralığında hazırlanıp lige başladık”


Eskişehir Ormanspor Erkek Hentbol Takımı olarak geçen yıl kurulduklarını ve lige hazırlanmak için çok kısa süreleri olduğunun altını çizen Işık, “Geçen yıl 24 Ağustos’ta antrenmanlarımıza başladık. Çok kısa olan bu zaman aralığında hazırlanıp Ekim ayında lige başladık. Şu ana kadar olan 28 haftalık periyodda çok iyi bir mücadele örneği göstererek kentimize ve kulübümüze yakışır bir şekilde Süper Lig’e çıkma başarısını gösterdik. Bu başarıda en büyük etken çok iyi bir ekip ve bir aile olmamızdır. Şampiyonluk kupası Eskişehir’e armağan olsun” ifadelerini kullandı.


 


“Süper Lig’deki ilk sezonumuzda ligde kalıcı olmayı hedefliyoruz”


Takımın Süper Lig’de kalıcı olmasını ve kurumsal bir yapı oluşturmak istediklerini anlatan Antrenör Mehmet Fatih Işık, sözlerini şöyle sonlandırdı:


“Biz Eskişehir Ormanspor Kulübü olarak kurumsal bir yapı oluşturmak istiyoruz. Orman Teşkilatı’mızın 181 yıl gibi bir tarihi var. Basketbol takımımızın çok güzel bir yapısı ve organizasyonu var. Biz de aynı şekilde hentbol takımımızı bu noktaya taşımak istiyoruz. Aklımız hep üst sıralarda… Ancak Süper Lig’deki ilk sezonumuzda orta sıralardan aşağı inmeyip, Avrupa’ya gidebilir miyiz bunu düşüneceğiz. Gerekli plan ve programlamaları yapacağız. İlk hedefimiz öncelikle Eskişehir’de hentbolun kalıcı olmasını sağlamak. Bu sezon Eskişehirspor futbolda çok talihsiz bir dönem yaşadı ve ligden düştü. Biz aslında Eskişehir Ormanspor olarak sportif faaliyetlerde bir anlamda kentin yüz akı olduk. En azından bir moral oldu…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.