PLAY-OUT İÇİN GÖZLER TFF'DE

PLAY-OUT İÇİN  GÖZLER TFF’DE
TFF 1. Lig Kulüpler Birliği, gelecek sezon ligin 20 takımla oynanması için play-out başvurusunda bulundu. Kabul edilmesi halinde Akhisarspor, Ankaraspor ve Eskişehirspor arasında mini bir lig düzenlenecek. Play-out şampiyonu ligde...

TFF 1. Lig Kulüpler Birliği, gelecek sezon ligin 20 takımla oynanması için play-out başvurusunda bulundu. Kabul edilmesi halinde Akhisarspor, Ankaraspor ve Eskişehirspor arasında mini bir lig düzenlenecek. Play-out şampiyonu ligde kalacak, diğer 2 takım 2. Lig’e düşecek.


 


YENİ BİR UMUT


Bugün TFF 1.ligde son maçına çıkacak olan Eskişehirspor için ligde kalma adına yeni bir umut doğdu.


TFF 1. Lig kulüpleri, federasyona başvurarak düşmesi kesinleşen Eskişehirspor, Ankaraspor ve Akhisarspor arasında play-out oynanmasını istedi.


Futbolda sezon sonuna gelindiğinde tıpkı geçen sezon olduğu gibi düşme tartışmaları hız kazandı. Daha önce Süper Lig için gündeme gelen önerilerin bir benzeri bu kez TFF 1. Lig’de ortaya çıktı.


TUNÇ KAYACI AÇIKLAMA YAPTI


TFF 1.ligin nabzını tutan gazeteci ve yorumcu Tunç Kayacı, 1. Lig’de yer alan 18 kulübün Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurarak play-out oynanması talebinde bulunduklarını açıkladı. beIN Sports’taki programında konuyan Tunç Kayacı "Kulüpler küme düşmesi matematiksel olarak kesinleşen Akhisarspor, Ankaraspor ve Eskişehirspor’un aralarında maç yapıp, bu takımlardan birisinin ligde kalmasını istiyor" açıklamasında bulundu. 


TFF’NİN KARARI BEKLENİYOR


1. Lig kulüpleri buna gerekçe olarak önümüzdeki sezonun 19 takımla oynanacak olmasını gösterdi. Bilindiği gibi bu sezon Süper Lig’den 4 ekip 1. Lig’e düşeceği için gelecek sezon takım sayısı 18’den 19’a çıkacak. Bu durumda her haftayı bir takımın maç yapmadan (bay) geçeceğini ifade eden kulüpler, düşeceklerden bir kulübün daha ligde tutulması ile takım sayısının 20’ye tamamlanmasının mantıklı olacağını vurguladılar.


Bu girişim Eskişehirspor, Ankaraspor ve Akhisarspor gibi camialarda umut yaratırken, TFF’nin konuyla ilgili cevabını önümüzdeki günlerde vereceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.