Yeni dövüş sanatı benimsendi

Yeni dövüş sanatı benimsendi
Wing Tzun Kungfu. Manastır Rahiplerinin, Çin Ordusunun, pek çok istihbarat ve polis teşkilatının gizli savaş sanatı haline geldi.EBMAS (Emin Boztepe Martial Arts System) eğitmenlerinden Sihing Yüksel Çotuk nezaretinde Lider Spor Salonunda...

Wing Tzun Kungfu. Manastır Rahiplerinin, Çin Ordusunun, pek çok istihbarat ve polis teşkilatının gizli savaş sanatı haline geldi.
EBMAS (Emin Boztepe Martial Arts System) eğitmenlerinden Sihing Yüksel Çotuk nezaretinde Lider Spor Salonunda yapılan çalışmalarda öğrenciler günden güne sokaktaki tehlikelere karşı eğitilmekte. Aynı zamanda oyuncu olan ve ekranların yeni dizisi Pusat'ta da Kont rolünde oynayan Dai-Sifu Emin Boztepe'nin yetiştirdiği eğitmenlerinden olan Yüksel Çotuk "Bu sanat hem gösterişten uzak hem de etkili olması açısından diğer dövüş sanatlarına göre oldukça üstündür. Yaşa ve cinsiyete aldırmaksızın her fizikteki katılımcıya uygun, kendini yetiştirdikçe kişinin kendine olan güvenini arttıran bir spordur. Sokakta tek başına yürümek her insanı tedirgin eder, hele hele suç oranının büyük olduğu metropollerde. Fakat Wing Tzun Kung fu kişiyi sokakta kendisini en etkili şekilde savunma şansını verir. İnsan bedeninin en hassas ve en önemli noktalarını saldırarak, arkası kesilmeyen tüm vücut ile kombineli saldırılar karşısında şaşkına dönen saldırganın yapabileceği pek bir şey kalmaz.
İşte bu yüzden diğerleri ile kıyaslandığında sokakta en etkili savunma sanatıdır. Sokakların en etkili sanatıdır. Akrobik hareketler, süslü tekmeler yoktur. Fakat amaç en kısa yoldan sonuca ulaşmak olduğunda WT den bir başkası düşünülemez."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.