Hocalı katliamına anma etkinliği

Hocalı katliamına anma etkinliği
Azerbaycan Cumhuriyeti’nın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan’a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde gerçekleştirilen katliam sebebiyle Eskişehir’de program düzenlendi....

Azerbaycan Cumhuriyeti'nın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde gerçekleştirilen katliam sebebiyle Eskişehir'de program düzenlendi.
Hocalı katliamında hayatını kaybeden sivillerin fotoğraflarının bulunduğu sergi Hamamyolu Caddesi Saatli Park'ta açıldı. Açılışta konuşma yapan Eskişehir Kent, Kültür, Eğitim, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (ESKENT) Başkanı Gürol Yer, "Sergilediğimiz fotoğraflar gerçeğin ne kadar vahim ve ne kadar insanlık dışı olduğunun vesikasıdır ve bakmaya yürek dayanmıyor. Bir insana bu durumlar layık görülüyor ise, ana karnındaki bir bebek bu duruma düşürülüyor ise diyecek söz bitiyor. Hayvani hırs sahibi Ermeni'ye şirin gözüyle bakanlara söylenecek sözümüz kalmıyor'' dedi.
Anma programına konuk olan Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Konsolosu Kenan Murtazov ise yaptığı konuşmasında katliamın tarihçesinden bahsederek, "Katliamdan birkaç yıl önce Ermeniler Azerbaycan toprakları için hücumlar yapıyordu. Ermenistan'dan göç ettirilen 250 bin Azerbaycanlı, Karabağ'dan gönderilen 1 milyona yakın insan ile Azerbaycan iktisadı, ekonomisi çok zayıf bir halde bu mücadeleyi devam ettirdi. Böyle bir zamanda Hocalı katliamı gerçekleşti. Bu katliam Azerbaycan halkının yüreğini yakmak, Azerbaycan halkının mücadelesine son vermek maksadı taşıyordu. Bu durumu şu an Ermenistan'ın başında olan insanlar da açıkça, utanmadan söylüyorlar. Bu programı düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Bu program bizim birlikte olduğumuzu, bir millet olduğumuzu gösterir' şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.