"Bu ülkeyi kimse bölemeyecek"

”Bu ülkeyi kimse bölemeyecek”
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, BDP ve AK Parti genel başkanlarının ikiz gibi aynı anda, hastalanmalarını hiç manidar bulmadıklarını ve kendisinin bir hekim olmasına rağmen hastalıklarına...

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, BDP ve AK Parti genel başkanlarının ikiz gibi aynı anda, hastalanmalarını hiç manidar bulmadıklarını ve kendisinin bir hekim olmasına rağmen hastalıklarına saygı gösterdiğini belirterek, "Geçtiğimiz günlerde istifa eden Günaydın Öztürk, sağlık problemlerinden dolayı istifa etmiştir. Biz başkalarının hastalığına nasıl saygı gösteriyorsak, 'siyam ikizi' gibi bir benzetme de asla yapmıyoruz. O yüzden herkes bizim teşkilatımızın sağlık sorunlarına da saygı göstersin" dedi.
9 bölgede toplantı
Eskişehir'de partisinin il teşkilatında basın toplantısı düzenleyen Demirel, Milliyetçi Hareket Partisi olarak 9 ilde bölge açık alan toplantılar yapmayı planladıklarını aktararak, ilk açık hava toplantısını 'Kuruluş' adıyla 23 Mart Cumartesi günü Bursa'da yapacaklarını söyledi. Yapılacak toplantılarda, Selçuklu'dan Osmanlı'ya ve oradan da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne intikal etmiş olan milli egemenlik hukukunun vazgeçilmezliğinin sürdürülmesi gerektiğini herkese yeniden hatırlatacaklarını belirten Demirel, "Bursa'nın ardından İzmir'de bayrak, Adana'da vatan, Erzurum'da birlik, Konya'da Türkçe, Elazığ'da kardeşlik,İstanbul'da demokrasi, Samsun'da kurtuluş ve nihayetinde Ankara'da Türkiye toplantısıyla açık hava toplantılarımızı tamamlayacağız" diye konuştu.
Millete şikâyet edeceğiz
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu toplantılarda, hükümetin millet iradesini hiçe sayan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni irade dışı bırakan, tek parti ve tek adam yönetimine gidişteki tehlikeli duruşu milletle paylaşmak ve onları şikâyet edeceklerini söyledi. Yapılacak mitinglerin iktidara uyarı, millete birlik ve beraberlik çağrısı niteliğinde olacağını ifade eden Demirel, "Hangi siyasi görüşten olursa olsun, ay yıldızlı bayrağın altında yaşamaktan onur duyan, birlik ve beraberlikten yana olan, toprak bütünlüğümüzü savunan millet ve devlet bekasını düşünen her vatandaşımızı bu açık hava toplantılarımıza bekliyoruz" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti devleti üniter bir devlettir
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bu süreçte kimse bizim karşımıza Kürt'lükle çıkmasın, kimse bizim karşımıza Türk'lükle de çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız' sözlerini hatırlatan Demirel, şöyle konuştu: "Geçtiğimiz günlerde söylenen, 'Kimse bizim karşımıza Türk milliyetçiliğiyle de çıkmasın, her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alıyoruz.' Bu sözlerle Türk milletinin onuruna, müktesebatına, istiklal ve istikrarına dil uzatanlar, bölücü terör örgütüne postacılık yapmaktan hiçte çekinmemektedirler. Kim ya da kimler, hangi projeye eş başkanlık yaparlarsa yapsınlar. Biz bir kez daha hatırlatıyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti üniter bir devlettir. Türk milleti ayrılık kabul etmeyen bir bütündür. Türkiye bizim ebedi yurdumuzdur. Al bayrağımız bağımsızlığımızın, egemenliğimizin sembolüdür. İstiklal Marşı'mız kahramanlık ve bağımsızlık destanıdır. Milli birlik ve bütünlüğümüzün temelleri, tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek dil ülküsüdür."
Toplantıda, Demirel'in yanı sıra, MHP Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Alparslan Kaya ve Halil Öztürk de hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.