Şiirde Hiciv anlatıldı

Şiirde Hiciv anlatıldı
Eskişehir Türk Ocağı Perşembe Sohbetleri’nin bu haftaki konukları Hiciv Şairi Rasim Köroğlu, müzik öğretmeni ve bağlama virtüözü Muharrem Atabay, müzik öğretmeni Aslı Karanfil, Mikail Oflaz ve Hatice Şensoy oldu.Büyük...

Eskişehir Türk Ocağı Perşembe Sohbetleri'nin bu haftaki konukları Hiciv Şairi Rasim Köroğlu, müzik öğretmeni ve bağlama virtüözü Muharrem Atabay, müzik öğretmeni Aslı Karanfil, Mikail Oflaz ve Hatice Şensoy oldu.
Büyük usta Rasim Köroğlu'nun Türk şiirinde hiciv sahasının önemi, cemiyet hayatımızdaki yeri ve tarihi seyrine dair değerlendirmeleri ve eğlenceli üslubu konuklara çok keyifli dakikalar yaşattı.
Gecenin hiciv Türküleri faslında ise kıymetli sanatçı dostlarımız Muharrem Atabay, Aslı Karanfil, Mikail Oflaz ve Hatice Şensoy, Aşık Mahsunî, Kazak Abdal ve Dertli gibi şairlerimizin sözlerini taşıyan muhteşem Türkü örnekleri sunarak hissiyatımızı zirveye taşıdılar.
Özellikle bağlama üstadı Muharrem Atabay'ın sazını kullanma tekniği ve hisli icraları gecenin güzelliklerindendi. Şair Mehmet Ali Kalkan da gerek şiirleri gerekse tatlı müdahaleleri ile sohbete renk kattı. Gece Rasim Köroğlu'nun, kültürümüzün temel taşıyıcıları olan şiirlerimize ve Türkülerimize özellikle genç nesillerin sahip çıkması gerektiğine dair yerinde tespitleriyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.