Azerbaycan Kültür Günü

Azerbaycan Kültür Günü
Aktiffelsefe Yeniyüksektepe Kültür Derneği tarafından Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir’de Azerbaycan Kültür Günü düzenlendi. Geçtiğimiz hafta sonu Aktiffelsefe Dernek Binasında gerçekleşen Azerbaycan Kültür günü...

Aktiffelsefe Yeniyüksektepe Kültür Derneği tarafından Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'de Azerbaycan Kültür Günü düzenlendi.
Geçtiğimiz hafta sonu Aktiffelsefe Dernek Binasında gerçekleşen Azerbaycan Kültür günü çok beğenildi. Aktiffelsefeli gönüllüler Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehir'imizde gerçekleşen etkinliklere katkıda bulunabilmek için böyle bir gün düzenlediklerini belirtti.
Azerbaycan dans gösterisi ile başlayan etkinlik birbirinden değerli Azerbaycanlı konukların gerçekleştirdiği panel ile devam etti. Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Aladdin Shamilov Azerbaycan Tarihinden, Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın ve Başkan Yardımcısı Sıraç Yakuboğlu Azerbaycan'ın bugünkü durumundan, Osmangazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Tamilla Abbashanlı Aliyeva Azerbaycan Kültüründen bahsetti ve Azerbaycan Şiirleri seslendirdiği sırada duygusal anlar yaşandı. Gün boyu Azerbaycan yemeklerinden yenildi ve Azerbaycan kültürü sergisi gezilebildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.