"Gelin şu şehrin kaderini değiştirelim"

“Gelin şu şehrin kaderini değiştirelim”
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisi tarafından Valilik meydanında düzenlenen mitinge katılmak üzere dün Eskişehir’e geldi. Erdoğan, saatler öncesinden alanı dolduran ve kendisine sevgi gösterilerinde...





Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisi tarafından Valilik meydanında düzenlenen mitinge katılmak üzere dün Eskişehir'e geldi. Erdoğan, saatler öncesinden alanı dolduran ve kendisine sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlarla birlikte Kayahan’ın ‘Bir Aşk Hikayesi’ şarkısını söyledi.
Konuşmasına Nevruz Bayramını kutlayarak başlayan Erdoğan, daha sonra Eskişehir’e dair görüşlerini paylaştı.
İlk yerli otomobilin Eskişehir'de yapıldığını hatırlatan Erdoğan, "İlk yerli otomobilimizi bu topraklarda ürettik. Fakat bu proje tıpkı Nuri Demirağ’ın uçak fabrikası gibi, tıpkı modern silah ve cephane fabrikası gibi yerli milli olana tahammül edemeyen Cumhuriyet Halk Partisi tarafından sabote edildi. Nuri Demirağ'ın başına gelenlerin en önemli sebebi dönemin tek parti yönetiminin yani CHP’nin kendisini rakip olarak görmesidir.” Dedi.
ESKİŞEHİR öNEMLİ BİR MERKEZ
Dünyanın en büyük projelerini Türkiye'ye kazandırdıklarını aktaran Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi savunma sanayinde hamleler yapıyoruz. Eskişehir önemli merkezlerinden bir tanesi. Burada TEI var. TEI’de inşallah uçakların, helikopterlerimizin motorlarını yapacağız. Ya yalan ya da yanlış ithamlarla önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Genel başkanı ne ki belediye başkanı o olsun. Dünyanın en büyük 10 projesinden 6’sını ülkemizde hayata geçiriyoruz. Her birini ayrı ayrı sabote etmek, hiç olmadı karalamak için son güçleriyle çalışıyorlar. Sanıyorlar ki seçimden sonra kendilerine gün doğacak. Şimdi burada Eskişehir’de hepsinin hevesi kursağında kalsın" dedi.

ESES’İN DESTEĞE İHTİYACI YOK MU?
Erdoğan, "Birkaç yıla kadar Eskişehir ve Sivrihisar’da toplamda 4 bin 500 kişilik dört adet yurt binası daha açıyoruz. Şehrimize 33 bin seyirci kapasiteli Stadyumu biz kazandırdık mı? Ya bu adam, Büyükşehir Belediye Başkanı, bırak böyle bir stat yapmayı, Eskişehirspor’a da zerre kadar sahip çıkmıyor. Bir zamanlar Es Es diye inleyen bir Eskişehirli, şu anda bu spor kulübünün desteğe ihtiyacı yok mu? Peki, buradaki Büyükşehir Belediye Başkanının böyle bir derdi yok mu? Halkıyla birleşemeyen bir belediyecilik olmaz. Eskişehir gençlik merkezi, spor salonu inşa ettik biz. Kapalı yüzme havuzunun inşaatının yapımı sürüyor. Eski stadın yerine yapacağımız millet bahçesinin yapımına başladık. Bu yıl içinde de inşallah bitiriyoruz. Hanımefendiler, beyefendiler çocuklarınızla beraber gelip o millet bahçesinde eğleneceksiniz. Bir tarafta da orada millet Kıraathanesi kuracağız. Orada da gençler, çocuklar geleceksiniz, derslerinizi çalışacaksınız. Kekler bizden, simit bizden, Nescafesi, her şeyi bizden. Niye? Sizler bize bu milletin emanetisiniz gereği neyse yapacağız.”

BU ŞEHRİN KADERİNİ
DEĞİŞTİRMEYE VAR MISINIZ?
Erdoğan mitingin sonunda ise Eskişehirlilerden 31 Mart’ta destek istedi. Erdoğan şunları söyledi; “Eskişehir’i 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti olarak ilan ettik. Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğu dönemde pek çok kalıcı eser kazandırdığımız Eskişehir’e, eğitim alanında da önemli hizmetler getireceğimize inanıyorum. Eskişehir’de ihtiyaç sahiplerine şehit yakınlarına engellilerimize toplamda 800 trilyon lira sosyal yardım yaptık. Eskişehir’e bin 81 yataklı Şehir Hastanemizi görüyorsunuz değil mi. Nasıl? Artık sona geliyoruz. Görüyorsunuz. Adeta kendisi de bir şehir. Şehir Hastanemizde ve 600 yataklı Yunus Emre Eğitim ve Araştırma hastanemizde birlikte 23 tesisi Eskişehir’e kazandırdık. Bay Kemal senin bunlardan haberin var mı? Ben sadece Eskişehir’i konuşuyorum Türkiye’yi değil. Ya bu adamlar sabah yalan akşam yalan. Ve hala benim CHP’ye gönül veren kardeşlerim bu yalancının peşinden gidiyor. Dürüst bir ifadesi yok. Onun için diyorum ki şurada dokuz günümüz kaldı. Dokuz gün gece gündüz çalışmaya var mıyız? Sabah akşam yalan söyleyen bu adama karşı, hanım kardeşlerim, şu dokuz gün iyi bir çalışma yapıyor muyuz? Gelin şu Eskişehir’in artık kaderini değiştirelim. Eskişehir’in kaderini değiştirmeye var mıyız?”

MİTİNGDEN NOTLAR

*Erdoğan, boynuna taktığı ESES atkısı ve Kayahan’ın ‘Bizimkisi bir aşk hikayesi” şarkısı ile halkı selamladı, şarkıyı Eskişehir halkı ile birlikte söyledi.
*Miting alanına binlerce Eskişehirli ellerinde Türk bayrakları ve AK Parti bayrakları ile katıldı.
* Cumhurbaşkanı Erdoğan yaklaşık 45 dakika konuştu.
*Erdoğan’ın konuşmasının büyük bir bölümü Eskişehir ile ilgili oldu.
* Mitinge Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da katıldı. O da bir konuşma yaptı.
* Miting alanının çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Giriş esnasında bazı sıkıntılar yaşandı. Eski Milletvekili ülker Can da protokol girişinde sıkıntı yaşadı.
*Erdoğan konuşmasını slayt gösterileri ile yaparak, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Eskişehir üzerinden yüklendi.
* Konuşmasının ardından Erdoğan kendi eliyle Eskişehir halkına çay ve çeşitli hediyeler dağıttı. 
* Erdoğan, sahneden yine Kayahan’ın “Bizimkisi bir aşk hikayesi” şarkısı ile ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.