Parlak fikirler görücüye çıktı

Parlak fikirler görücüye çıktı
Eskişehir’de robotik kodlama ve tasarımın yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen sergide onlarca çocuk projelerini sergiledi.  Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Robotik Kodlama Sergisi, bir alışveriş...




Eskişehir’de robotik kodlama ve tasarımın yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen sergide onlarca çocuk projelerini sergiledi. 


 


Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Robotik Kodlama Sergisi, bir alışveriş merkezinde yoğun katılımla gerçekleşti. Eskişehir’in farklı bölgelerindeki onlarca okuldan öğrenciler sergiye katılırken, birbirinden farklı projeler görücüye çıktı. öğrenciler gün boyu vatandaşlara ve ilgililere projelerini tanıtırken, projeler ise birbiriyle yarıştı. Serginin açılışında kurdele kesimini Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cirit, Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey ile Tepebaşı Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Erdinç Yılmaz yaptı. 

“FARKLI HEDEFLERE YöNELİK ROBOTLAR TASARLIYORLAR” 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cirit, “çocuklarımızın robotik kodlamayla ilgili yapmış oldukları projeleri sergilemek için burada toplandık. Biz Eskişehir olarak, Samsunda yapılan uluslararası robotik turnuvasında dünya birinciliği aldık. Yine dünya ikinciliğimiz var. Her okulda robotik kodlama atölyelerimiz hemen hemen mevcut ve bu kodlama atölyelerinde öğrencilerimiz, yıl boyunca yazılım yaparak, farklı hedeflere yönelik robotlar tasarlıyorlar. Bu robotları tasarlarken yazılımlarını da yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.