Goalball Avrupa Şampiyonası

Goalball Avrupa Şampiyonası
Avrupa Bayanlar Goalball Şampiyonası başladı. Porsuk Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı mücadeleler 12 Temmuz’a kadar sürecek. Şampiyonanın ilk gününde Milli Takımımız Polonya karşı karşıya geldi. Karşılaşmadan 13-3’lük...

Avrupa Bayanlar Goalball Şampiyonası başladı. Porsuk Spor Salonu'nun ev sahipliği yaptığı mücadeleler 12 Temmuz'a kadar sürecek. Şampiyonanın ilk gününde Milli Takımımız Polonya karşı karşıya geldi. Karşılaşmadan 13-3'lük farklı skorla galip ayrılan Ay Yıldızlı Milli Takımımız taraftarlarını sevindirdi.
Bayanlar Goalball (B) Grubu Avrupa Şampiyonası, başladı. Porsuk Spor Salonu'nda açılışı yapılan şampiyona'da konuşma yapan Görme engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu, sadece görme engellilere ait olan goalballda hiçte küçümsenmeyecek başarılar elde ettiklerini belirtti. Dedeoğlu, "Milli Takımız yaklaşık on günden beri, Eskişehir'de kamp yaparak şampiyonaya hazırlandı. Bu süre içerisinde kafilemiz ile yakından ilgilenen herkese çok teşekkür ederim. Gerçekten Eskişehir bizim için büyük önem arz ediyor. Bizleri gayet sıcak karşılayan Eskişehirlilerden salonu doldurmalarını rica ediyoruz" dedi. Şampiyona açılışına katılan Vali Mehmet Kılıçlar ise Goal Ballın tarihsel gelişiminden bahsettikten sonra, Eskişehir'in böyle bir organizasyona ev sahibi olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kılıçlar, "Son yıllarda engelli vatandaşlarımızın pek çok alanda önemli imkânlara kavuştuğunu görüyoruz, bu katılımın artması için ilimizde devam ettirdiğimiz "Engelsiz Eskişehir" projesini çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu Goalball engelliliğin spor yapmaya engel olmadığını göstermektedir. Goalball engelsiz olmanın adıdır" dedi. Kılıçlar konuşmasının sonunda şampiyonaya katılan tüm milli takımlara başarılar diledi. Antrenörler Ali Tekçe ve Gültekin Karasu yönetimindeki milli takım kadrosunda Sevda Altınoluk, Münevver Cesur, Gülşah Aktürk, Sümeyye Özcan, Sadiye Ardıç ve Buket Atalay yer alıyor. Mesut Dedeoğlu Vali Mehmet Kılıçlara ve Gençlikspor il Müdürü Süleyman Arduç'a plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.