4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

EFSANE YÖNETİCİ OLMAK...

               


           Polatlı’ dan, bir tanıdık..”… Polatlı, su borularının için, bir an önce değişmesi gerektiğini belirten, Mansur Yavaş’ a, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ ndeki, MHP üyeleri, red oyu verdi, Oysa Polatlı da, Belediye Başkanı, Mürsel yıldızkaya, MHP’ nin, belediye başkanıdır. Başkanı, Mansur Savaş, bu tutumu ile de tüm toplumun, başkanı olduğunu gösterdi.”diyerek, bazı açıklamlarda bulundu.


             Elbette başkan, tarafsız olmalı, hizmette, halkı düşünülmelidir. çünkü  Halka Hizmet, hakka hizmettir. O nedenle de Lider ve yönetici cesaretli olur. Her icraatında, adaletli davranır. Verdiği kararlarda, tarafsız ve takipcisi de olursa, halkında  da takdirini kazanır..  


            ülkemizde, bu meziyetleri taşıyan,   Efsane olmuş yöneticiler dün vardı,  bugünde var. Bu yöneticilerimizden, biri de Beypazarı’nda Efsane Belediye Başkan olarak anımsanan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Sayın Mansur YAVAŞ’ tır.


             Kendisini,  bir etkinlikte tanımıştım. Beypazarı’na, her ziyarette de kendisi ile ilgili övgü dolu sözlere de tanık olduk. Uzun yıllardır da Beypazarı’na, duyduğum ilgiden dolayı da icraatını, sürekli takip ediyorum.


            Sayın YAVAŞ, uzun vadeli düşünür, kendine güvenir, çevresine de güven verir, İcraatın da Ne? ve Niçin? sorularını, gündemden düşürmez. Yani, her yaptığı işi, önceden sorgular, icra eder, kendine özgü bir kişiliği de vardır.


             Corona Virüs(Covid19)  salgını nedeniyle, zor durumda kalan vatandaşlarımıza ve kesimlere, yaptığı yardımlar ve ürettiği çözüm yoları ile dikkat çekiyor. Diğer belediyelere de örnek oluyor.  Düzenlediği “Ankara Tek Yürek Kampanyasına”, 48 Saatte 10 milyon liranın üzerinde destek verildi.


            Son günlerde de Ankara’ya, kullanma suyu sağlamak için, 1936 yılında Atatürk'ün hizmete açtığı, DSİ tarafından belediyeye devredilen, baraj ve mesire alanı ile Atatürk Evi, 25 yıl atıl kalan ve çürmeye bırakılan, çubuk 1 Barajı’ nı, tekrar hayata geçirmek için, başlattığı, çalışmaları ile de gündemdedir.


              öte yandan Ankara ‘da, AKP ve MHP nin de kazandığı 13 ilçede, asbestli ve eski boruların değiştirilmesi ve  Tatlar Arıtma Tesisi’nin iyileştirilmesi için, ASKİ’nin 360 milyon TL krediyi kullanması talebi, gündeme  geldi.


           Belediye Başkanı Sayın Mansur YAVAŞ, konunun, acil ve halk sağlığını tehdit eder nitelikte olduğunu, su borularının,  bir an önce değişmesi gerektiğini belirtti.


            Ancak AK Parti ve MHP’li üyeler, eski su borularının değişiminin, gündemde, acil bir yeri olmadığı gerekçesiyle,  boruların değişimi için,  kredi kullanılması talebi, AKP ve MHP oyları ile askıya alındı.


              Belediye Meclisi’nin ardından,  Sayın Yavaş’ın bürokratlarına, “Toplum sağlığından önemli hiçbir şey yok. Ben vatandaşıma, asbestli borudan su içiremem, Polatlılı hemşehrilerime, sürekli patlayan, su hattı ile çile çektiremem. Herkes, er ya da geç doğru yolu görüp, üzerine düşeni yapmak zorundadır.” dedi.


              Ankara Büyükşehir Belediyesi, Muhtarlıklar Daire Başkanı, Sayın Fazıl Köremezli ise ” Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatı ile belediyeye, ait arazilerin ekimine başlandığını vurguladıktan sonra, “Ekeceğiz, ektireceğiz, birlikte yönetip, birlikte üreteceğiz” dedi.


             Sayın Mansur Yavaş'ın, bu icraatları ile bir hayali de gerçekleştiriyordu Ankara'nın, 25 ilçesindeki dikilebilir arazileri ile ilgili, bir arazi çalışmasıyla beraber belediye olarak, kendi ekipmanlarıyla, üretim yapma kararı aldı.


            Ankara’ nın,  25 ilçesinde, bin 15 çiftçi ile sözleşmeli üretim için, imza alındı. Bu bin 15 çiftçi, 20 bin dekarlık alanda, üretim gerçekleştirecek.


              Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2 bin 100 dönümde de patates ve fasulye ekimi gerçekleştirek, Bu icraatı ile de ülkemizde, tarım üretimine katkı sağlanacak.  Ayrıca bu ürünler, Ankara'da sosyal yardımlar kapsamında, yardım alan ailelere dağıtmı yapılacaktır.


           Ankara Büyükşehir Belediyesi, corona virüsü salgını nedeniyle, ekonomik mücadeleyi, ön plana alıp, halkın ihtiyaçlarına, daha fazla destek olmak amacıyla, toplam 338 ihaleyi ertelemesi, Ankara halkına, verdiği değerin de bir göstergesidir.


              ABB Başkanı Sayın Mansur YAVAŞ,  içraatı ile de  yalnız mensup olduğu kesimlerden değil, toplumun tüm kesimlerinden, hatta AKP’ lilerden de  övgü alıyor..


               Nitekim AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi ve İstanbul Milletvekili Sayın Mustafa Yeneroğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş, hakında, “Siyasi görüşüne/partisine bakılmaksızın, bu erdemli duruşu takdir etmemiz ve demokratik tepki kültürünün, gereği olarak, takipçisi olmamız gerekir.” dedi.       


              Cumhur İttifakı’nın, ABB Başkan adayı,  Sayın Mehmet özhaseki ise’ “Hem değerli başkanımız Mansur Bey’i, hem de değerli çalışmalarını izlemiş olduk. Bir yöre, nasıl kalkınır, bir yörede neler yapılırsa, o yöre ayağa kalkar; çok güzel canlı bir örneği hep beraber izlemiş olduk… İnşallah bundan sonra da güzel hizmetlere, devam eder diye temennide bulunuyoruz. “ifadelerini kullanmıştı.


            Sayın YAVAŞ, icraatı ile ilgili, ayrıntılara da hâkimdir. İcraatlarını, planlı yapar ve uygular. Sevilen kişidir. İnsanlara, ilgi gösterir. Onların sorunlarını, anlar ve çözüm üretir.  İcratlarında da ayrımcılık yapmaz. Her kesime de eşit mesafededir.


           Sayın ABB Başkanı, Mansur YAVAŞ’ ı, kutluyoruz…


 


 


 


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi