9-Emine GİRGİN

9-Emine GİRGİN

KADINLAR GÜVENDİKLERİ ERKEKLERE AŞIK OLURLAR


“ Sizce biz kadınlar nasıl erkeklere âşık oluruz? Yollarımıza gül döken,  parasını esirgemeyen, hediyelere boğan, pamuklara saran erkeklere mi yoksa güven vererek kalbimizi kazanlara mı? “


Kimi erkekler gövde gösterisine fazlasıyla alışmış. Bir adam düşünün çevresindeki kadınlar kendisini hiç görmemiş, gördükleri yalnızca statüsü olmuş. Dolayısıyla adamın statüsüne âşık olan kadın da yalnızca pamuklara sarıp sarmalamasına bakmış. Adam yıllarca bu duruma alışmış. Kadının karakterinden ziyade ne imkânlar sunabileceğine bakmasına. Bu yüzdende her yeni tanıştığı kadının da yollarına gül dökmek ilk kurallarından bir tanesi olması kadar normal bir şey yok. çünkü adam buna alışmış.


Tanımadan dökülen güller, harcanan paralar, gövde gösterileri her şey anlamsız kimi kadınlar içinde. çok yakışıklı ya da çok zengin olmasına da lüzum yok. Elinde olanların değerini bilse yetecek aslında.


GüVEN VERMELİ


Şu devirde artık biriyle ciddi bir birliktelik düşünmek artık korkutuyor hepimizi. Evlenmiş ama eşine hiçbir sadakat duygusu beslemeyen güvenilmeyecek erkekler bir sonraki av için hazırlık içinde, görüyoruz. Bunları görerek hayatımıza girecek bir adama güvenebilmekte zor zanaat gibi geliyor bize.  Bu kadar güvensizlikle korkarken âşık olmayı düşünmek ekstra korkutucu geliyor galiba. Bu yüzden bir kadın beğendiği erkeğe değil de güvendiği erkeğe âşık olur desek yanlış olmaz.


ESPRİ YETENEĞİ OLMALI


Kadınlar kendilerini güldüren erkeklerden hoşlanırlar gerçekten. Ama sulandırılmamış espriler tercih sebebidir. Zeki espriler yapan erkekler her zaman bir sıfır önde.


ZEKİ OLMALI


Kadınlar birlikte oldukları erkeğin başkalarının arasından zekasıyla öne çıkmasından hoşlanırlar. Tabii, bu zekayı sevdikleri kadına karşı ukalalıkta kullanmadıkları sürece.


KENDİNE YETEN BİRİ OLMALI


Bu güç, sandığınız gibi kas gücü değil. O yüzden erkekler tüm boş zamanlarını spor salonlarında geçirmek zorunda değiller. Bahsettiğimiz güç, olumsuzluklara karşı göğüs gerebilme gücü. Umutsuzluğa kapılmadan, sevdiği kadına da destek olarak mücadele eden erkekler bir puan öndedir her zaman.


 


EMİNE GİRGİN

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9-Emine GİRGİN Arşivi