9-Emine GİRGİN

9-Emine GİRGİN

SEVGİLİYİ İSTEDİĞİMİZ KALIBA SOKMAK NE KADAR DOĞRU?

 


Bugüne kadar hep kadın erkek ilişkilerindeki sorunları ele aldık. Yine benim gözümdeki en büyük sorunlardan birini konu almak istiyorum. Bir eş bulunca değişmek!


Ne demek bir eş bulunca değişmek? Diyor olabilirsiniz. Şöyle açıklayalım. Bir süredir bekârsınız ve flörtünüz bile yok. Sonra bir anda hayatınıza biri giriyor ve bir anda o adama ya da kadına göre değişmeye başlıyorsunuz. Rutin giden hayatınızda,  yaptığınız her şeyi azaltmaya ya da yapmamaya başlıyorsunuz.  Bir süre sonra kendiniz olmaktan çıkıyor, karşı tarafın istekleri doğrultusunda birine bürünmeye başlıyorsunuz.  İşte aslında en büyük sorun burada başlıyor.


Maalesef bu tarz insanlarla çok fazla karşılaşıyoruz. örnek vereyim benim bir arkadaşım vardı. Son derece hayat neşesi olan, hayatını istediği gibi yaşayan, istediği gibi giyinen, gezen biri, bir anda erkek arkadaş edindi ve kendini hayattan soğutarak o odaklı yaşamaya başladı.


İşte böyle insanlar Günlerimizi geçirdiğimiz, özel anlarımızı paylaştığımız ve zor günlerinde hep yanında olmayı seçtiğimiz bazı arkadaşlarımız, gün geliyor ve bir anda ortadan kayboluveriyorlar. Sonradan öğreniyoruz ki, sevgili yapmışlar. Bunu artık o kadar sık yaşıyoruz ki, birileri hayatımızdan bir anda çıkıyorsa ya da eskisi kadar görüşemiyorsak artık biliyoruz ki hayatlarında birileri var!


Hayata tamamen bencil bir bakış açısıyla baktıkları için size artık ihtiyaçları olmadığını düşünürler ve sizinle iletişimi keserler. Fakat kazığın yalnızca ucu sivridir. Gün gelir devran döner ve ne kadar büyük bir yanılgı içinde olduklarını anlarlar. İş işten geçmiştir. Geçmiş olsun. Arkadaşımın da sonu öyle oldu. çok sürmeden ilişkileri bitti. Hem arkadaşlarından oldu hem de sevgilisinden..


Bu tarz insanlardaki sorun, kendini olmadığı biri gibi göstermekten kaynaklanıyor. Eğer gezmeyi seviyorsan, çok fazla kızlardan çok dertleşebileceğin erkek arkadaşın varsa, biraz daha dekolteli giymeyi seviyorsan vs kendini olduğun gibi göstermek zorundasın. çünkü eğer onun istediği tarzda olmaya başlarsan, kendini bu kılıfa sokmak için çabaladığın için bir süre sonra bocalıyorsun. İlk başlarda onun için yaptığın her şey sana eziyet haline gelmeye başlıyor ve olmuyor. Böyle olunca karşı taraf da seni yargılamayı hakkı olarak görüyor. çünkü ona bu hakkı sen vermiş oluyorsun ve ilişkinin bitmesi kaçınılmaz bir son haline geliyor.


Bunu bu şekilde yapacağınıza, karşı taraf sizde bir şeyleri hoş bulmuyorsa düzeltilebilecek şeyleri düzeltin ama tamamen onun istediği şekile bürünmeyin. Ne siz mutlu olursunuz ne de partneriniz. Sağlıklı bir ilişkinin formülü bireyi olduğu gibi kabul etmekten geçer arkadaşlar. Kendi istekleriniz doğrultusunda bir insan yaratmayı bırakın.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9-Emine GİRGİN Arşivi