1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ)

1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ)

"Bizim Reis de sürekli yanlış karar veriyor" diyebiliyor musun?

AK Parti’de kurulduğu günden bu yana partinin en üst organı olan MYK ve MKYK üyelerini Recep Tayyip Erdoğan belirliyor…
Parti kurulduğundan beri kabinede hangi isimlerin bakan olacağını da Erdoğan belirliyor…
Partinin milletvekillerinin ve belediye başkanlarının kimler olacağına da tek başına karar veriyor Erdoğan…
Yeni bir il başkanı mı atanacak. Partinin ilgili yönetim birimi 4-aday ismi belirliyor, bu isimlerin listesi önüne geliyor, tek tek hepsiyle konuştuktan sonra yeni il başkanı da Erdoğan belirleyip atıyor…
İlçe başkanı ve yönetimi, ilçe belediye başkanı, il genel ve belediye meclis listeleri dahi Erdoğan’a gösterilemeden, onun onayı olmadan çıkmıyor.

Kısacası…
Partide seçilmiş kim varsa, seçilmesine karar veren tek bir isim var.
Sadece partinin seçilmişlerine mi karar veriyor Erdoğan?
Elbette değil…
Seçilmesine karar verdiği Bakan, Milletvekili, Belediye Başkanı, il ve ilçe başkanlarının istifa edip görevi bırakmasına da tek başına karar veren bizzat kendisi…
Sonuç olarak…
AK parti’de seçilmiş kim varsa Erdoğan’ın kararıyla seçiliyor, seçildikleri görevden istifa etmiş kim varsa, yine Erdoğan’ın kararıyla görevi bırakıyor…
Bunun böyle olduğunu herkes biliyor…
Bunun böyle olduğunu AK Partililer daha iyi biliyor…
Bunun böyle olduğunu bilmelerine rağmen AK Partililer kendi partisinin seçilmişlerini eleştiriyor…
Bir süre öncesine kadar AK partililerin AK Parti seçilmişlerini eleştirmeleri gizli saklı olurdu…
Son günlerde bu eleştiriler alenen yapılmaya başladı.
Eskişehir’de de böylesi bir durum var.
Partinin kurucu il başkanı Osman Yüksel’in MHP’ye geçmesinin ardından, AK Partililerin sosyal medya üzerinden AK Parti’nin seçilmişlerine yönelik verip veriştirmelerine tanık oluyoruz…
-“Ben bu partinin bilmem ne zaman yöneticiliğini yaptım, bilmem ne zaman meclis üyeliğinde bulundum” diye lafa başlayan AK Partililer, partinin kurulduğu günden bu yana bakanlığını, milletvekilliğini, il başkanlığını ve yöneticiliğini yapmış olanların hiçbir zaman AK Partili olmadıklarını, sadece AKP’li olabildiklerini söyleyerek veriyor odunu.
Herkes sosyal medya hesapları üzerinden  “Gerçek AK partili ve Erdoğan sever benim. O seçilen bakanlar, milletvekilleri, il başkanları ve parti yöneticilerinin beş kuruşluk faydası yok” yarışında…

İyi de güzel kardeşim!
Yukarıda söyledik.
O verip veriştirdiğin bütün isimleri o görevlere getiren kişi belli…
-“Bizim reis de 17 yıldır ne kadar işe yaramaz adam varsa hepsini getirip Eskişehir’de bakan, milletvekili, parti yöneticisi, il başkanı yaptı. Hiçbiri AK Partili olamadı. Hepsi AKP’li çıktı. Reis de adam seçmesini bilmiyormuş. İnsan bu kadar üst üste yanlış tercih yapar mı?” diyebiliyor musun?
Bunu diyebiliyorsan eyvallah… Sonuna kadar haklısın…
Seçilmişleri tek başına karar vererek seçen kişiyi değil de, “Reise lafım yok. öl desin ölürüm” deyip, seçilen kişiye verip veriştiriyorsan, kusura bakma ama sen “O’nun yerine ben tercih edilseydim böyle olmazdı” derdindesin…


.....


 


Aslında iş aylar
öncesinden bitmiş…


AK Parti il başkanı Zihni çalışkan, Esgazete internet sitesinde yayınlanan bir açıklamasında  “Osman Yüksel’in MHP’ye geçmesini bekliyorduk. Yaklaşık 1 aydır konuşulan bir konuydu. Bilgimiz vardı fakat ihtimal vermiyorduk. Hayırlısı olsun.” demişti.
Doğrusunu söylemek gerekirse bu açıklamayı okur okumaz kendi kendimize  “Madem biliyordunuz, gitmemesi için neden çaba harcamadınız? Neden gidebilme ihtimalini ortadan kaldırmak için bir şeyler yapma gereği duymadınız?” diye düşündük…
Hâlbuki öğrendiğimize göre Osman Yüksel’in MHP’ye geçişi ve adaylığı öyle bir aylık falan bir mesele değil, aylar öncesinden başlayan bir meseleymiş.
İl başkanı çalışkan son bir ayından ancak haberdar olabilmiş.

Zira…
MHP’lilerin anlattığına göre Osman Yüksel ile MHP yöneticilerinin irtibatı aylar öncesinde oluşmuş. Osman Yüksel’i uzun uzadıya dinleyen, yapmak istediklerini, hedeflerini ve amaçlarını uzun uzadıya konuşan MHP Eskişehir yöneticileri, durumu genel merkezlerine aktarmış.
MHP genel merkezinin durumu memnuniyetle karşılaması ve olur vermesi üzerine Osman Yüksel’e “Onay çıktı. Partimize katılmanızda hiçbir sorun yok” denilmiş.
Dahası…
Aynı genel merkezin, adaylık için son başvuru tarihi olan 15 Aralık günü “Gelip başvurunuzu yapın” talimatı üzerine Osman Yüksel ile MHP il başkanı Ankara yolunu tutup, resmi adaylık müracaatında bulunulmuş.
Hani son günlerde Osman Yüksel’in MHP’den adaylığı AK parti içinde bozacı-şıracı meselesine bağlanıyor ya…
Aslında iş aylar öncesinden bitmiş…


.....


 


CHP’nin Eskişehir belediyesi paylaşımı…


Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Kaynaklar Enstitüsü'nün (World Resources Institute - WRI) şehircilik ödülü WRI Ross yarışmasında 115 kent arasında, Londra, Barselona, New York ve Dubai gibi metropolleri geride bırakarak finale kaldı.
CHP bununla ilgili bir afiş hazırlamış…
Hazırlanan afiş de partinin ve CHP’li isimlerin sosyal medya hesaplarından paylaşılmaya başlanmış.
“Cumhurbaşkanımız yine çok kızacak ama yaparsa CHP yapar” başlığıyla hazırlanan ve kısa süre içinde sosyal medyada sıklıkla dolaşan paylaşımlardan biri olmuş.


.....


 


çok da doğru değil
 sanki bu yöndeki eleştiriler…


Türkiye’nin sınır dışı operasyonunu eleştirenler var.
AK parti hükümetinin seçim öncesi başlatacağı askeri operasyonla seçimlerde kendisine avantaj sağlamayı amaçladığını söylüyor bazı kesimler.
Böylece…
Harekat sayesinde seçimleri kazanmayı düşündüğünden dem vuruyor…
Bu şekilde düşünenlere katıldığımızı söyleyemeyiz.
Zira…
Geçmişte bunun örnekleri yaşandı bu ülkede.
1974 yılında Kıbrıs Barış harekatını gerçekleştiren zamanın başbakanı Bülent Ecevit ülkede bildiğiniz kahraman ilan edildi.
Sağcı-Solcu herkesin gönlünde taht kurdu.
Kıbrıs barış harekatının hemen sonrasında yapılan seçimlerde ise Ecevit’in CHP’si, hesapladığı oyun yarısını ancak alabildi.
O yüzden…
Askeri harekatlar seçimler için öyle çok da avantaj sağlamıyor…
Dedik ya, örnekleri var…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ) Arşivi